Tiufi - uroczy egzotyk

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 01, 2013 18:02 Re: Tiufi - uroczy egzotyk

Pewnie, że każdy, ale wiesz... http://www.smbc-comics.com/comics/20130612.png :D

outstar

Od: Pon wrz 30, 2013 9:23

Post » Wto paź 01, 2013 18:15 Re: Tiufi - uroczy egzotyk

Piękny maluszek! :)

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Wto paź 01, 2013 18:34 Re: Tiufi - uroczy egzotyk

Witam się i ja :) Kociak jest prześliczny :)
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Wto paź 01, 2013 19:06 Re: Tiufi - uroczy egzotyk

outstar pisze:Macie jeszcze filmik z małym w ferworze zabawy z papierową torbą po jedzeniu na wynos... Chyba przesiąknęła zapachem mięska, bo bardzo sobie ją ceni :D http://www.youtube.com/watch?v=_xH_J5vCF18

Filmik jest super. Kociak się Wam udał. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Czw paź 03, 2013 22:03 Re: Tiufi - uroczy egzotyk

Chwilowo zastanawiam się, jak nie zbankrutować na moim rozpieszczochu... Kompletnie nie chce tykać suchej karmy, nawet jak wymieszam mu ją dokładnie z mokrym Royal Canin - wybiera tylko smaczniejsze, mokre kawałki i zapija kocim mleczkiem. Na noc zostawiam mu tylko suchą, nie tyka jej i cierpliwie czeka do rana, kiedy miauczy, żeby podała mu coś lepszego :) Jakieś inne metody na przekonanie kota do ekonomizacji jedzenia? Może zmienić suchą karmę na inną? Był karmiony w hodowli tą samą, którą miał mieszaną z mokrym RC, przez pierwsze dni to przeszło, ale teraz nauczył się wybierać :D

outstar

Post » Pt paź 04, 2013 10:28 Re: Tiufi - uroczy egzotyk

Hmm ale on jest jeszcze malutki! Dlatego nie chce tykać suchej, mój też suchej nie tknie, z resztą gdzieś czytałam, że mokre są zdrowsze. RC to chyba dość dobra karma ale bardzo droga. Może warto przerzucić się na coś tańszego a równie dobrego o ile nie lepszego? Np. Animonda albo Iams. Popatrz na skład swojej karmy i porównaj ilość mięsa z tymi tańszymi (oczywiście nie chodzi mi o marketówki) jeśli ilość mięsa jest porównywalna lub w przypadku Animondy chyba nawet większa, to może warto się przerzucić?
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Sob paź 05, 2013 17:54 Re: Tiufi - uroczy egzotyk

Właśnie szukam tańszych metod karmienia bez spadku na jakości - zobaczę tę Animondę :) trochę mnie martwi, że sporo jest w składzie niepotrzebnego kotu zboża, ale chyba RC nie jest lepszy? Póki co staram się wprowadzać do diety kotka surowiznę - oszalał na punkcie przemrożonej i ogrzanej w ciepłej wodzie wątróbki oraz malutkiej ilości surowego kurczaka, którą dałam mu na spróbę. Boję się, że może być ciut za mały na taką dietę, ale wydaje się być szczęśliwy, więc co 2-3 dni daję mu taki przysmak.

outstar

Post » Sob paź 05, 2013 18:00 Re: Tiufi - uroczy egzotyk

Jaki on jest cudny!
Mądry kociulek, wie, że mokre jedzonko jest zdrowsze :ok:

Spróbuj mu wprowadzić surowe mięso, taniej wyjdzie niż puszki. A zdrowiej i malutek będzie miał nereczki zdrowe :ok:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

[poprzednia]