Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 26, 2010 17:05 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Dziś Cukiereczek spędził prawie cały dzień wylegując się na moim łóżku w towarzystwie reszty kociaków. Najbardziej troskliwy oczywiście Rademenes, który z prawdziwie ojcowską troską wylizał malucha od koniuszka uszek do końca ogonka. Mały był mokry jakby wylazł z kąpieli i mruczał jak traktorek. Po kolei przytulał się do każdego z rezydentów :D Ryś przytulił małego i spali w wielkiej biało czarno rudej komitywie, Puszek odwrócił się do Cukierka pleckami, a Garfildos zarzucił na niego tylną łapę i czarnego futerka prawie nie było widać :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie gru 26, 2010 23:06 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Fajnie u Was. :1luvu: Sama bym się wprowadziła. :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie gru 26, 2010 23:12 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Cukierek fajnie trafił - ma 4 troskliwych wujków :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon gru 27, 2010 17:04 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

I jedną Ciotkę,której pozwala się głaskać :dance2:
Coraz częściej sam wskakuje na łóżku i wciska się między któregoś kota - najczęściej Rademenesa - a mnie.... a ja głaszcząć rozespana jednego, odkrywam dwa

joarkadia

Post » Pon gru 27, 2010 17:39 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

A jak z poszukiwaniem dla małego DS? Szukasz, czy jeszcze za wcześnie? A może całkiem zostanie na dobre? :mrgreen:

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Pon gru 27, 2010 17:43 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

mrkevka pisze:A jak z poszukiwaniem dla małego DS? Szukasz, czy jeszcze za wcześnie? A może całkiem zostanie na dobre? :mrgreen:

bez takich pomysłów. jest dużo innych kotów potrzebujących ratunku.

już spokojnie można zacząć robić ogłoszenia, zwłaszcza, że znalezienie domu trochę potrwa.

ale w tym celu - trzeba zacząć od porządnych zdjęć.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon gru 27, 2010 17:48 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Z szukaniem DS dla Cukierka muszę jeszcze poczekać - mały boi się gwałtowniejszego ruchu i ucieka pod wannę.... a jakoś nie widzę aby szukający kociaka dla siebie ludzie wiele zobaczyliby pod moją wanną :mrgreen: Już i tak jest o wiele lepiej - mały daje się pogłaskać, śpi ze mną, bawi się z innymi kotami, ale jeszcze pokutuje w nim wielki strach... :oops:

joarkadia

Post » Pon gru 27, 2010 18:49 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Ja ekspertem nie jestem, ale z takim oswajaniem to się może trochę zejść... Pewnie póki jest takim małym słodziakiem, to więcej chętnych będzie niż na starszego. Aczkoliwek, jak mówiłam na wstępie, praktyki żadnej nie mam, tak sobie głośno myślę, wcale nie mówię że dobrze. I tak po tym co piszesz, to Cukierek nieźle się socjalizuje :ok:

mrkevka

Post » Pon gru 27, 2010 18:56 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Zaczyna latać jak mała błyskawica po całym domu, ale na dźwięk czegoś upuszczanego, otwieranych/ zamykanych drzwi lub wogóle na dźwięk jakiegokolwiek hałasu albo mojego gwałtowniejszego ruchu czmycha pod wannę... Proces socjalizacji przebiega z lekkimi wybojami :twisted: W każdym bądź razie trzeba będzie pomyśleć o tym juz niedługo, bo zaczynam tracić dla niego nie tylko głowę ale i serce....

joarkadia

Post » Pon gru 27, 2010 19:00 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Może nie będzie tak źle - gość usiądzie spokojnie na chwilę, to mały wyjdzie? Tymczasa zawsze trudno oddać, na pocieszenie zawsze można wziąć następnego :twisted:

alix76

Post » Pon gru 27, 2010 19:01 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

Oj, z takimi wpisami o traceniu serca, to ostrożnie, bo Jopop czuwa :wink: :mrgreen:

mrkevka

Post » Pon gru 27, 2010 19:04 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

ano czuwa :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon gru 27, 2010 19:04 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze:Może nie będzie tak źle - gość usiądzie spokojnie na chwilę, to mały wyjdzie? Tymczasa zawsze trudno oddać, na pocieszenie zawsze można wziąć następnego :twisted:

Wychyla wtedy z ciekawością łepek, ale ucieka nadal.... do mnie też podchodzi z wielkim wyczuciem - przed chwilą uciekł przed rzuconym mu kawałkiem kiełbaski pod wannę :evil:
Wiem, że kociaków oczekujących na DT jest wiele.... a Jopop wiem, że czuwa :wink:

joarkadia

Post » Pon gru 27, 2010 19:21 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

A mnie to nikt nie pilnował, jak byłam początkującym DT :crying: ja się tak nie bawię :twisted:

alix76

Post » Pon gru 27, 2010 19:24 Re: Puszek, Garfild, Ryś, Rademenes i Cukierek - rudo biały dom

alix76 pisze:A mnie to nikt nie pilnował, jak byłam początkującym DT :crying: ja się tak nie bawię :twisted:

Alix, zazdrosna??? :twisted:
Ja bardzo się cieszę, że tak mi pomagacie, udzielając rad i wskazówek w postępowaniu z Cukiereczkiem - dzięki temu jest mi łatwiej opiekować się nim. Ale wcale nie jest łatwiej odebrać mu moje serduszko :wink:

joarkadia

[poprzednia][następna]