♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI! Dużo fot str. 89 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 23, 2014 19:10 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Bananek to było prawdziwe wyzwanie dla Puszynki, ale ona jest nieustraszona i sobie poradziła :mrgreen:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie lut 23, 2014 19:12 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Tia. chomik,bułka,banan .Jeszcze mu skocznię postawcie to Małysza będzie udawać :D :D :D
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie lut 23, 2014 19:13 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

kuba.kaczor13 pisze:Tia. chomik,bułka,banan .Jeszcze mu skocznię postawcie to Małysza będzie udawać :D :D :D

To Śnieżek ma w klatce huśtawkę, zablokowaną tak żeby mógł się po niej wspinać na pięterko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Spilett

Post » Nie lut 23, 2014 19:17 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Perełcia jadła coś dobrego oblizuje się :mrgreen:
Jak rano puściłam filmik z Perełką to Tofiś miał oszaleć :ryk: :ryk: , a po wszystkim strzelił focha i obrócił się doopką bo mu kotka nie dałam :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie lut 23, 2014 19:22 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Miraclle pisze:Perełcia jadła coś dobrego oblizuje się :mrgreen:
Jak rano puściłam filmik z Perełką to Tofiś miał oszaleć :ryk: :ryk: , a po wszystkim strzelił focha i obrócił się doopką bo mu kotka nie dałam :ryk: :ryk:

Jak puściłam Perełce to obudziła się zdziwiona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Spilett

Post » Nie lut 23, 2014 19:44 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Spilett pisze:Jak puściłam Perełce to obudziła się zdziwiona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Siebie nie poznała :mrgreen:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Nie lut 23, 2014 19:51 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Miraclle pisze:
Spilett pisze:Jak puściłam Perełce to obudziła się zdziwiona :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Siebie nie poznała :mrgreen:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

No! Wstała i paczała co to miauczy, przecież nie ona? :D

A Rafał narzeka, że za mało Szarusia tu.
No więc raport - po ostatnich badaniach Szarusik ma mocznik w normie a kreatyninę ok.4, kroplówki na razie odstawione a dostaje do pysia żel wyłapujący fosfor (nie wiem jak się nazywa...) i ogólnie dobrze się czuje, jak się przychodzi do domu to czeka w drzwiach, robi MIAU!, daje się pogłaskać 2 razy i wraca na swoją miejscówkę :)
Na badaniach wyglądał tak:
Obrazek

był zły i się wyrywał, wetka (wet który go prowadził wyprowadził się z Wro, dobrze bo go nie lubiłam) nie kojarzyła go na początku ale jak Rafał wyjął z kieszeni rękawice do trzymania :D to poznała, że to ten bojowy brytyjczyk co go trzeba obezwładniać :D

Najlepsze jest to, że jak brali Szarusia to wzięli brytka bo one takie łagodne i kochane :D a tu peszek :D

Spilett

Post » Nie lut 23, 2014 19:55 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Śliczny z niego kawaler :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kreatynina daje nam znać w jakiej formie sa nerki i jak rośnie znaczy, że i nerki sa w gorszym stanie.
Żel hmmmm z wyłapywaczy znam tylko Renagel, Alusal i Ipakitine :oops:
Fosfor na jakim poziomie ? :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie lut 23, 2014 20:01 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Fotorelacja Puszynki z bananem :ryk:
Jak już będziesz odwiedzać wszystkie ogrody zoologiczne to wpadnij też do Łodzi
Duże koty są..żyrafy też ....teraz trochę rozbudowują i mam nadzieję,że będzie fajniej niż kiedyś.
W zasadzie to dawno już nie byłam i muszę koniecznie pójść w tym roku :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lut 23, 2014 20:07 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Rafał mówi, że ten żelek nazywa się RenalVet, cokolwiek to znaczy. Na usg robionym z boku brzusia było widać nereczki, wetka mówiła że pracują słabo ale jednak odfiltrowują co mają odfiltrować. Fosfor nie wiadomo bo nie zrobiono badań krwi (co dla mnie jest niezrozumiałe i w ogóle jak można kontrolować fosfor nie wiedząc na jakim jest poziomie 8O).

W ogóle gdyby nie Rafał to Szarusia już by skazali, 'teściowa' marudzi że ojej chory kotek, że biedny, że długo nie pożyje a sama tak naprawdę lachę na niego kładzie bo to Rafał robił mu kroplówki, Rafał go nosi (bo dla niej za ciężki :?), Rafał mu daje ten żel... No biedny Szaruś ale to nie zmienia faktu że może pożyć jeszcze kilka lat mimo tych nereczek.

W ogóle to dziś mi było smutno bo zauważyłam, że jak przyjdę do Rafała rano (10-11) i pomogę jej przy obiedzie (obrać warzywa, no cokolwiek) to ona taka rozmowna i wypytuje i w ogóle taka towarzyska. A dzisiaj rano poszliśmy na ten spacerek i wróciliśmy na obiad to wkurzona była, trzaskała talerzami, tak z łaską - bo jej się nie pomogło i marudzi, że ona taka zmęczona i wszystko sama musiała robić. Ani nie przyszła nic pogadać ani nic, a normalnie (tzn. jak się pomoże w kuchni) to jej się japa nie zamyka. A jej mąż siedział na kanapie od rana i oglądał Soczi i z wielką łaska obrał ziemniaki tylko... I smutno mi że to tak wyszło że przyszłam tylko zjeść i wróciłam do Perełki :? No tak głupio jakoś :?

Spilett

Post » Nie lut 23, 2014 20:11 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

A może Ona po prostu nie ma się z kim po babsku wygadać??? i może czeka na te wasze obiady bardziej niż się Wam
wydaje ?.
mój teść od początku Soczi 2014 żyje w innym świecie .
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie lut 23, 2014 20:12 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

kuba.kaczor13 pisze:A może Ona po prostu nie ma się z kim po babsku wygadać??? i może czeka na te wasze obiady bardziej niż się Wam
wydaje ?.
mój teść od początku Soczi 2014 żyje w innym świecie .

Ona ma się komu wygadać bo mężowi trajkocze cały czas. A jak ja przychodzę to jest wywiad: jak studia, jak stypendium, jak oceny, jak zdrowie... co ciekawe, jak powiem coś o kotku albo chomisiu (ona nie wie o Śnieżku bo zaraz by było: a na co, a po co, znowu wydaje, nie uratujesz wszystkiego) to olewa i pyta o coś innego :?

Tym bardziej że i tak z braku miejsca oni (rodzice i brat) jedzą w kuchni a my w pokoiku Rafała, jak zjemy to pyta czy dobre było i jak się pomoże rano to siada na kanapie i gada, a dzisiaj nic, nawet nie zajrzała :? I mam wrażenie że wyszłam na obiadowego darmozjada...

Spilett

Post » Nie lut 23, 2014 20:16 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

no cóż ,chciałem być miły ,ale ta pani najwyraźniej faktycznie ma muchy w nosie :( .
za to wiesz jakich błędów unikać i w swoim domu zrobisz tak jak będziesz chciała :1luvu:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie lut 23, 2014 20:27 Re: ♥♥♥ Perełka i Chomisie ♥♥♥ wydanie VI!

Ja tam od dłuższego czasu bez teściowej i o tyle jestem zdrowsza :twisted:
Niestety, w życiu swoim nie przydarzyła mi się żadna sympatyczna ;)
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

[poprzednia][następna]