GINA! GINA! GINA!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 23, 2002 8:54

dziêkuje wszystkim :))))) jestem szczê¶liwa ....... wiêkszo¶æ to egzotyki i chyba 2 koteczki ale nie jestem pewna 2 s± bardzo du¿e 2 niebiesko bia³y chyba kocurek i 5 kremowo bia³a chyba kotka wszysztkie bardzo waleczne a koteczka mimo i¿ taka silna ma s³abe nó¿ki tylne ale jestem dobrej my¶li bo jest lepiej ni¿ wczoraj:)))) zreszt± wet mówi³ ¿e do 7 dni siê wszystko unormuje :)))) hehe......pewnie przegoni je wszystkie........teraz le¿± jak fasolki i czasem sch³ychaæ p³acz dzisiaj po noce tak nienabrudzi³y jak wczoraj, zaraz bêde je wa¿yæ.....po jednym dniu wa¿y³y tak ok. od 110-130g.... Ginka dobrze siê czuje wychodzi czê¶ciej ma do mnie zaufanie:))))))) oczywi¶æie zdjêcia bêd± heh.....niemogê siê doczekaæ :D :D :D i wszystkie g³ówki uca³owa³am zreszt± robie to przez ca³y czas..............

Gina

Od: Wto lut 05, 2002 12:30

Post » Wto kwi 23, 2002 12:13

Dziś dopiero przeczytałam, jakie spotkało Cię szczęście. Gratulacje!!!
Ucałuj w cudny łepek ode mnie dzielną mamusię i kochane dzieciątka!! :D

Agni

Od: Wto mar 19, 2002 15:13

Post » Wto kwi 23, 2002 14:16

Babcia Gina chyba zajęta :D

Eva

Od: Wto lut 05, 2002 17:24

Post » Wto kwi 23, 2002 14:32

heh......nio troszeczke.....s± takie piêkne........dziêki bardzo:))))) kociêta czuj± siê dobrze Ginka te¿ :)))) ja te¿ jestem w ¶wietnym nastroju:)))

Gina

Post » Wto kwi 23, 2002 14:36

Zobaczysz jak bedziesz przezywala jak zaczna oczka otwierac :)A potem, jak ciut podrosna i zaczna wychodzic na pierwsze samotne spacery to ten ogon zadarty sluzacy za ster....
Ehhhhhhh do mnie wycieczki przychodzily malenstwa ogladac :wink:
Az mi sie takiego malucha zachcialo :)
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Wto kwi 23, 2002 19:32

Małe kotki są takie pocieszne :)

Gratuluję Gina, a raczej Twojej kotce :)
Obrazek

Lulka

Od: Nie mar 10, 2002 16:33

Post » Wto kwi 23, 2002 22:27

Gina, kociaki sa olbrzymie! Nic dziwnego, ze kicia sie pospieszyla :wink:
110 gramow w dzien po porodzie i to przy szesciu maluchach to bardzo dobrze :!: :!: :!: Mialam jednego kociaczka urodzonego z 60 gramami (zupelnie zamarlam jak go zobaczylam 8O ) i bardzo ladnie sobie dawal rade, a tu cale 110 :lol: Po prostu pieknie :lol:

Danka

Od: Wto mar 12, 2002 9:26

Post » Wto kwi 23, 2002 22:28

Hej, Danusiu a jak tam Twoje mamuśki :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto kwi 23, 2002 22:58

Rano bylo troszke warczenia, ale nie bylo bitwy :D Wieczorem - teraz - jest na razie OK (zeby nie zapeszyc :wink: ). Brzusie sa w miare rowne z obu stron, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie wiecej niz 4 kociaki 'na sztuke' :wink: ale moze mam bledne wrazenia.... byleby mialy przynajmniej po 80 gramow po urodzeniu...(trzymam kciuki i co sie da :roll: )

Danka

Post » Śro kwi 24, 2002 8:24

Prawda, że kotka po porodzie pięknieje? Masz jeszcze jekiś miesiąc spokoju, potem będziesz za nimi biegała po całym domu! Gratuluję raz jeszcze, babciu!
Liv + Mafi
& Lewka za Tęczowym Mostem
Obrazek

Zapraszam do czytania i komentowania:
Mój blog: Rekin w Himalajach

Liv

Od: Pon lut 04, 2002 15:40

Post » Śro kwi 24, 2002 8:58

heh.......:))) babcia..?? a mo¿e druga mamka...?Danusiu kiedy zacz±æ je dokarmiaæ mo¿e po 4 dobie? bar mleczny jest pe³ny narazie ....kicie s± bardzo waleczne mam takiego jednego które piszczy i ca³y czas siê bije ¿eby pó¼niej pó¶æ spaæ.........

Gina

Post » Śro kwi 24, 2002 11:05

Gino,

trudno powiedziec od kiedy nalezy dokarmiac. Po pierwsze trzeba wazyc codziennie dzieciaki o tej samej porze zeby sledzic ich rozwoj. Dobrze i czesto (nawet 3 razy dziennie) odzywiac mame - serek bialy, miesko, dobre suche jedzenie, witaminki, mleko w proszku dla kotow... Jesli kociaki dobrze rosna, duzo spia z pelnymi brzuszkami, nie popiskuja, to na razie nie dokarmialabym. Moze nie bedzie trzeba do jakis 2-3 tygodni...
Z dokarmianiem jest tak, ze trzeba bardzo uwazac zeby nie przedobrzyc, bo kotka dostanie zastoju pokarmu :!: .
Mysle, ze mozesz zaczac od podawania mleczka kociego (z proszku) strzykawka z wentylem (dla mnie najwygodniejsza metoda, buteleczki jakos nie dzialaly - mialy za krotki koniec) np. dwa razy dziennie w takim cyklu: kociak 1 - rano, kociak 2 - wieczorem, kociak 3 - nastepnego dnia rano, kociak 4 - nastepnego dnia wieczorem....
Zasada jest nie przesadzac na poczatku (zaczac od 3-5 ml mleczka). Mozna tez ograniczyc dokarmianie do wybranych, mniejszych kociaczkow. Mozna dokarmiac czesciej i w mniejszych dawkach. Zawsze jednak trzeba kontrolowac kotke - czy nie ma zbyt pelnych cycuszkow.

Od czwartego tygodnia mozna dodawac do mleka kaszki ryzowej instant, a od piatego dodawac jeszcze mieska i warzyw z dzieciecych przetworow.
Potem mozna stopniowo dodawac suchego pokarmu i puszkowego. Po 6 tygodniach kocieta moga juz umiec same jesc (mialam takiego specjaliste - ten 60 gramowy - ktory nie chcial dokarmiania przez 2 i pol miesiaca - tylko mamuska i juz :D ).

Danka

Post » Śro kwi 24, 2002 11:39

Ginka wszystko je tylko za miast serka jajeczko.....co do mleka to Gina nie chce z talerzyka pije z butelki:))) a maluchy nie próbowa³y.......zreszt± suchy musze jej dawaæ z rêki bo z miseczki te¿ niechce.zabardzo j± rozpieszczam..........teraz ju¿ wszystko wiem ....Ginka troche plami ile okres po³ogu trfa? mo¿e co¶ jest nietak.......

Gina

Post » Śro kwi 24, 2002 14:58

Gino, przyjmij moje gratulacje :!: :!: :!:
Ucałuj kociaczki i Mamusię mocno :D Ella.
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Pon kwi 29, 2002 18:19

Gino, czy możesz zdać relacje z kolejnych dni życia maluchów? Troszkę się denerwuję. :? Mam nadzieję, że wszystko w porządku?
Cumka &
Obrazek i Wojtek Obrazek

Cumka

Od: Pt lut 15, 2002 13:42

[poprzednia][następna]