Axla i Edek z Krainy Kredek,str ostatnia-filmiki o Edziu:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 05, 2009 19:12

Dziś w nocy drzwi były otwarte, ale oba koty tego nie zauważyły. Edrik prawdopodobnie jest wiewiórką- wchodzi na drapak hyc, hyc, hyc.
Odległość między kotami maleje, ale jeszcze nie jest dobrze.
Edzio wyżera jedzonko ze swojej miski, a potem wymiata po Axli, dziunia sie musi nauczyć jeść na jeden raz, i to szybko.
Koty zostały dziś same na dwie godziny. I nic, tylko, że mały siedział pod łóżkiem. A jak wróciliśmy koty dostały wuchtę, Edzio- luzak zjadł i wlazł na ławę, aby się umyć. To jest wyjątkowy kot- jak je to ciamka, a potem ma umorusaną brodę
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Czw mar 05, 2009 21:49

Edzio szybciutko nauczył się jeść na tempo. Miał dwa sępy siedzące obok i próbujące wyżreć mu z miski :)
A co manier przy stole i toalety... no cóż... chłopak... :roll:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw mar 05, 2009 23:05

Patrzę z przyjemnością na Edzia :D I czytam jaki jest :D
Tak niesamowicie przypomina z wyglądu Estian sprzed prawie pięciu miesięcy jak pisałam.
Zobaczysz jak szybko urośnie, zmężnieje.
Mój ma apetyt niesamowity, je wszystko i w każdej ilości. Trzeba jedzenia pilnować bo kradnie, aż miło :lol:
A charakterek ma boski, no boski. Zakochani jesteśmy w nim. Chyba też w rasie :D Co ja mówię chyba, na pewno! :lol:

Głaski dla pięknoty.
A Axla to jaka rasa?
Tak "na oko" syberyjka. ? :D

Mario D. Gratuluję takich pięknych i kochanych kociąt w hodowli :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt mar 06, 2009 9:49

Nelly, masz cudne zwierzaki!
Wczoraj zostawiliśmy kotom na noc "wolną łapę", Edzik oczywiście nie mógł się uspokoić, znalazł szeleszczący papierek, potem piłeczkę, a potem wstałam , zapaliłam światło i zabrałam zabawki :). A jeszcze nowe odkrycie, koty próbowały się zabawić grając w szachy ;).
W łazienkowych drzwiach są wykrojone okrągłe dziurki- wywietrzniki, oczywiście akurat na kocią łapkę, albo ludzki palec. Poprzednie moje kotki, a teraz i Axla lubią siedzieć za drzwiami, kiedy ludź jest na desce i wtykać łapki w coraz to inną dziurkę- zgadnij w którą. Wczoraj Edik schował się za drzwi łazienki, a Axla, która go śledzi nieustannie, usiadła po drugiej stronie drzwi. No i jak się przyglądałam wychynęła ruda łapka, raz tu, raz tam. Tylko Aksia nie była przekonana, że też może wetknąć tam swoją łapkę, albo łapać tę , która wychodzi, ale myślę, że już wkrótce się nauczy :).
A jeszcze jedno, co mnie ucieszyło, Edi nie tylko wyżera Axli z misek, wręcz narobił jej do kuwety! A cieszę się z tego, że Edi przekonał się do silikonowego żwirku.
A Axla to dwuletnia syberyjka.
Obrazek
Obrazek

kirke18

Post » Pt mar 06, 2009 9:55

kirke18 pisze: Wczoraj Edik schował się za drzwi łazienki, a Axla, która go śledzi nieustannie, usiadła po drugiej stronie drzwi. No i jak się przyglądałam wychynęła ruda łapka, raz tu, raz tam. Tylko Aksia nie była przekonana, że też może wetknąć tam swoją łapkę, albo łapać tę , która wychodzi, ale myślę, że już wkrótce się nauczy :).

kirke, moje koty na etapie docierania się w życiu pod wspólnym dachem właśnie ta zabawa bardzo zbliżyła do siebie :)
Do dziś lubią się tak bawić 8)
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt mar 06, 2009 9:57

wieści są znakomite, zdjęcia również :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt mar 06, 2009 10:49

rudzielec jest odjazdowy :) ...

kotkaZOCHA

Od: Nie lut 22, 2009 22:09

Post » Pt mar 06, 2009 14:53

Byłam u kirke :) AXLA to piękna dostojna dama :) a Edzik :))))) jeju pora odkładac na maine coona ( dobrze napisalam?) ... i byłam Swiadkiem rodzacej sie przyjazni :) powachania NOSEK w NOSEK i wspolnej miejscowki na łożku :)

kotkaZOCHA

Post » Pt mar 06, 2009 15:07

kotkaZOCHA pisze:Byłam u kirke :) AXLA to piękna dostojna dama :) a Edzik :))))) jeju pora odkładac na maine coona ( dobrze napisalam?)

Dobrze, tylko z dużych liter - Maine Coon :)
kotkaZOCHA pisze: ... i byłam Swiadkiem rodzacej sie przyjazni :) powachania NOSEK w NOSEK i wspolnej miejscowki na łożku :)
:dance2:
Obrazek

MariaD

Post » Pt mar 06, 2009 15:45

No 8)
Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej :D

Co zaglądam do tego wątku, to mi się przypomina moje dokocenie.
Też mnie bardzo ucieszyło, jak Balbinka i Pikasia zetknęły się nosami po raz pierwszy :)
Ach, wzruszyłam się :)
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt mar 06, 2009 19:55

Obrazek
Edzio-wyluzowany na swoim fotelu
Dziś obyło się bez większych syków, widać wyraźny postęp! Juuuuhuuu!
Koty zetknęły się nosami, a nawet razem spały na kanapie, co prawda, każde w innym kącie, no ale! nie wszystko od razu
Obrazek
Obrazek
Edric łazi wszędzie, nie ma zahamowań, dziś złapałam gościa na wyjadaniu cukru 8O .
Obrazek
Obrazek

Axla przyjmowała dziś gości zachwycających się Edziem, ze stoickim spokojem dobrze wychowanej damy :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kirke18

Post » Pt mar 06, 2009 20:02

Spokojna, bo dobre wychowanie nie pozwala na pokazywanie emocji. Ale to spojrzenie pt "No co ta wiara widzi w tym gowniarzu" :?: :twisted: jest bardzo wymowne :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pt mar 06, 2009 20:20

Edzik bedzie słodkim chłopcem ;;) .. a świadkiem tej fotki na kanapie byłam :) :) jestem zachwycona kotkami Kirke :) EDZIA W SZCZEGÓLNOŚCI :).. moj najstarszy synek ktory byl dzisiaj ze mna NIE CHCIAŁ ISC DO DOMU - a zawsze to on mi marudzi - KIEDY DO DOMU :)... nie myslałam ze kot moze miec taki milusinski włos w dotyku :)

kotkaZOCHA

Post » Pt mar 06, 2009 20:53

kirke18 pisze: Edric łazi wszędzie, nie ma zahamowań, dziś złapałam gościa na wyjadaniu cukru 8O .

Trzeba wychowywać Edzia, rozpuści się jak dziadowski bicz. ;)

Pozycja na fotelu typu: tego się nie myje, to się wietrzy :D
Obrazek

MariaD

Post » Pt mar 06, 2009 21:35

MariaD pisze:
kirke18 pisze: Edric łazi wszędzie, nie ma zahamowań, dziś złapałam gościa na wyjadaniu cukru 8O .

Trzeba wychowywać Edzia, rozpuści się jak dziadowski bicz. ;)

Pozycja na fotelu typu: tego się nie myje, to się wietrzy :D

juz Edziu sobie wszystkich wychowa - nie martw się 8)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]