ZARAZEK, MINUTKA I MOHITA :) nowe zdjecia str 41 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2007 19:20

ale dzisiaj horror przeżyłam 8O 8O 8O
przyszedł listonosz, bo miał przesyłkę poleconą pogadaliśmy chwilkę i poszedł oczywiście sprawdziłam przed zakmnięciem za nim dzrwi czy Zarazek jest w domu, bo on lubi sobie na klatkę wyjść jak sie drzwi otwiera, ale dochodzi tylko do schodów i wraca. zrobiłam sobie herbatę, zarazek mi oczywiscie towarzyszył, umyłam naczynia i poszłam do salonu a kotuch spał w kuchni na parapecie. nie wiem ile to trwało, ale postanowiłam podlać kwiatki i idąc do kuchni zobaczyłam otwarte na ościerz dzrwi wejściowe :conf: zrozumialam, że widocznie za słabo je zamknęłam po wyjściu listonosza i przeciąg je otworzył.....pierwsza myślgdzie jest Zarazek?????? rzut oka na parapet w kuchni... nie ma go 8O zawołałam " Zarazek".... nie odezwał się a zawsze chociaż miauknie .... popatrzyłam na klatkę nie ma go... nerwy w tym momencie osiągneły zenitu i nawet nie mogłam ubrać butów tak mi sie trzesły ręce :(:(:((: a serce waliło jak głupie pomyslałam poszedł na klatkę a POTEM PEWNIE NA DWÓR, BO NA DOLE BYŁY OTWARTE DZRWI...napewno i aż mi sie słabo zrobiło.
wybiegłam na klatkę i zeszłam 3 schody, zaczęłam go wołać i naglę słyszę przeraźliwe miauknięcie Zarazka, ale takie przerażone jak nigdy i dobiegało z góry a nie z dołu.... weszłam 2 piętra wyżej a tam w kącie siedziała moja zwinięta, przerażona kulka z oczami wielkimi jak nigdy dotąd, jak mnie zobaczył zaczał miauczeć coraz bardziej i w tym momencie uświadomiłam sobie, ze on pzrecież boi się schodzenia po schodach i dlatego wszedł na górę ale nie mógł zejść....
wziełam go ale był jak kłoda nawet sie nie ruszał do momentu kiedy weszliśmy do domu.....
ja nie mogłam się uspokoić przez 15 minut.... nawet nie myślę co by było jakby....
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro lip 25, 2007 23:38

Madziu nawet nie chce sobie wyobrazić co by było gdyby Zarazek zwiał na dwór :(
Ponaszej rozmowie myslałam o tym co czułaś ,jak sie bałaś :roll:
Jak dobrze że nic złego sie nie stało
Kocham Was bardzo
Mizianki dla Dzieciaków posyłam :love:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro lip 25, 2007 23:46

8O Przeczytałam pierwsze zdanie i zamarłam.

Jak tylko pomyślałam o Twojej klatce schodowej to zamarłam drugi raz 8O Schody są tak koszmarne, że nie wiem czy kot nie zginąłby schodząc po nich :roll:

Ufff... na szczęście dobrze się skończyło.

Ale koty chyba mają to do siebie, że ciągnie je po schodach w górę a nie w dół. Nuśka kiedyś zwiała mi na klatkę i poszła na ostatnie piętro... kilka lat temu na klatce rezydował bezdomny kociak, ludzie stawiali mu jedzonko przy piwnicy, ale on każdego ranka siedział na ostatnim piętrze.
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob lip 28, 2007 19:50

Madziu moja kochana współczuję Ci...nawet nie chcę wiedzieć jak się musiałaś zdenerwować!!! Całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło...ufff!!
Ściskam Ciebie, Mini i Zarazeczka bardzo, bardzo mocno!
Obrazek Tosia Obrazek Kaziu

Nikajka

Od: Pt lis 03, 2006 17:22

Post » Pon lip 30, 2007 9:54

Karolka zrobiła nam śliczny podpisik :aniolek:
tylko ja nie umiem go wstawić....
jak my się za to odwdzięczymy? :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Pon lip 30, 2007 10:08

no i z pomocą Cortuni, wstawiliśmy odpowiedni link :D:D:
dziękuję :)

Magdalena424

Post » Pon lip 30, 2007 10:10

nei ma za co :)
podpis super więc trzeba bylo pokazać szybko :D

cortunia

Od: Wto lis 07, 2006 17:36

Post » Pon lip 30, 2007 10:17

to, że super nie podlega dyskusji :D
a zasługa to Karolki, na którą zawsze mogę liczyć :love: poprzedni podpisik też mięliśmy dzięki Karolince :)

Magdalena424

Post » Pon lip 30, 2007 11:59

Madziu ,ale podpisik,te zdjatka Maluchów takie :1luvu:
Karolka ma zdolności i jest Kochana ,zawsze słuzy radą i pomocą w sprawie obsługi komputera :love: nawet takiemu ciemniakowi jak ja potrafi wszystko jasno wytłumaczyć :lol:
Madziu wymiziaj Minusie i Zarazia tak mocno jak tylko potrafisz od nas :D
Kochamy Was,ale Ty pewnie to wiesz :1luvu:

Kociama

Post » Pon lip 30, 2007 16:44

Madziu, ale masz ładny podpisik 8) 8)
Obrazek

Karolka

Post » Pon lip 30, 2007 21:13

Madziuś, śliczny podpisik - maleństwa są :1luvu: :love: :1luvu: :love: :1luvu:
Ściskamy Was mocno!
Obrazek Tosia Obrazek Kaziu

Nikajka

Od: Pt lis 03, 2006 17:22

Post » Pon lip 30, 2007 21:20

Karolka pisze:Madziu, ale masz ładny podpisik 8) 8)

gdyby nie Twoja pomoc, nie było by tego pięknego podpisiku :D
jesteś :aniolek: dziękuję :)

Magdalena424

Post » Pon lip 30, 2007 21:27

dziękujemy za wszystkie mizianki i uściski :) maluchy chodzą dumne jak nigdy, jakby wiedziały, że o nich teraz sie mówi :D

Magdalena424

Post » Śro sie 08, 2007 11:18

Tak ja o nich gadam jak kataryna,na dodatek mam filmik na płytce i gdy tylko zatęsknię to sobie ogladam psoty Minutki i Zarazka :D
Co u Was nowego Kochane słodziaki :roll:
Czy juz jesteście z Dziadkami?

Kociama

Post » Śro sie 08, 2007 11:22

Maadziu, przez to zamieszanie z Makumbą, jego wyjazdem do Wawy... zapomniałam o Bożym świecie i o Was :oops: :oops:

Już ochłonęłam i przybiegłam do Was czym prędzej. Co u Was nowego? Jakieś foteczki może? A kiedy wielka wyprawa do ciepłych krajów? 8)
Obrazek

Karolka

[poprzednia][następna]