Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 24, 2014 10:47 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł [']:(((

Dzwoniła Pani doktor i to wyglądało jak chrzęstniak ale badanie histopatologiczne musi być aby mieć 100% pewność.
Były dwa takie tworki powrastane głęboko do tkanek. :(
Mam jechać po nią tak za godzinę bo teraz jeszcze Tolcia śpi.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon lut 24, 2014 13:04 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

-czekamy na wyniki badania histopatologicznego, a póki nie ma potwierdzenia, miejmy nadzieję,że jednak to nie chrzęstniak -Aniu, daj znać, jak będziesz miała wieści od wet.

I kciuki -wielkie i bardzo potrzebne :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lut 24, 2014 14:08 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Anna61 pisze:(...)czekam jak na szpilkach na telefon z lecznicy bo nie wiem czy nie trzeba będzie zbadać tego wycinka histopatologicznie bo to dodatkowo koszt ponad 100złotych.

Anna61 pisze:Dzwoniła Pani doktor i to wyglądało jak chrzęstniak ale badanie histopatologiczne musi być aby mieć 100% pewność.

Nie mam czasu przeczytać całego wątku, ale jeśli potrzebne jest badanie histopatologiczne, a przeszkodą są "tylko" finanse, to jest zadanie dla funduszu onkologicznego, w imieniu którego się właśnie wypowiadam. Pokryjemy koszt badania (warunkiem jest okazanie rachunku od weterynarza).
Po szczegóły zapraszam na nasz wątek (link w podpisie).
I kciuki za Tolcię :ok:

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pon lut 24, 2014 15:19 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

wiewiur pisze:Nie mam czasu przeczytać całego wątku, ale jeśli potrzebne jest badanie histopatologiczne, a przeszkodą są "tylko" finanse, to jest zadanie dla funduszu onkologicznego, w imieniu którego się właśnie wypowiadam. Pokryjemy koszt badania (warunkiem jest okazanie rachunku od weterynarza).

Dziękuję, jutro dopytam wetki o rachunek.

Wiecie co, jak się wali to na całego.
Mam kotkę,młodą burasię w łazience którą ktoś najprawdopodobniej wywalił pod blok.
Kotka od rana chodziła i płakała, ale nie oddalała się zbytnio od bloku, czyżby w oczekiwaniu, że ktoś zabierze ją z powrotem?
Jak jej wyniosłam jedzonko to nie chciała tylko szła za mną.
No już mam dosyć. :cry:

Tolcia chodzi w kapturku(świetnie sobie w nim radzi) bo zaczęła się tam lizać na boczku, już wybudzona całkowicie.
W czwartek mamy jechać na kontrolę i może wyniki już będą histopatologiczne.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon lut 24, 2014 15:52 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Bardzo mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Biedny burasek :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon lut 24, 2014 16:15 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Anna61 pisze:
wiewiur pisze:Nie mam czasu przeczytać całego wątku, ale jeśli potrzebne jest badanie histopatologiczne, a przeszkodą są "tylko" finanse, to jest zadanie dla funduszu onkologicznego, w imieniu którego się właśnie wypowiadam. Pokryjemy koszt badania (warunkiem jest okazanie rachunku od weterynarza).

Dziękuję, jutro dopytam wetki o rachunek.

Wiecie co, jak się wali to na całego.
Mam kotkę,młodą burasię w łazience którą ktoś najprawdopodobniej wywalił pod blok.
Kotka od rana chodziła i płakała, ale nie oddalała się zbytnio od bloku, czyżby w oczekiwaniu, że ktoś zabierze ją z powrotem?
Jak jej wyniosłam jedzonko to nie chciała tylko szła za mną.
No już mam dosyć. :cry:

Tolcia chodzi w kapturku(świetnie sobie w nim radzi) bo zaczęła się tam lizać na boczku, już wybudzona całkowicie.
W czwartek mamy jechać na kontrolę i może wyniki już będą histopatologiczne.

To ja uściślę:
Fundusz Onkologiczny sfinansuje koszt badań związanych z rakiem maksymalnie do kwoty 200 zł. Dofinansowanie trzeba rozliczyć fakturką od weta, z której będzie wynikało, jakiego kota dotyczy i że to za badanie histopatologiczne lub inne zabiegi związane z leczeniem raka . Zapłatę zrobimy przelewem, najchętniej bezpośrednio na konto lecznicy.
Skan faktury należy udostępnić członkom Funduszu do wglądu (zamieścić skan, lub link do skanu na wątku).

Trzymam kciuki za Tolcię i gorąco zapraszam na wątek funduszowy.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon lut 24, 2014 17:01 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

vega29 pisze:To ja uściślę:
Fundusz Onkologiczny sfinansuje koszt badań związanych z rakiem maksymalnie do kwoty 200 zł. Dofinansowanie trzeba rozliczyć fakturką od weta, z której będzie wynikało, jakiego kota dotyczy i że to za badanie histopatologiczne lub inne zabiegi związane z leczeniem raka . Zapłatę zrobimy przelewem, najchętniej bezpośrednio na konto lecznicy.
Skan faktury należy udostępnić członkom Funduszu do wglądu (zamieścić skan, lub link do skanu na wątku).

Dziękuję za wyjaśnienie.

Tola po przyjściu do domu
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

witanko i czułości z braciszkiem :1luvu: i ostatnie w budce w kapturku, obrażona na mnie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Kotka burasia-Kasia :wink: jutro sterylizacja :ok:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 24, 2014 17:10 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Aniu, chrzęstniak to nowotwór łagodny, to nie byłaby taka zła wiadomość chyba
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon lut 24, 2014 18:02 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

taizu pisze:Aniu, chrzęstniak to nowotwór łagodny, to nie byłaby taka zła wiadomość chyba

Tak wiem, ale mimo wszystko mam stracha. :wink:

Bardzo dziękuję taizu za wpłatę 100złotych na leczenie Tolci. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 24, 2014 20:08 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Aniu nie martw się :ok:
Tlocia ma cudownego braciszka. Zdjęcia są rozczulające :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bura Kasia bardzo urodna, oby szybko znalazła domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon lut 24, 2014 20:51 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Oba łaciatki na zdjęciach BOSKIE!!!
oczywiście szara kitka także, miejsce po Jasiu nie pozostało długo puste, czyżby wrócił w innym futerku?
Pierwszy raz słyszę określenie chrzęstniak, na szczęście to niegroźne jak pisze przedmówczyni
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pon lut 24, 2014 22:39 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

To jest naprawdę okropne,że zwierzątka krótko żyją i jeszcze chorują :cry: to jest niesprawiedliwe...Oby było wszystko dobrze,a powitanie cudne :1luvu: :1luvu: :1luvu:....Biedna bura koteczka,ludzie to jednak są potwory...

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Wto lut 25, 2014 14:05 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Burasia Kasia już na zabiegu w lecznicy i zabiorę ją z powrotem wieczorem.
Kochana kicia, trochę płakała w nocy w klatce ale ogólnie nie jest źle.
Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek bo teraz ludzie dzwonią do mnie prawie codziennie o kotka.

Rozmawiałam też z Panią doktor o Toli, i te zmiany były nieciekawe, głębokie, ale doktorka stawia na chrzęstniaka.
Wczoraj zapłaciłam 250 złotych-150 zabieg i 100 badanie wycinka.

Nie skorzystam z funduszu bo na ten cel zrobiłam bazarek i kochane cioteczki :1luvu: trochę pokupowały przydasiów :wink: i dostałam pomoc od taizu :1luvu: dlatego nie będę się ubiegać o zwrot, niech fundusze przejdą dla innego potrzebującego kotka, my sobie daliśmy radę, :ok: ale dziękuję. :1luvu:

Na wynik musimy czekać 7-14dni i mam nadzieję, że to chrzęstniak a nie nic poważniejszego.
Tola obrażona na mnie, jak to jej pańcia mogła taką krzywdę zrobić. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 26, 2014 9:47 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

To odliczamy dwa tygodnie z :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ucałuj burasię jak będzie w domu ANiu dobrze ? :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lut 26, 2014 10:01 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Myszolandia pisze:To odliczamy dwa tygodnie z :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ucałuj burasię jak będzie w domu ANiu dobrze ? :1luvu:

Dziękuję Sylwiczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a burasia już wczoraj była w domciu. :)
Kochana z niej koteczka, nie drapie, miziasta, ale wczoraj jak ja przywiozłam to płakała jak się ruszała bo bolał brzuszek.
Ma około 7 miesięcy i już była kotna bo miała 5 maluszków. :cry:
Apetyt ma bo zjada prawie całą tackę animondy czy saszetkę felixa, pije mleczko z rossemana ale i wodę, siusiu było już po zabiegu 2 razy ale kupki jeszcze nie ma, i czekam na nią z niecierpliwością bo dostała też advocata na kark.
Klatkę ma otworzoną dzisiaj, pochodziła, poleżała na łóżku i potem poszła na hamak do klatki i teraz najedzona smacznie śpi przy kaloryferze.

Tola już dobrze, przestała się gniewać na mnie ale sługa uniżony czyli ja, :twisted: musiałam ją na jej sposób przepraszać czytaj miziać i miziać. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]