Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 13, 2013 20:02 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Chudy niechętnie bywa w altanie. Na pewno gdyby miał w niej zostać, Radek musiałby wrócić do klatki (albo Chudy do klatki). Strasznie sobie ostatnio Radecki upatrzył Chudego do gnębienia :(

Z innej beczki - tak się jednego lipcowego wieczora ustawiła pewna kocia hmmm ... niekoniecznie dama ;)
Wiśnia, bo o niej mowa ... teraz juz wiem, dlaczego znalazła sie akurat w odpowiednim czasie i miejscu na działkach - ona ma zawsze plan i zawsze go realizuje do końca! To kot na 100% ;)

Zupełnie nie wiem jednak, dlaczego jeszcze nie ma swojego domu - mam nadzieję, ze jej plan nie obejmuje zostania u mnie na zawsze :strach:
Szczerze mówiąc, szkoda każdego dnia spędzonego u mnie - ona powinna rządzić już swoimi Dużymi, juz powinna ich owijać wkoło pazura, już daaawno powinna wypychać Duzych z ich(?) poduszek, już daaaawno powinna wytrzeć kurze ze wszystkich szaf w swoim domu!
U mnie sie marnuje - bo moze działać tylko na pół gwizdka ;)
I nie ma łóżka i swoich poduszek ... :(

Wisnia, Wieśka, Obwieś ... pamiętajcie o niej! Reklamujcie, gdzie się da!

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt gru 13, 2013 20:27 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Ja pamiętam i trzymam kciuki.
Fakt jest niestety taki, że zastój straszny jest w adopcjach, ani kocięta, ani podrostki ani dorosłe nie idą :(

A już niedługo wiosna :roll:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt gru 13, 2013 21:23 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

No właśnie, wiosna ... w związku z tym trza jeszcze Silvę ciachnąć. Moze jeszcze w tym roku dam radę - byle mrozów nie było, żeby potem tygodniami zimą z gołym brzucholem nie latała :?
Obrazek

Avian

Post » Sob gru 21, 2013 19:00 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Iza... Mam pytanko.Chcemy kociakom kupić fontannę..
Jaką kupić?
Zawsze polegam na Tobie. :1luvu:

Jola Wela

Od: Sob sie 06, 2011 8:15

Post » Sob gru 21, 2013 21:57 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Może tu tytuł trzeba zmienić...
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 22, 2013 18:02 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 24, 2013 0:35 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Obrazek

:D
Wszystkiego co najpiękniejsze dla Ciebie Avian i dla Twoich wszystkich kotów - Święta niech przyniosą !
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro gru 25, 2013 13:51 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Dziękuję za życzenia!

Czarni działkowi zakopani w polarach, Silvy nie ma od paru dni, więc w zastępstwie całe Gagatkowo życzy spokojnych swiąt!

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Nie gru 29, 2013 13:22 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Spóźnione świąteczne i wyprzedzone noworoczne życzenia ode mnie, Ciapki, Mitiego i Buraska!! :D
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Wto gru 31, 2013 12:52 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Czarnidła już przygotowane na głośną noc - dzisiaj rano tylko Radek poszedł na krótki spacer, szybko jednak zagonilam go do altany. Teraz już siedzą zamknięci, mają ciepło, mają zarelko, muszą przetrwać.
Chudy u mnie w garażu, tu bedzie miał lepiej. Wróci na działki za 2 dni.
Silva niestety ńie dała sobie pomóc - nie ma jej od ponad tygodnia ... Musi sama zadbać o schronienie na dzisiejszą noc.

Pomyślności w nowym roku!
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 31, 2013 13:28 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Pomyślnosci, Iza :D
Mniej bezdomnych kotów życzę :P
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto gru 31, 2013 14:30 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

U Was na dzialkach się szczyla? Szit.
Od czasu jak zobaczyłem przerażonego psiaczka wrytego pod wannę nie użylem żadnej petardy. Dawno to było.
Pomyślności Izo! Tobie i Twoim Bliskim. :1luvu: :piwa:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon sty 20, 2014 19:01 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

O, pierwszy wpis w nowym roku? :oops:

No to wieści się należą ;)

Chudy spędził Sylwestra u mnie w garażu, miał ciepło, sucho i cicho, całkiem był z tego faktu zadowolony. Dzisiaj za to, poniewaz ma być dość zimno w nocy, spędzi pierwszą swoją noc w życiu w altanie :D W klatce na razie, żeby czuł się bezpiecznie i żeby go wściekły mutant nie stresował ;) Mam nadzieję, ze tej nocy nie bedzie źle wspominał.

1 stycznia pierwszy raz po prawie 3 tygodniach pojawiła sie Silva 8O A dziś przyszła trzeci raz w tym roku ... jak tu zaplanować łapankę i sterylkę? :roll:

Brzydal i Baton oddali tydzień temu krew, na szczęście wyniki wzorcowe, choć trochę się bałam :oops: Brzydala wyników, bo miał już bardzo złe nerkowe 3 lata temu, a Batona ... bo tłusty ;) Ale wszystko ok, wyniki w środku norm :D
Przy okazji zważyłam czarnidła - Brzydal 6,5kg, Batonik 8kg 8)

Radecki wczoraj lansował sie na pokazie w Palmiarni - chyba jednak nie był zbyt zadowolony, bo mało rąk do głaskania tym razem przyszło ;) Za to na pewno był najbardziej pachnącym kotem pokazu bo musiałam wypróbować na jakimś kocie pewien kosmetyk ;)
A w sobotę .... Wściekły rusza na podbój Europy :lol: Jedzie na swoją pierwszą zagraniczną wystawę 8) A co, niech broni honoru polskich bezdomniaczków 8) Paszport już przygotowany, odpowiednia tabliczka po niemiecku zachęcająca do głaskania też 8) Jeszcze tylko jego ulubione pranie i jedziemy :mrgreen:
Obrazek

Avian

Post » Wto sty 21, 2014 12:51 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

No i jak Chudy po pierwszej nocy w altanie ? Mam nadzieje, że mu się spodobało i zamieszka
w niej na całą zimę :D

Super wiadomość, że Brzydal i Batonik są okazami zdrowia :piwa:
A Silva ? To naprawdę ciekawy przypadek. Gdzie ona się podziewa, jak tak długo jej nie ma ?
Może ona ma swoich opiekunów i na działki zachodzi w celu konsumpcji czegoś lepszego ?

Radecki jedzie na zagraniczną wystawę 8O :ok:
Niech się lansuje i zdobywa największe laury, trzymam mocno kciuki :D :ok:
Powodzenia Radziu :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto sty 21, 2014 13:03 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Cieszę się, że mój ulubiony czarny duet BB zdrów jak ryba :ok: :ok:

Radku, zakasuj tam konkurencję i wracaj w chwale obsypany nagrodami :-) :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

[poprzednia][następna]