Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anulka111 pisze:super zdjecia,a te pozycje Popuszowa -oba moje ragdolki stale wykonuja ,z tym ,ze najczesciej Smakusia
O, dziekuje Wojtku, bo wlasnie bylam ciekawa, czy Twoje Ksiezniczki tez tak robiaWojtek pisze:anulka111 pisze:super zdjecia,a te pozycje Popuszowa -oba moje ragdolki stale wykonuja ,z tym ,ze najczesciej Smakusia
Hera i Dorinka też tak robią, Dorinka częściej.
kalair pisze:Fifineczko moja kochana, od Ciotki buziaki!!![]()
![]()
![]()
A gdzie one sa??? Bardzo chcialabym obejrzec, ale chyba zle szukalamkalair pisze: Ja miałam fotki sarenek z wycieczki rowerowej.![]()
Birfanka pisze:Mala kamienna pralnia, polozona na zboczu, przy drozce biegnacej wzdluz ogrodow:![]()
![]()
Drozka, i sasiedni ogrod warzywny, nawadniany struzka wyplywajaca ze zrodelka:![]()
Z jednej strony woda ze zrodla wplywa przez rurke w scianie,
napelnia obmurowany kamienny basen i wyplywa z drugiej strony:![]()
Przeplywa pod drozka i murem ogrodu, i scieka po zboczu wzdluz murku,
nawadniajac uprawy:
Kamienny parapet na brzegu zbiornika sluzyl do rozkladania bielizny w celu namydlenia
(nacieralo sie mokre przescieradlo duza kostka mydla marsylskiego)
A tak wyglada budynek dawnej duzej pralni komunalnej,
dzis niestety wyposazenie i instalacje w srodku juz polikwidowane:![]()
Ta duza pralnia lezy w starej dzielnicy miasta, na brzegu potoku Gardon
(w ktorym zyja pstragi, serio serio)![]()
Perspektywa potoku po drugiej stronie drogi:
Cdn.A gdzie one sa??? Bardzo chcialabym obejrzec, ale chyba zle szukalamkalair pisze: Ja miałam fotki sarenek z wycieczki rowerowej.![]()
O, podoba Ci sie?mimbla64 pisze: (...)
Fifinka tu przesłodka jest i taka okrągła.![]()
Czy pamiętasz, co ja tak zaintrygowało?
A tło wspaniałe. Juz wczesniej miałam napisać, że tapeta super.
Bo slodka Fifinka nauczyla sie od Cesarzowej robic naburmuszone minki!anulka111 pisze:![]()
Ale mina na fotce w stylu - ja tu rzadze
![]()
Przyznam sie, ze dokladnie nie wiem, ale typowalabym XIX wiek.mimbla64 pisze:Birfanko, a ile mają lat te pralnie i system nawadniania ogródka warzywnego?
To jest XIX wiek?
Bardzo pouczający jest Twój wątek. Pierwszy raz usłyszałam o mydle marsylskim.
W sieci same pochwały.
A co do okrągłości Fifinki, to miałam na myśli całokształt. Brzusio okrągłe, głowa okrągła, oczy okragłe. Kuleczka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 50 gości