Ptachu, los jest okrutny... To już rok :((, Mała Mi fiv +

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 28, 2006 0:01

Jak byłam w pracy Ptaszek też spędził bardzo pracowicie dzień, powyciągał sobie wszystkie szwy z łapki. :evil: Na sygnale pojechaliśmy do weterynarza, tam dr Wojtek zszył Ptaszka zszywaczem biurowym ;) i teraz Ptaszyna jest już prawdziwym terminatorem, żelazo w środku, żelazo na zewnątrz. :wink: Dostał kołnierz i jest z tego powodu bardzo nieszczęśliwy, w lecznicy jak dr zakładał mu abażur to ptaszyna protestował, ostatnie słowo musi należeć do niego. :roll:

Dziewczyny bardzo dziękuję za chęć pomocy, musimy jednak przejść na podkłady Ptaszek nie wchodzi na razie do kuwety, załatwia się na posłanko, trudno mu się poruszać z ta łapką, a jak jestem w pracy to leży na mokrym :(
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob paź 28, 2006 0:02

Pieniazki wysle w poniedzialek rano, gdyz Inteligo nie dziala w weekendy.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Sob paź 28, 2006 19:29

Iwcia prześli mi swój adres na pw. Mam 3 podkłady 60cmx90cm bawełniane których nie wykorzystał Haker ( bo już jest kuwetkowy chłopak) dokupie jeszcze jedną paczkę ( 5 szt.) i prześlę je Tobie.
Ptaszku nie szalej i więcej nie zjadaj szwów.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie paź 29, 2006 16:45

Iwcia, mogę prosić nr. konta na PW
Do aukcji potrzebne ;)
Mój piesek - serduszko u moich stóp [*]

harpia

Od: Sob lis 15, 2003 23:43

Post » Nie paź 29, 2006 18:08

wysłałam harpi nr konta

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon paź 30, 2006 13:07

Dzięki za nr konta, już skorzystałam:)
A jak tam nasza Ptaszynka??? Nadal w kołnierzyku? A jak biedaczek w tym śpi?

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Pon paź 30, 2006 17:51

Jak sie czuje bardzo dzielny Ptaszek?

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pon paź 30, 2006 20:02

Iwcia, dzisiaj rano wysłałam paczkę z podkładami jak również cosik na leczenie Ptaszka. Jak tam się kotulek czuje? Zdaje sobie sprawę, że masz pełne ręce roboty i czasu nie starcza na bieżące informację, ale my cioteczki cały czas myślimy o Patszku i czekamy na wieści.

Hannah12

Post » Pon paź 30, 2006 22:26

Iwcia ma teraz dużo różnych spraw na głowie, więc napiszę Wam o Ptaszynie. Mały to straszliwy gaduła. Gada z pretensjami kiedy dostaje zastrzyk, gada zalotnie kiedy się zbliżasz do klatki, gada zadowolony, kiedy z Iwcią siedzi na kanapie i oglądają telewizję. Po godzince takiego podgadywania na kanapie, zasypia i mruczy zadowolony. Kot ma naprawdę cudowny charakter - wielki pieszczoch i gadułka.
Z nóżką wszystko ok, dostaje nadal antybiotyk. Je, pije i załatwia się bez problemów. Miał dzis dostac ode mnie wyższą miseczkę, żeby mu się łatwiej piło, ale oczywiście zapomniałam o niej :roll:
Ze względu na sztywną i bolącą nóżkę załatwia się pod siebie, ale wiem, że trzeba to teraz przetrzymać, a za jakiś czas, to już mały nie bedzie nawet pamietał, ze tak było. Iwcia stara sie, zeby miał suchutko i czysto - dlatego kombinujemy te podkłady.
Dziękujemy wszystkim bardzo za pomoc, dzieki wam niuniuś bedzie miał wiecej podkładów i suchą dupkę :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto paź 31, 2006 14:47

Widziałam wczoraj Ptaszka, strasznie towarzyski przytulaczek i gadułka, pomiaukuje w bardzo różny i zabawny sposób, pomrukuje, podśpiewuje :D
A dodatkowo to straszny symulant :twisted:
Robiłyśmy mu z Iwcią zastrzyk - antybiotyk, podskórnie, po ukłuciu kocio stracił humor, przestał gadać, opuścił główkę - przeraził nas nie na żarty, już miałyśmy lecieć na sygnale do osobistej lekarki Ptaszka :wink:
Na szczęście zauważył miseczkę z jedzonkiem i zapomniał o straszeniu Iwci :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie lis 05, 2006 17:53

Jak tam się czuje Ptaszynka?

Hannah12

Post » Śro lis 08, 2006 12:19

Ptaszynki nie widziałam dwa dni, musiałam wyjechać został z moim Darkiem.
Wczoraj jak wróciłam to tak się ucieszył gaduła, że nie przestawał gadać :roll: , opowiadał co działo się w domu przez te dwa dni, Darek powiedział, że zachowuje się jak mały donosiciel ;)
Łapka już trochę lepiej nie jest opuchnięta, ranka zaczyna się goić, jutro idziemy na kontrolę, może uda mi się zrobić w weekend zdjęcia terminatora :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Śro lis 08, 2006 15:56

No to czekamy na fotki i zaciskamy kciuki za nóżkę! :ok:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Sob lis 11, 2006 13:43

Nareszcie udało mi się dostać do komputera, siedzę sobie u Dużej na kolanach i piszę ;)
Dziękuje wszystkim Ciociom za wsparcie :1luvu: , Duża mi wszystko opowiada ile tu Cioć trzymało za mnie kciuki.
Trochę ta Duża nie bardzo gramota :roll: , nie zawsze rozumie, co się do Niej mówi, dwa dni zajęło mi wytłumaczenie jej, że z chorą łapka i w tym wstrętnym, nie wygodnym abażurze nie wejdę do kuwety, do tego jeszcze mam to robić w ciasnej klatce, no, ale jak nasikałem parę razy na posłanko to załapała :twisted: i teraz mam podkłady też od Was wiem to od Dużej.
Pierwszego dnia wyjąłem sobie szwy z łapki :oops: , nie podobał mi się ten ścieg, a spanikowana Duża zawiozła mnie do takiego w zielonym fartuchu i On mi założył zszywki, sadysta. :evil:
Ogólnie nie jest źle, mam ciepło, mięciutko, sucho i pełną miskę, ale nie mogę chodzić, trzymają mnie w klatce i do tego mówią, że to dla mojego dobra :roll: i powinienem się cieszyć, bo jakiś Dyziek, który był przede mną to miał dużo mniejsza klatkę 8O (Dyziek współczuje Ci)

Ptaszek

iwcia

Post » Sob lis 11, 2006 23:56

Ptaszku, cieszymy się, że czujesz się lepiej. My tutaj wiemy o twoim wypadku do naszej Dużej. Często nam opowiada o różnych naszych kuzynach i kuzynkach. Trzymaj się dzielnie i zdrowiej. Pysia i Haker.

Hannah12

[poprzednia][następna]