Wszyscy im umierają.........szukamy domków stałych

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 01, 2010 7:51 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

siriwan pisze:Poogłaszałem. Trzymam kciuki. :ok:

:D

siriwan, a gdzie je ogłosiłes ?
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon lut 01, 2010 9:46 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

ta czarna kotka ile ma lat ?

Benzin

Od: Pon lut 01, 2010 9:41

Post » Pon lut 01, 2010 10:09 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

One wszystkie są z jednego miotu - ok.7 - 8 lat.

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pon lut 01, 2010 11:41 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia

Mała1 pisze:Kocurki napewno kastrowane, koteczki byc może nie
Sąsiad podowiaduje sie u weterynarza, czy sterylizowane, czy szczepione itd..

MACIUŚ
bury, wykastrowany kocurek- wiek 7-8 lat
jako jedyny na nas patrzał z kanapy.....Boenka dała mu DT

Obrazek

Obrazek

CZARNUSZKA
czarna, ciut długowłosa dziewczynka,bardzo przestraszona, siedziała na szafie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MYSZA
koteczka, bura z odcieniami rudosci, przestraszona bardzo

Obrazek

Obrazek

SIWUCHA
koteczka, bura, czekała na nas w kuwecie schowana

Obrazek

Obrazek

KUBA
piekny wielki bury kastrat, taki ciemniejszy od Maciusia

Obrazek Obrazek

MagdaMagda

Od: Wto wrz 30, 2008 20:37

Post » Pon lut 01, 2010 11:56 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Benzin-tak mysla wszyscy,ze ma około 7-8 lat.
na pewno nie sa młode, widac to po ich budowie juz troche.
Ci sasiedzi tam mieszkali te 8 lat temu juz i maja dosc dokładne mysle informacje, tym bardziej ,ze tym domu bywali, jak jeszcze Pan zył.
Nie mozemy wiele zadeklarowac, ale napewno pomoc finansowa w ewentualnej sterylce, jakby sie okazalo ,ze dziewczyny nie ciachane.

Wiecie...zapomniałam wczoraj napisac, ze w czasie całe tej zimy Pani nie grzała wogole w domu :( siedziała w tym mrozie razem z nimi :(

prosze , pomyslcie o nich ciepło
Ostatnio edytowano Pon lut 01, 2010 12:36 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon lut 01, 2010 12:05 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Strasznie ich żal :(
Osiem lat u kota, to nie starość.
Koty w tym wieku są ułożone, lgną do człowieka, potrzebują ciepła i miłości.
Taki właśnie ośmioletni Kajtek zamieszkał u nas. I tez czekał go morbital :(
Jak się okazało, ten kocurek cieszy sie z obecnością człowieka.
To kochany miziak, nie broi, nic nie niszczy, jedynie czasami pogalopuje jak mały kociak.
Nie bójcie się adoptować tych wiekowych kotów.

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon lut 01, 2010 12:15 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Dziewczyny - a da się o tych kociakach coś więcej napisać? Dają się brać na ręce, głaskać? Korzystają bezproblemowo z kuwet? Może jeśli nie Wy, to sąsiedzi chodzący tam codziennie mogą coś na temat kotów powiedzieć? Łatwiej byłoby je "reklamować", no i domki może by wiedziały bliżej, na co się decydują...?

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon lut 01, 2010 12:17 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia

MagdaMagda pisze:
Mała1 pisze:KUBA
piekny wielki bury kastrat, taki ciemniejszy od Maciusia

Obrazek Obrazek

Kuba! :love: :1luvu:

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Pon lut 01, 2010 12:34 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Zgadza się z tym wiekiem. Skoro kot może dociągnąć do 20 to 8 lat to nawet nie jest połowa...
Nasza Niuśka w wieku 8 lat była bardzo rześka. Zresztą do końca była dzielna i bardzo cierpliwa...

Moją faworytką jest Mysza. Zdecydowanie! Bardzo jej kibicuję. :1luvu:
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Pon lut 01, 2010 12:50 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

joluka pisze:Dziewczyny - a da się o tych kociakach coś więcej napisać? Dają się brać na ręce, głaskać? Korzystają bezproblemowo z kuwet? Może jeśli nie Wy, to sąsiedzi chodzący tam codziennie mogą coś na temat kotów powiedzieć? Łatwiej byłoby je "reklamować", no i domki może by wiedziały bliżej, na co się decydują...?

juz ci mówię, bo dość sporo wczoraj wypytałam

Zawsze korzystały z kuwet bezproblemowo,pytałam o to sasiadów. ale w tym czasie, jak w domu nie było wogole sprzatane , do dwóch kuwet, ktore miały nie dało sie wejsc, wtedy oczywiscie złatwiały sie poza kuwetą.
Wydaje mi sie to normalne.
macius u Boenki od razu poszedł do kuwety,

Jesli chodzi o ich charaktery to mowili mi,ze jak jeszcze cała raodzina zyła ,bywali tam często i koty normalnie do nich przychodziły na kolana.
jedne częsciej, jedne rzadko.
Ponoc czarnuszka troche sie bała.
U swoich opiekunów oczywiscie spały w łózku i zachowywały sie jak normalne domowe koty, tzna dawały sie głaskac, nosic na rekach itd.

nie wiem co one przezywały przez ostatni około rok.
ale miały ciezkie zycie, bardzo cięzki, mysle,ze tam naprawde było sporo i alkoholu i nerwów.
koty to wyczuwaja, sa teraz płochliwe.
Mnie zupełnie nie znaja przeciez, ale ani jedno z rodzenstwa na mnie ani raz nie syknęło, nie drapneło, tylko troche uciekały, co jest chyba normalne.
Jak je miałam na rękach to sie troche wyrywały
Jak sasiad przychodzi je karmic to przychodzą do misek.

Mysle,ze będa potrzebowały troche czasu w nowych domach, jak takie cudem sie znajdą,zeby po prostu dojśc do siebie.
Nie przybiegły w kazdym razie pod drzwi nas witać

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon lut 01, 2010 13:21 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

:( , o nie, tylko nie schron, tam czeka koty albo zastrzyk albo choroba. Ludzie zlitujcie się, zwierzaki już tyle wycierpiały, nie są niczemu winne, grzecznie czekają na ludzi dobrej woli, pozwólmy im godnie żyć. Tak sobie nieśmiało myślę, że gdyby była bardzo tragiczna sytuacja, to może chociaż Konstancin?

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

Post » Pon lut 01, 2010 13:23 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Pomocy!!!!!!!!!!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon lut 01, 2010 13:23 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

dajcie też proszę znać, jak już będziecie wiedziały, co ze sterylkami i szczepieniami - czy były? postaram się rozesłać wici - może cudem coś się uda? :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon lut 01, 2010 13:33 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Hej, my tu potrzebujemy ludzkich kolan i miłości! :kotek:

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Pon lut 01, 2010 14:40 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

tangerine1 pisze:
siriwan pisze:Poogłaszałem. Trzymam kciuki. :ok:

:D

siriwan, a gdzie je ogłosiłes ?

Tam gdzie zwykle, Facebook, NK, twitter, blip. Jedna z naszych "fanek" na Facebooku ogłosiła je też na forum regionalnym Będzina i Katowic. :-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

[poprzednia][następna]