Przyczyny kulawizny prośba o rady :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 18, 2012 8:54 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

:( za wcześnie się cieszyłam. Właśnie dzwonił TŻ, mimo że w kuwecie jest czysto jest nasikane na narożnik :cry: :cry: ecodor nic nie pomógł, załamana jestem. Nie wiem czemu on to robi :( przed wyjściem do pracy zaobserwowałam, że Chrupka weszła do kuwety i zaczęła robić kupę, Leoś wbił się tam do niej i też się zesrał za przeproszeniem. Krótko mówiąc qpkali jednocześnie. Ja juz nie wiem o co może chodzić :( przecież nie obstawię całego narożnika miskami z żarciem
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro kwi 18, 2012 9:32 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-Leoś dalej leje na

Rozmawiałam z wetką, ona twierdzi, że jest większe prawdopodobieństwo ,że to Chrupka sika, bo wzrósł jej poziom estrogenów i znaczy teren. Drugi wariant, bardziej pesymistyczny jest taki, że Leoś jest jednym z tego odsetka kocurów, które mimo kastracji dalej znaczą teren :cry: jestem załamana , o TŻecie nawet nie wspomnę....Za tydzień Chrupka ma dostać antykoncepcyjne i tydzień poźniej idzie pod nóż
Obrazek

Goyka

Post » Śro kwi 18, 2012 11:40 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

Ecodor neutralizuje zapachy, chodzi o to, aby nie cuchnęło w całym domu.
Współczuję, naprawdę :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 18, 2012 15:43 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

A ty nakryłaś w ogóle kota jak sika na kanapę? Czy po prostu znajdujesz ślady. Bo wtedy faktycznie nie wiadomo który. Chociaż ja za Chrupcię ręczę, ona naprawdę nie siusiała nigdzie poza kuwetą ( tylko raz nasiusiała na kanapę jak była malutka i chora, nigdy się to nie powtórzyło ) a może faktycznie zaczęła znaczyć :roll:

Najlepiej byłoby przyuważyć który to... może kamerka jakaś?
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Śro kwi 18, 2012 18:40 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 18, 2012 20:15 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

Jeżeli sika Chrupcia to ma rujkę jak będzie po ciachanku to się uspokoi. Przerabiałam też i to :roll: mocne kciuki! wiem co przechodzicie u mnie pomogło pranie z vaniszem i octem koty nie sikały w te miejsca a zapach moczu całkiem zniknął.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro kwi 18, 2012 20:25 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

dzidzia pisze:A ty nakryłaś w ogóle kota jak sika na kanapę? Czy po prostu znajdujesz ślady. Bo wtedy faktycznie nie wiadomo który. Chociaż ja za Chrupcię ręczę, ona naprawdę nie siusiała nigdzie poza kuwetą ( tylko raz nasiusiała na kanapę jak była malutka i chora, nigdy się to nie powtórzyło ) a może faktycznie zaczęła znaczyć :roll:

Najlepiej byłoby przyuważyć który to... może kamerka jakaś?

Na szczaniu przyłapałam tylko i wyłącznie Leosia, ale na sofie w małym pokoju i na kociej budce. Na narożnik było nalane dotychczas 3 razy ale jeszcze nie udalo nam sie przyuważyc ktore to. Ja z uwagi na to ze dotad przylapalam tylko Leosia z gory zalozylam ze to on , poza tym nie mialam pojecia , ze kotki tez znacza. Siedze teraz i rycze, moj malzonek jest wsciekly i zdolowany i obrazony na koty, a one nie wiedza o co chodzi :( Leos siedzi smutny czemu Pan go nie caluje na przywitanie, a mi jest ich tak bardzo szkoda i jestem wsciekla, a jednoczesnie bardzo bardzo sie boje tego co bedzie :(
Obrazek

Goyka

Post » Śro kwi 18, 2012 20:27 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

biamila pisze:Jeżeli sika Chrupcia to ma rujkę jak będzie po ciachanku to się uspokoi. Przerabiałam też i to :roll: mocne kciuki! wiem co przechodzicie u mnie pomogło pranie z vaniszem i octem koty nie sikały w te miejsca a zapach moczu całkiem zniknął.

U Ciebie też kotka znaczyła? Jeszcze 4 dni antybiotyku i ma dostac cos na wyciszenie a 4ego sterylka
Obrazek

Goyka

Post » Śro kwi 18, 2012 20:34 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

Tak to normalne, ze one w rujce sikają a Leoś może też może sikać tam gdzie ona siknęła i ona sika tam gdzie czuje jego sikanko no kurcze zamknięte koło. Najważniejsze wyciachac towarzystwo i porządnie wyprać. Ocet dlatego jest dobry, że wchłania cudnie zapachy i wietrzeje i koty już tam nie powinny sikać a dodatek vanisza bo ładnie pierze dywany i kanapy.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro kwi 18, 2012 20:57 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

Czytam i czytam i tak sobie pomyślałam, że jak mama wróci do siebie to żeby na próbę Leosia zabrała.. Może kotka jakaś zestresowana, że jej chłop do kuwety włazi jak się załatwia i woli potrzebę gdzie indziej załatwić. Gdyby koty były osobno zobaczyłabyś czy kotka sika a mama zobaczyłaby czy Leoś sika.
Może dziwne to rozwiązanie . . . ale ...
U mnie zawsze sikał Fredziu. Kot którego "poskładałam", gdy dzieci go zlinczowały. Był taki wdzięczny, że zawsze się ślinił podczas głasków i zdarzyło mu się nasikać na pościel.
A ze złośliwości to zdarzyło się mojemu Filipowi, gdy wróciliśmy z wyprawy. Wszędzie było czysto, koty nas powitały a potem Filip - hyc na moich oczach na kanapę na której śpię - zrobił qpę i szybko do torby i zrobił tam siku. Ale to był efekt jego niezadowolenia. Do dzisiaj takich psikusów nam już nie robi.
Trzymam kciuki. Mam nadzieję że uda się rozwiązać problem

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Czw kwi 19, 2012 10:12 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

pożyczylam dziś od kumpla kamerkę, jakoś ją nastawię na noc 8) póki co odpukać dzisiaj dzień bez wpadki. Miski z suchą karmą rozstawione na narożniku i fotelu :mrgreen:
Obrazek

Goyka

Post » Pon kwi 23, 2012 17:40 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

Od kiedy żarcie rozstawione po narożniku (odpukać) lania poza kuwetę nie ma. Kociaki już po antybiotykoterapii. Chrupka przyjęła proszek antykoncepcyjny, za tydzień druga dawka, a za 2 tyg sterylka. Tymczasem wiosenna balkonoterapia w pełni :ryk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Goyka

Post » Pon kwi 23, 2012 18:33 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

Wietrzenie futerek :ok: , widać, że kociaki zadowolone :kotek:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Śro kwi 25, 2012 21:21 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

Ale Chrupcia urosła :D a jaka śliczna :1luvu: Leoś też piękny
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Śro kwi 25, 2012 21:35 Re: Leoś i Chrupcia w jednym stali domku-kto sika na łóżko??

dzidzia pisze:Ale Chrupcia urosła :D a jaka śliczna :1luvu: Leoś też piękny

Ona rośnie jak na drożdżach, antybiotykoterapia jej dobrze zrobiła ,szaleje, bawi się i dorośleje :) 4 maja o 13.00 sterylka trzymajcie kciuki!!!
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]