Wreszcie zakładam wątek !

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 5:48 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:Moi weci się już przyzwyczaili . I tak : kot nie je - to na pewno wątroba mu siadła , pękaty się zrobił - jak nic fip . No pękaty , bo jak zjadł tyle to gdzieś to musiał zmieścić . Zgrubienie ? ja strupki znalazłam , pewnie świerzb , a okazało się , że jak nakładałam do miseczek saszetki to łby podtykały i je ubrudziłam . Blady nosek ? Anemia . Szkoda gadać . Ja zawsze coś wymyśle . :roll: Przed sterylkami wszystkie powikłania przerobiłam . Kot ma biegunkę ? Na 100 % lambie . A że się przejadł ? Niemożliwe . :twisted:

:ryk:

Dzien Dobry :)
Widzę że w nocy omineły mnie ciekawe rozmowy :)
Ja ciągle chodze i uszy macam czy goraczki nie ma, bo przeciez Maciek ma ciagle cieple. Dlatego już kilka razy mial termometr w d....ce ;) Oj biedny on. temperatura oczywiscie idealna :roll: ale ja i tak uszy macam. Teraz bidny Kotos przez to ma macane ;)

A z tym noskiem to niewiedziaalam, że jak blady to anemia. Chyba będę musiala Maciejowi zrobic wyniki... :roll: :lol:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Sob kwi 20, 2013 8:44 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Witaj Basiu!
Ja też jestem straszną panikarą zarówno jeśli chodziło o psa jak i z kotami. :wink:
Wczoraj wieczorem zauważyłam że Zuzia mruży jedno oczko i trochę jej łzawi.Już miałam szykować transporterek i rano lecieć do weta bo coś się z oczkiem dzieje 8O .Dziś okazało się że wszystko jest ok.Patrzy normalnie,nie mruży go i nie jest załzawione.Najprawdopodobniej zatarła sobie podczas mycia.A ja już myślałam że nie wiadomo co się dzieje. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob kwi 20, 2013 11:44 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Dziewczyny - pełna mobilizacja!!!
Od jutra tj.od 21 kwietnia rozpoczyna się głosowanie w kwietniowym konkursie na miss i mistera :ryk: :ryk: :ryk:
Zapraszam do głosowania!
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 20, 2013 12:34 Re: Wreszcie zakładam wątek !

:)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob kwi 20, 2013 14:22 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Usmiałam sie z tych waszych pomysłów.
A jeśli chodzi o klub panikary to ja tez jestem chetna. Zawsze o wszystko się trzęsę ;) Ale jak na razie moje koty zdrowe jak konie ;)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob kwi 20, 2013 15:03 Re: Wreszcie zakładam wątek !

I oby jak najdłużej :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 20, 2013 15:37 Re: Wreszcie zakładam wątek !

No to miałam powód do paniki : Wczoraj byłam z psami na dworku i było oki . Kupy normalne , apetyty w domu na kolację nad podziw . Dziś wyszłam rano a tu Kajtek tak jakby się za rzadko załatwił . No , ale tyle zjadł .... :roll: Po 11 zaczął się krecić to znowu z nimi wyszłam i Kajtek już miał biegunke a na koniec z kilkoma kropelkami krwi . 8O Ludzie , ja biegiem do domofonu chłop nie wiedział co się dzieje , zabrał Gacka do domku a ja do weta . Psiak dostał 3 zastrzyki i został nawodniony . Weci mówia , że mu przejdzie .Teraz Kajtus spi , ale jest żywszy . jak przyszłam , bo musiałam po zakupy iść to nawet sie darł na moje powitanie . Na jutro ma tabletkę a w poniedziałek na kontrol . Jeszcze mnie trzęsie . :evil: Moje psy chodzą głównie na smyczach automatycznych , nie są puszczane luzem , rzadko kiedy i w dzień . Chemii w domu na wierzchu nie mam , ze względu na koty . Wetka powiedziała , że to wirus . Zraszta mnóstwo ludzi było z podobnymi objawami .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob kwi 20, 2013 15:47 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:No to miałam powód do paniki : Wczoraj byłam z psami na dworku i było oki . Kupy normalne , apetyty w domu na kolację nad podziw . Dziś wyszłam rano a tu Kajtek tak jakby się za rzadko załatwił . No , ale tyle zjadł .... :roll: Po 11 zaczął się krecić to znowu z nimi wyszłam i Kajtek już miał biegunke a na koniec z kilkoma kropelkami krwi . 8O Ludzie , ja biegiem do domofonu chłop nie wiedział co się dzieje , zabrał Gacka do domku a ja do weta . Psiak dostał 3 zastrzyki i został nawodniony . Weci mówia , że mu przejdzie .Teraz Kajtus spi , ale jest żywszy . jak przyszłam , bo musiałam po zakupy iść to nawet sie darł na moje powitanie . Na jutro ma tabletkę a w poniedziałek na kontrol . Jeszcze mnie trzęsie . :evil: Moje psy chodzą głównie na smyczach automatycznych , nie są puszczane luzem , rzadko kiedy i w dzień . Chemii w domu na wierzchu nie mam , ze względu na koty . Wetka powiedziała , że to wirus . Zraszta mnóstwo ludzi było z podobnymi objawami .

Basiu to cytat z mojego doświadczenia - co roku na wiosnę gdy opadną śniegi i wyjdzie na wierzch podśnieżna gówniana zawartość wiele psów zaczyna chorować - sraczki ,żyganko i takie tam. Gówinka pod śniegiem były dobrze zamrożone a gdy dobrało się do niego słoneczko wytworzyły się bakterie i wirusy.Pies będący na smyczy wącha wiele rzeczy i tą drogą dochodzi do zakażenia.Za parę dni przyjmując leki wszystko mu minie i będzie jak nowy.Z Mikusiem też miałam ten problem i mój wet tak mi sprawę wytłumaczył. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 20, 2013 15:52 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Dziękuję Ewuniu :1luvu: Ja o tym wiem , ale cos panikarskiego wzięło górę . :oops: I pies pod pachą i w nogi ! Jeszcze ,mnie trzęsie . :roll: On już pewnie jutro będzie zdrowszy . :ok: Koty też tak łapią ale mu na butach przynosimy i też mi weci tłumaczyli milion razy a ja sie ich po raz milion pierwszy pytam o to samo :mrgreen:

barbarados

Post » Sob kwi 20, 2013 15:53 Re: Wreszcie zakładam wątek !

barbarados pisze:Dziękuję Ewuniu :1luvu: Ja o tym wiem , ale cos panikarskiego wzięło górę . :oops: I pies pod pachą i w nogi ! Jeszcze ,mnie trzęsie . :roll: On już pewnie jutro będzie zdrowszy . :ok: Koty też tak łapią ale mu na butach przynosimy i też mi weci tłumaczyli milion razy a ja sie ich po raz milion pierwszy pytam o to samo :mrgreen:

Wiem to taka nasza ludzka natura :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 20, 2013 15:56 Re: Wreszcie zakładam wątek !

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :oops:

barbarados

Post » Sob kwi 20, 2013 16:59 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Trzymam kciuki za psinke, zeby szbciutko się polepszyło :ok: :ok: :ok:

AgaS1987

Post » Sob kwi 20, 2013 17:02 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Oj, trzymam za zdrówko :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob kwi 20, 2013 17:24 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Dziękuję , kochane w imieniu tego chorowitka . :1luvu:
Nie miał piesek szczęścia na początku życia . Ktoś go wyrzucił , skopał pewnie . Na pewno był bity , bo bał się nawet sznureczka . chcę , aby teraz był zdrowy i szczęśliwy na tyle , na ile moge mu to zapewnić .
Właśnie poszedł do kotów , węszyć za suchym . Choć rano nic nie chciał . Czyżby leki zaczynały działać ?

barbarados

Post » Sob kwi 20, 2013 17:27 Re: Wreszcie zakładam wątek !

Biedny malutki :(
Czyli apetycik wraca?
To dobrze, ale wciąż trzymam :ok: :ok: :ok:

AgaS1987

[poprzednia][następna]