Zaraz wkleję opis usg, strasznie dużo nam napisane. Z wetką gadałam chyba z pół godź. Karmel miał zbadane ciśnienie tętnicze 240, ma brać tabletki, szmery w prawej i lewej zastawce, za jakiś czas zaproponowała usg serca.

Uploaded with ImageShack.us
Moderator: Estraven

dalia pisze:napisałaś poprzednio, że mimo kroplówek mocznik wzrasta
będę teraz głośno myśleć bo nie znam 100 % oglądu sytuacji
co byłoby gdyby teraz po wdrożeniu leczenia przerwać okresowo kroplówki? powiedzmy na tydzień - oczywiście leki plus dieta plus kontrola picia i ewentualne dopajanie
i po tym tygodniu zrobić kolejne badanie profilu nerkowego i wątrobowego plus elektrolity?
aby mieć ogląd jak sytuacja wygląda na lekach i diecie bez kroplówek
może Karmel się stresuje i stąd rezultaty nie są zgodne z oczekiwanymi
przeczytaj przy okazji ( o ile jeszcze nie przeczytałaś ) ten artykuł dr Neski Soszynskiej (to jest zresztą doskonały specjalista od nerek - przyjmuje w Konstancinie, fajna miła kobieta, miałam z nią kontakty telefoniczne )
jo.anna pisze:Alienor, kto weźmie kota z prognozą życia max 3 lat ( przy dobrych wiatrach ) z chorymi nerkami i chorobą, której nie da się zatrzymać ?

ruda32 pisze:jo.anna pisze:Alienor, kto weźmie kota z prognozą życia max 3 lat ( przy dobrych wiatrach ) z chorymi nerkami i chorobą, której nie da się zatrzymać ?
a nie zastanawiasz się czy jesteś w stanie oddać chorego kota?
my pokochałyśmy go przez net
ach co tu pisać więcej
powodzenia kochany Karmelku![]()
![]()
![]()
jo.anna pisze:ruda32 pisze:jo.anna pisze:Alienor, kto weźmie kota z prognozą życia max 3 lat ( przy dobrych wiatrach ) z chorymi nerkami i chorobą, której nie da się zatrzymać ?
a nie zastanawiasz się czy jesteś w stanie oddać chorego kota?
my pokochałyśmy go przez net
ach co tu pisać więcej
powodzenia kochany Karmelku![]()
![]()
![]()
ja już wiem, że takiego Karmelka nie oddam nikomu...

jo.anna pisze:dalia pisze:napisałaś poprzednio, że mimo kroplówek mocznik wzrasta
będę teraz głośno myśleć bo nie znam 100 % oglądu sytuacji
co byłoby gdyby teraz po wdrożeniu leczenia przerwać okresowo kroplówki? powiedzmy na tydzień - oczywiście leki plus dieta plus kontrola picia i ewentualne dopajanie
i po tym tygodniu zrobić kolejne badanie profilu nerkowego i wątrobowego plus elektrolity?
aby mieć ogląd jak sytuacja wygląda na lekach i diecie bez kroplówek
może Karmel się stresuje i stąd rezultaty nie są zgodne z oczekiwanymi
przeczytaj przy okazji ( o ile jeszcze nie przeczytałaś ) ten artykuł dr Neski Soszynskiej (to jest zresztą doskonały specjalista od nerek - przyjmuje w Konstancinie, fajna miła kobieta, miałam z nią kontakty telefoniczne )
Właśnie o dr Nesce wetka mówiła, że jak nie będziemy dawać rady, to do niej. O moczniki też mówiła, że właśnie (nie wiem czy nie przekręcę czegoś ) że wątroba czy coś neutralizuje amoniak i dlatego mocznik wzrósł albo jakoś tak![]()
![]()
za dużo info mi podała, a i ja siedziałam zaryczana i nie wszystko zapamiętałam
![]()
![]()
zadzownię do niej wieczorem może żeby jeszcze raz mi powiedziała, w każdym razie mocznikiem nie należy się teraz przejmować bo kreatynina jest najważniejsza a ona jest całkiem spoko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Hana i 10 gości