zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 07, 2011 5:49 Re: Karmelowa Truskawka? dokocenie w toku - panienka i hultaj

Postępy niesamowite :ok:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt sty 07, 2011 13:02 Re: Karmelowa Truskawka? dokocenie w toku - panienka i hultaj

no i chyba mamy coś w rodzaju permanentnego sukcesu - kociambry ganiają się i polują na siebie, zero syczenia. tylko, cholera, DLACZEGO przez całą noc, po mojej głowie i z masakrycznie głośnymi okrzykami bojowymi?
ktokolwiek powiedział że dwa koty wymagają mniej uwagi niż jeden zapraszam do siebie na noc :?

a wczoraj wieczorem truskawka siedząc w szafie mruczała wszystkim do snu - my w łóżku, karmel ulokował się na swojej pufce i też go zmorzyło, a panna traktorkuje i ugniata...

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pt sty 07, 2011 16:09 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

fotkifotkifotkifotki :1luvu:

całość TUTAJ :)

bo w szafie najbezpieczniej (i najciekawiej!)
Obrazek

Obrazek

comaszcomaszcomaszdajdajdaj!
Obrazek

uparcie i skrycie...
Obrazek

Obrazek

przezroczyste uszko
Obrazek

a ten ogon nie pasuje do tego kota... zachowuje się też jakby go nie znał :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

boogie!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja obecna tapeta :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i zapadł zmrok nad doliną kocinków...
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sty 07, 2011 16:10 przez Kocuria, łącznie edytowano 1 raz

Kocuria

Post » Pt sty 07, 2011 16:10 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Jak słodko razem śpią :1luvu: :1luvu:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt sty 07, 2011 16:13 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

miszelina pisze:Jak słodko razem śpią :1luvu: :1luvu:

po całej nocy latania po mieszkaniu... ja myślę :roll:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kocuria

Post » Pt sty 07, 2011 17:40 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

niezły pulpet z tego karmela :D
jak nasza Kafka ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt sty 07, 2011 19:03 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

No to mieliście ekspresowe tempo zaprzyjaźniania się :mrgreen:
Jak one już śpią w takiej odległości od siebie,to jeszcze doba-dwie i będzie jeden kolorowy zbitek futra leżał na łóżku...
Super :ok:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Pt sty 07, 2011 19:20 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

leone: mój karmelotek nie jest pulpetem! on jest po prostu... puszysty! i dobrze zbudowany!
to truskawka to taki niemalże wypłosz i dlatego on się taki duży przy niej wydaje :lol:

passa: a czy krokami pośrednimi między tymi dwoma stadiami są gonitwy po mojej głowie i darcie mordek w nocy? bo jeśli tak, to ja się wyprowadzam do łazienki... :lol:

żeby nie było - podczas sesji karmel nadal prał truskawkę, tylko ona go olewała tak oscentacyjnie, że dał sobie spokój :D

:1luvu: :1luvu:

udały nam się futerka, nie? :mrgreen:

Kocuria

Post » Pt sty 07, 2011 19:26 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Jeśli one faktycznie zaskoczyły na siebie w zabawie,to potrwa jeszcze dłuuugo. Przynajmniej do czasu,kiedy oboje będą w zdecydowanie dorosłym wieku.U nas w stadzie zwąchały się kiedyś niejaka Myszka z niejakim Malutkiem ;) efekt: gonitwy po najdłuższej przekątnej mieszkania w nieskończoność :lol: W tą i w tamtą do upadłego. Mimo,iż Myszka była już dorosła,tylko młoda.Zresztą w ogóle lubiały przebywać ze sobą. Ale nie tak łatwo dobrać kotu towarzysza,którego w pełni zaakceptuje,więc gratulacje :ok:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Pt sty 07, 2011 19:35 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

passa pisze:Jeśli one faktycznie zaskoczyły na siebie w zabawie,to potrwa jeszcze dłuuugo. Przynajmniej do czasu,kiedy oboje będą w zdecydowanie dorosłym wieku.U nas w stadzie zwąchały się kiedyś niejaka Myszka z niejakim Malutkiem ;) efekt: gonitwy po najdłuższej przekątnej mieszkania w nieskończoność :lol: W tą i w tamtą do upadłego. Mimo,iż Myszka była już dorosła,tylko młoda.Zresztą w ogóle lubiały przebywać ze sobą. Ale nie tak łatwo dobrać kotu towarzysza,którego w pełni zaakceptuje,więc gratulacje :ok:

czy ktoś dysponuje wolnym kątem do spania na najbliższe 'jeszcze dłuuuuugo'? :D
pufokanapę własną mam, przyniosę...

kurde. ja całe życie miałam jedną, leniwą, rasową kotkę. nie przewidziałam, że mój sen okaże się tak lekki że budzę się przy każdym ich tąpnięciu... :roll: zwłaszcza że karmelotek spał z nami, tzn. dokładniej z tżtem.

oj chyba muszę kupić zatyczki do uszów :ryk:

Kocuria

Post » Pt sty 07, 2011 21:13 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Kocuria, swego czasu mój TŻ też chciał kupować zatyczki do uszu :lol:
Truskaweczki proszę wypłoszem nie nazywać - śliczna z niej kocia panienka :1luvu:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Pt sty 07, 2011 22:53 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Cudna Truskawka. A Karmelek urósł.
Cieszę się, że się polubili.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt sty 07, 2011 23:19 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

queen :spin2:

dzieciaki się ganiają po całym mieszkaniu :lol: truskawka ma na nas focha, bo ilekroć ją łapiemy, to smarujemy rivanolem brzusio - rezultat jest taki, że naszemu współlokatorowi już się ładuje na kolana bezpardonowo, a przed nami zwiewa :roll: a teraz jeszcze koło uszka zrobił jej się strupek. mam nadzieję, że to strupek, a nie grzybek, bo jak ją jeszcze będziemy clotrimazolem katować, to się zupełnie obrazi...

aczkolwiek jak są rozespane to oba dają się miziać tak, że aż ręce bolą :1luvu:

zaprzeczam plotkom, jakoby karmelotek był przesadnie duży. owszem, urósł (zwłaszcza jak przez pewien czas karmiliśmy go surowym mięskiem na zmianę z karmą) ale każdy kto go dotykał potwierdzi że ten kot ma tyle futra, że ono go pogrubia ze dwa razy :lol: zwłaszcza na brzuszku, ma takie lekko przedłużone i odstające od skóry, puchatek mój :love:

w porównaniu z nim truskawka to kot egipski, futerko równo przy skórze i w umiarkowanej ilości, acz też mięciusie :love:

najśmieszniejsza jest różnica w ogonach - karmel nie panuje nad swoim (dosłownie, lata mu ten ogon jak mu się zachce i nie ma najmniejszego związku z zachowaniem reszty ciała) i jest puchaty tak jak jego brzuszek :love: a truskawkowy jest cienki, sztywno kontrolowany przez kotkę i z ulizaną sierścią. acz umaszczenie i barwa ogonków niemal identyczna - ciemny szary paskowany jasnym szarym, żadnemu z nich to do barwy tułowia nie pasuje :lol:

Kocuria

Post » Sob sty 08, 2011 1:11 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Kocuria pisze:leone: mój karmelotek nie jest pulpetem! on jest po prostu... puszysty! i dobrze zbudowany!
to truskawka to taki niemalże wypłosz i dlatego on się taki duży przy niej wydaje :lol:

spoko, też przechodziliśmy przez ten etap :P przez pół roku będziesz się upierać, że jest dobrze zbudowany, później Ci przejdzie :P
a później wyślesz maila do swojej rodziny z filmem przedstawiającym Twojego kota - http://www.youtube.com/watch?v=tJ7hfxq72HE a w odpowiedzi od brata dostaniesz tylko "ale gruuuuuuuuuuba :P"

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Sob sty 08, 2011 18:17 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

super widzieć ich razem w takiej komitywie :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]