MANIEK (FIV+) nareszcie w DS u zaneta22 w W-wie! :) :) :) :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 26, 2011 23:11 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

owszem, male koteczki sa slodkie, milutkie :1luvu: obserwacja, jak rosna, sie rozwijaja, bawia sie, psoca jest niesamowita :1luvu: cos wspanialego :1luvu:
tylko ile tych kociat pozostaje w domach kiedy dorastaja? :evil: 99% z nich, kiedy tylko wyrastaja z "kociectwa" zostaje wyrzuconych na bruk a na ich miejsce trafia kolejne kociatko, ktore nomen omen za jakis czas konczy dokladnie tak samo! :evil:
A potem znajduje sie takie, jak wlasnie Manius :evil: Ja sie tylko dziwie, ze on nie zdziczal calkiem na tej "wolnosci", ze mimo wszystko jest takim ufnym kotem, nie boi sie ludzi, garnie sie do czleka bardzo :roll: Ja bym na jego miejscu juz nigdy nie zaufala :evil: a on? Za jedna kobieta poszedl az pod jej dom! O czym to swiadczy?! O jego bezgranicznej ufnosci! :1luvu: Jestem pewna, ze on tez jako kociak mial dom, bo kuwetkowy byl od poczatku, garnie sie do ludzia, miziasty strasznie, kocha czulosci, zna co to dom, kanapa! :evil:
Na jednej z wystaw w REALU kiedys uslyszalam, ze kot roczny moze jeszcze ok, ale powyzej roku to juz "za stary na adopcje" :evil: Dlatego ludzie wciaz pytaj o male kocieta, odrzucajac dorosle :evil:
A dorosle... Maniek, Matylda... wystarczy poobserwowac ich zabawy, szaleja jak male kociatka :1luvu: Czyz te koty nie sa niezwykle, niesamowite?!
Co do cholery jest zlego w Manku, ze nikt porzadny o niego dotad nie zapytal?! :evil:
To, ze jest uparty jak osiol czasem? Ok, czasami i mi tez dziala na nerwy. Ale czy ktos z nas, ludzi jest doskonaly, bez wad, bez skazy?! :evil: Jest tu, na tym forum ktos taki?! Jesli tak, to niech sie ujawni! :evil: A jesli uwazacie, ze nikt z nas nie jest bez wad, ze mamy prawo nie byc doskonali, bez skazy, to do jasnej cholery, pozwolmy i zwierzetom miec jakies wady! Zycie byloby zbyt nudne, gdyby wszystko bylo "naj, idealne"! :evil: Kot ma takie same uczucia jak czlowiek: odczuwa radosc, smutek, gniew, milosc! Moze Maniek tym buntem i upartoscia chce nam cos waznego powiedziec?! Moze on sam na siebie jest zly, ze jest w tym a nie innym miejscu, ze nie ma tego, czego najbardziej by chcial, wlasnego domku, wlasnych Duzych, swojej kanapy, zeby byc oczkiem w glowie Duzych, zeby byl ich i tylko ich kociem, jednym jedynym! Czy my, ludzie, nie buntujemy sie, kiedy cos nie idzie po naszej mysli? Czy my, ludzie nie zloscimy sie, nie strzelimy choc czasem focha, kiedy cos idzie nam jak po gruzie mimo wielkich staran?! Albo kiedy nie mozemy osiagnac czegos, na czym nam zalezy tak bardzo, ze gotowi jestesmy wiele poswiecic dla danej sprawy?! Czy i my nie obrazamy sie nieraz na cos?... :evil:
Tak samo buntuje sie Maniek, wlasnie z tych powodow! :evil:
W glebi jednak to dobry kotek, bardzo uczuciowy, wrazliwy :1luvu: Potrafi byc bardzo lagodny, czuly :1luvu: Potrafi tez bawic sie na calego, szalec jak kociak :1luvu:
Jak spojrzy na czlowieka tymi swoimi niesamowicie pieknymi oczkami, jak grzecznie przyjdzie na kanape zawolany po imieniu, jak daje buziaki w czolo :1luvu:
W glebi serca Manius to wielki slodziak, przylepa, wrazliwiec :1luvu: Cudowny, kochany, wspanialy przyjaciel na dobre i na zle :1luvu: Takie sloneczko na niepogode :1luvu: A kiedy mruczy slodko podczas miziania... :1luvu: rozbroi kazdego i juz nie sposob sie gniewac na niego, wybaczy sie wszystko :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto kwi 26, 2011 23:18 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

miaudobranoc najdrozszy pysiu moj :1luvu:

Kociara82

Post » Śro kwi 27, 2011 9:14 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

Ogłoszenia w prasie być może by mu dały szanse :? , plakaty by też trzeba zrobić i po wetach , zoologach , słupach , porozwieszać .... tylko kto by to mógł zrobić :? :? :?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro kwi 27, 2011 10:13 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

Obrazek
Witamy w środę :wink:
:ok: za domek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Śro kwi 27, 2011 10:43 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

Obrazek

Kociara82

Post » Śro kwi 27, 2011 12:53 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

Podrzucam komiksik z Maniusiem (jest tam numer telefonu do Justy&Zwierzaków) na Facebooku - na swojej tablicy i na tablicy strony mojego bloga. Podrzucam też czasem "wydarzenie" z Mańkiem. Ale na Fb strasznie dużo jest ogłoszeń o biednych kotkach...
Za jakiś czas przypomnę o Mańku na swoim blogu. Ale cóż - zbyt wielu czytelników nie mam, a i ci są już zakoceni. A jeszcze ogłaszam też tam nasze tymczasy. Ech, szkoda, że domków nie sieją...

Pozostaje mi mocno trzymać kciuki...
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro kwi 27, 2011 15:08 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

Muszę przylukać Mańka na fb
Widziałam też duzo ogłoszeń właśnie o biedach,ale nie wszystkie czytałam,bo ja mam za słabą psychę do czytania niektórych historii :(

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 27, 2011 20:59 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

VVu pisze:Podrzucam komiksik z Maniusiem (jest tam numer telefonu do Justy&Zwierzaków) na Facebooku - na swojej tablicy i na tablicy strony mojego bloga. Podrzucam też czasem "wydarzenie" z Mańkiem. Ale na Fb strasznie dużo jest ogłoszeń o biednych kotkach...
Za jakiś czas przypomnę o Mańku na swoim blogu. Ale cóż - zbyt wielu czytelników nie mam, a i ci są już zakoceni. A jeszcze ogłaszam też tam nasze tymczasy. Ech, szkoda, że domków nie sieją...

Pozostaje mi mocno trzymać kciuki...

Dzięki VVu :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro kwi 27, 2011 21:27 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

Bardzo Was proszę zajrzyjcie i jeśli możecie to porozsyłajcie gdzie sie tylko da . Sally chce żyć
http://www.dogomania.pl/threads/206521- ... -klacz-miała-trafić-na-rzeź-cena-jej-życia-5000zł-oraz-leczenie-błagam?p=16747121#post16747121
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw kwi 28, 2011 10:26 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

Obrazek
:ok: za domek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Czw kwi 28, 2011 10:34 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

:1luvu: :1luvu: Ciocia Szalony Kot :1luvu: :1luvu: ale ja się cieszę, że wogóle do mnie zajrzałaś, ciociu, z resztą to dopiero 4 strona wątku :)
Miauwitam Cię więc serdecznie :1luvu: w mych skromnych progach

Maniuś gościnny
Ostatnio edytowano Czw kwi 28, 2011 10:39 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Post » Czw kwi 28, 2011 19:46 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

Obrazek

Justa&Zwierzaki pisze:Bardzo Was proszę zajrzyjcie i jeśli możecie to porozsyłajcie gdzie sie tylko da . Sally chce żyć
http://www.dogomania.pl/threads/206521- ... agam/page2
Obrazek Obrazek
Obrazek

SALLY NA FACEBOOK'U
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw kwi 28, 2011 21:53 Re: MANIEK (FIV+) ZBUNTOWANY ANIOŁ W KOCIM WCIELENIU SZUKA DS

Szalony Kot pisze:Maniuś, masz specjalne głaski od cioteczki, w końcu to AŻ czwarta strona wątku... :oops:

oj, glaski to on uwielbia, szczegolnie delikatne smyranie za uszkami :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: rozplywa sie wrecz przy tym :1luvu:

Kociara82

[poprzednia][następna]