Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 09, 2009 23:01

muac pisze:(...) zabawki sa wszedzie i wszystko jest zabawka :twisted:

Muac, czy Ty przypadkiem nie rozmawiałaś ostatnio z moimi gadami futrzastymi..? bo coś za zbieżne poglądy macie :twisted:

kciuki wielkie za jutrzejszy dzień!
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pt sty 09, 2009 23:11

Milena nie gadalam, naprawde, ale moze Bazyli jakies fluidy wysylal bo jakos dzisiaj ma duza inwencje do testowania nowych wyzwan, dzieki juz obgryzam pazury

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Sob sty 10, 2009 1:41

One sobie chyba wszystkie takie fuidy wysyłają :twisted:

będzie dobrze, zobaczysz! :D

milenap

Post » Sob sty 10, 2009 1:42

Bazyl piękny jest :wink:
wątek również :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sty 10, 2009 2:03

Dalia a co to za kocie pieknosci masz w podpisie, przepraszam zupelnie nie znam sie na rasach, cuuudne sa

muac

Post » Sob sty 10, 2009 3:57

Nie zasne chyba dzisiaj, po co ja sie naczytalam tych watkow o trudnych adopcjach. To sobie popisze moze sie zmecze i zasne.
Czyzby Bazyli wyczul pismo (Zbyt Niesmiala) nosem usiadl sobie dzis na oparciu kanapy jak zwykle patrzac sie gdzies na sciane i sufit, pomialkolil chwile a potem powachal moja reke i zaczal ja wylizywac z takim zapalem i energia ze malo nie spadlam z kanapy ale chyba bardziej z powodu tego co robil niz jak to robil. Z jednej strony fajnie ale z drugiej szorowanie papierem sciernym z zapalem szalonego hebla wywolalo u mnie mieszane uczucia. Tylko jezeli wyczul pismo to czy to bylo na TAK czy na NIE. Jednak przygotowania do wojny trwaja nowa kuwetka juz na posterunku jeszcze bez zwirku, bo Bazyli bardzo sie zainteresowal zwiekszeniem kociego lazienkowego metrazu. Miseczki tez w pogotowiu, ale na szafce co by nie draznic zarloka ktory wlasnie sie odchudza (juz od listopada) narazie z sukcesem 500g mniej !!! jeszcze kilogram i ciut zostalo do wagi wetowej i bedzie chlopak jak malowanie. No coz przyznac sie musze ze te okragle boczki to moja wina. Suche na poczatku bylo dostepne caly czas a Bazyli jadl i jadl a jeszcze w uzyciu byly praktyki przekupstwa no bo taki byl zestresowany. Po wizycie u weta i wysluchaniu czarnego scenariusza co z tych nadprogramowych faldek moze wyniknac od razu zapalalam niezlomna checia uczynienia z mojego kocura smuklego przystojniaka choc uwielbiam te miekkosci mietosic. No musze na chwile przerwac bo mi sie ulozyl na klawiaturze. Bazyli jest duzym kotem i wet powiedzial ze powinien wazyc tak miedzy 5 a 6 kg, jak zaczynalismy bylo 7,8, teraz jest 7,3. Oczywiscie przeczytalam wszystkie watki dotyczace kocich kraglosci i zaczelam konsekwentnie (a jak sie na cos upre to jak przyslowiowy mul) zmniejszac zawartosc kociej stolowki oraz ganiac zboja i rozbawiac go. Nie jest to proste bo jak nie ma na to ochoty to sie za nic nie ruszy, no len jest straszny. Ale ja sie zawzielam i sposob sie znalazl. Jak sie nie chce bawic to laduje amunicje – zbieram, czolgajac sie pod meblami i latajac z latarka po katach wszystkie gabkowe pileczki (a jest chyba z 15 bo to najbardziej ukochana zabawka) i zaczynam ostrzal w kota. Najpierw jest zdziwiony, potem zly i zaczyna sie opedzac lapa (na szczescie obrywaja tylko pileczki ja jestem profilaktycznie okopana w drugim koncu pokoju) a na koniec zabawa rozkreca sie na calego nawet czasami paca pilki tak aby lecialy w moim kierunku. Zmniejszanie pokarmu bylo bardzo male wiec na poczatku chyba nie bardzo sie zorientowal, ale przyszedl moment kiedy zaczal cos podejrzewac, zjadal potem siadal przed miska i gapil sie w nia sprawdzal dookola i pod nia i przylazil do mnie z zazaleniami ze pewnie mu podjadam. Nie uzyskawszy zadowalajacej odpowiedzi obrazony szedl spac pod kape ale po godzinie znowu bylo to samo, sprawdzanie miski, potem nawtykanie mi i spanie. I tak to trwalo czas jakis. Zreszta jak sobie zwazylam porcje do ktorej mielismy dojsc to bylam lekko przerazona, przeciez ja zaglodze kota. Co prawda wynegocjowalam u weta ze jedna malutka puszeczka 85g dziennie zostaje ale suche skurczylo sie dramatycznie (Bazyli nie uznaje zupelnie ludzkiego jedzenia ani surowego ani gotowanego ani miecha ani rybki ani jajeczka ani serka, poprostu nic, olewa to dokladnie, moge zostawic na stole co chce i wyjsc po powrocie znajde to w stanie nienaruszonym). Wazenie niestety odbywa sie na wadze lazienkowej, ale nie samego Bazylego bo jak tego probowalam kot mi sie zaczynal rozlewac i zawsze cos bylo na podlodze, moze ma jakiegos ragdollowego przodka. Najpierw wlaze na wage ja a potem ja z kotem. Zachwycony nie jest bo brania na rece tez nie lubi, ale nie ma wyjscia. Jak przyjedzie kolezanka trzeba bedzie pilnowac przy jedzeniu bo na 100% bedzie podkradal. Bazyli juz czeka na kolezanke co widac na zdjeciach a z XV pietra ma dobry widok na cala okolice. Wiem wiem i uprzedze pytanie, wszystkie otwierane okna i drzwi balkonowe maja siatke choc na zdjeciach jej prawie nie widac.
Ide spac.
Obrazek
Obrazek

muac

Post » Sob sty 10, 2009 10:24

Bazyl jest po prostu dorodnym koteczkiem, na zdjęciach wyglada na dorodnego akurat, nie nadmiernie :wink:
ciekawa jestem jak będzie gdy nowa kolezanka zawita.

w podpisie mam kolejno - 2 persice szynszylowe (siostry Dalia i Dunia), persa bluepoint Oskar, kotke birmańską Kikee, ostatnie 3 to koteczki Maine Coon (Mogsi, Juni i Stokrocia)
wszystkie futrzate :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sty 10, 2009 13:14

Witam. Zapisuje się do klubu sympatyków wątku i kota Bazylego. :) Kocio jest piękny.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob sty 10, 2009 15:34

Obrazek
Obrazek[/quote]

kawaler nie może się już doczekać

i ta figura, tem brzusio- miodzio :)
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob sty 10, 2009 15:43

Anna Rylska pisze:i ta figura, tem brzusio- miodzio :)

tylko jak przekonac o tym weta, on kraglosci i miekkosci nie lubi :(

muac

Post » Sob sty 10, 2009 16:12

piekny wątek, czekam na wieści o pannie nieśmiałej :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob sty 10, 2009 16:17

szykujemy sie na spotkanie ale to dopiero za jakies dwie godziny :D

muac

Post » Sob sty 10, 2009 17:40

Trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na relacje! :D

A Bazyli ma piękną figurę- duży chłopak jest poprostu :wink:

milenap

Post » Sob sty 10, 2009 20:04

Jaka jest Panna Zbyt Nieśmiała?

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Sob sty 10, 2009 20:52

no właśnie, co u Was?

milenap

[poprzednia][następna]