Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kalair pisze:Czesc Sloneczko! Przesliczna jest Bejbusia, to spojrzenie!Na fotkach faktycznie oczka czysciusie.
Nuta pisze:Może jednak spróbujesz metronidazolu. Leczyłam tym koty z powodzeniem, nic sie niepokojącego z nimi nie działo. Oprócz leczenia zwierzaka wskazana jest bardzo rygorystyczna higiena wszystkiego. Czego nie dało sie wprać w 90 stopniach ,albo wyszorować , prasowałam żelazkiem z parą miejsce obok miejsca - np dywany .Po panacurze u mnie też nie było efektów.
Kicia śliczna i trzymam za nia kciuki![]()
![]()
![]()
vailet pisze:.Jak prasowałaś dywanyprzez szmatę
Co z kanapami zrobić
też żelazkiem
Nuta pisze:vailet pisze:.Jak prasowałaś dywanyprzez szmatę
Co z kanapami zrobić
też żelazkiem
Tak wszystko zaparzałam żelazkiem przez ręcznik. Poduchy na drapaku również. Oocysty lamblii podobno utrzymują sie w środowisku pół roku. Niektóre powirzchnie myłam rivanolem, ale to trochę bez sensu, bo on działa przeciwpierwotniakowo, a oocyst i tak nie rusza. Ale zawsze coś. Kuweta po każdy uzyciu szła do wrzątku, podłogi myłam i myłam codziennie .
Nuta pisze:To było 3 lata temu, nie bardzo pamietam dawkowanie. ale to było jakoś 2 razy dziennie, tabletka była podzielona na maleńkie kawałeczki ( chyba 1/8) , przeliczała mi to wetka w stosunku do wagi kota. Do tego dawałam enteroferment rozpuszczony w wodzie dla odbudowania flory bakteryjnej- koty uwielbiały tego smak.
Sama kiedys byłam zmuszona zażywać Sumamed- okropnie sie bałam bo jestem uczuleniowiec na wszystko i z każdym lekiem mam problem ( mam nawet wstrząsy anafilaktyczne)- ale to było bardzo bezinwazyjnie leczenie. O ile wiem Sumamed też jest stosowany na lamblie ( u mnie był inny problem). Zadziałało idealnie, w ciągu godziny-dwóch poczułam ulgę, a trzeba było wziać dwie tabletki zamiast tygodniowej serii antybiotyku.Może nie warto się tak bać ?
A widzisz- tak mi się przypomniało. Mozesz wykorzystywać słońce- podobno też lamblie tego nie lubią. Wystawiałam na promienie słoneczne co sie dało, kuwetę po myciu też prażyłam na słońcu, może drapak też gdzies wystawisz? no tak pomyslałam...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Meteorolog1 i 49 gości