Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 01, 2015 18:09 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Ekstra zdjęcia :piwa: :1luvu:
Jaka slodkaaaaa Marysienka :1luvu: Krzesło świetne, już jestem ciekawa efektu :ok:
Klaudia nie dziwię się że zawróciłas, strasznie dziś zimno to fakt :evil:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Nie mar 01, 2015 18:11 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Maryś, damo Ty! Ten tron jest godny Ciebie :1luvu: jeszcze Ci go mamusia pomaluje, będziesz ślicznie kochanie wyglądała na nim. U nas wyjątkowo dziś ciepło dziś. U nas remontowo w dalszym ciągu, chciałam iść na spacer ale nie mam siły a jutro znowu poniedziałek :mrgreen: lecą te tygodniu strasznie :D
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie mar 01, 2015 18:19 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hehe :) Marysia sie z tym krzeslem zlewa ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie mar 01, 2015 18:25 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hejka Klaudia z Dziewuszkami :P Super fotki cmentarzowe :D Ireszta też, krzesło z Marysieńką ekstra, będzie białe? :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 01, 2015 18:35 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Cudne zdjęcia Klaudio :ok: :ok:

Ty masz rękę do robienia fot :D :D mają coś w sobie
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie mar 01, 2015 18:36 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Nie ma jak profesjonalizm. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 01, 2015 19:19 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Jestem już :) Obiad mnie nie rozgrzał, kąpiel też nie dała rady to musiałam sięgnąć po mocną broń - grzane wino z pomarańczą :)

Dziękuję za miłe słowa, nie wiem czy widać profesjonalizm po tym secie akurat cmentarzowym plus dzisiejszym ;) Ale wiecie, że się staram - uczę się pilnie :)

Ten zamek rozbudził we mnie chęć na obejrzenie jakiegoś mrocznego filmu w stylu opowieści gotyckich :) Widziałyście Rebekę (Chitchcock)? Tess d'Urbervilles (Polański) lub Dziwne przypadki Jane Eyre? Wszystkie książki mam w domu i były przeczytane migiem po nocach z wypiekami na twarzy i widziałam wszystkie ekranizacje. Megaaa, bardzo polecam :) Aha jeszcze jedna 13 opowieść - przeczytane i zobaczone. Książki lepsze, bo pełniej oddają grozę :)

Biegnę do Was z wielka przyjemnością :)

klaudiafj

Post » Nie mar 01, 2015 19:21 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No zamek piękny. Uwielbiamy zwiedzać zamki, a po czeskeij stronie jest ich dużo, robimy tam trasy na kilka miasteczek. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie mar 01, 2015 19:26 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudia, wino powinno cie ogrzać :ok:
Profesjonalizm widać w każdym z twoich zdjęć :ok: Za mi też uwielbiam :1luvu:
Jeśli chodzi o filmy, nie wiem czy widziałam 8O zaraz zobaczę zwiastuny :lol:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Nie mar 01, 2015 19:30 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Nie mów Klaudia, że nie widziałaś "Braterstwa wilków" - fajny klimat, choć jak to przy clockpunku zachwyconemu pięknem strojów i lokacji scenarzyście trochę brakło w temacie intrygi :roll: .
A byłaś na starym cmentarzu w Sosnowcu, na alei Mireckiego? Kiedyś to był piękny cmentarz, ale dziś są tylko nędzne resztki dawnej świetności. :( . A obok cmentarze prawosławny i ewangelicki - tu nie widać tak pazerności na kasę nawet kosztem szacunku dla zmarłych. Te 3 cmentarze są - podobnie jak eklektyczny pałacyk Schoena, dworzec główny z 1892r., pobliski kościół i cerkiew po drugiej stronie - pamiątkami po czasach industrializacji i rozkwitu miasta.

Też się rozgrzewam grzanym winem z pomarańczami po spacerze z Toperkiem - wieje jakby się kto powiesił. Jedynym ciepłym miejscem był mój żołądek, rozgrzewany zupą dyniową z imbirem i mlekiem kokosowym.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie mar 01, 2015 19:32 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Nie wiem Kasiu czy będą zwiastuny ;) Niektóre filmy powstały przed powstaniem zwiastunów, ale co jak co - Ciebie to kino zainteresuje :) Dziękuję za komplement :oops: :kotek:
Bożenko, ja też kocham zamki - czuję, że byłam kiedyś księżniczką iż zawsze wiem, że odnalazłabym się w dworskim świecie :mrgreen: Tamten był nie do zwiedzania typowo tylko była tam jakaś galeria sztuki, widziałam przez szybę obrazy :) Był też trochę podniszczony co robiło smętne wrażenie - takie jak lubię :)
Bardzo bym chciała pojechać do Pragi :) A to nie aż tak daleko, no ale... jak się ma koty to nawet wyprawa z Bytomia do Katowic jest ryzykiem zagrażającym ich życiu :ryk:

Aha a krzesło będzie białe z przecierkami :) Mąż przykleił też po kilu tygodniach pozostałe opaski na drzwi i powiem Wam, że jest niebo a ziemia - drzwi prezentują się stylowo :D Pokaże Wam jak posprzątam :)

klaudiafj

Post » Nie mar 01, 2015 19:36 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Alienor pisze:Nie mów Klaudia, że nie widziałaś "Braterstwa wilków" - fajny klimat, choć jak to przy clockpunku zachwyconemu pięknem strojów i lokacji scenarzyście trochę brakło w temacie intrygi :roll: .
A byłaś na starym cmentarzu w Sosnowcu, na alei Mireckiego? Kiedyś to był piękny cmentarz, ale dziś są tylko nędzne resztki dawnej świetności. :( . A obok cmentarze prawosławny i ewangelicki - tu nie widać tak pazerności na kasę nawet kosztem szacunku dla zmarłych. Te 3 cmentarze są - podobnie jak eklektyczny pałacyk Schoena, dworzec główny z 1892r., pobliski kościół i cerkiew po drugiej stronie - pamiątkami po czasach industrializacji i rozkwitu miasta.

Też się rozgrzewam grzanym winem z pomarańczami po spacerze z Toperkiem - wieje jakby się kto powiesił. Jedynym ciepłym miejscem był mój żołądek, rozgrzewany zupą dyniową z imbirem i mlekiem kokosowym.

Alienor :) A wiesz, że nie wiem czy widziałam, ale to zawsze zobaczyć mogę :) Co do braku intrygi to właśnie tego mi trochę w ekranizacjach jakie wymieniłam brakuje, spłaszczyli mocno to co w książce stawiało włosy na głowie. No może Chiczkok sobie poradził i Polański :)

"wieje jakby sie kto powiesił" dobre :ok: :ryk: Ale tak jest! :D

Na cmentarzach w Sosnowcu nie byłam, w ogóle byłam tam może raz :D Nawet nie byłam na wszystkich w Bytomiu, tutaj mam kilka i na nie czasem sobie spaceruję :) Ale to przy okazji chętnie zobaczę :)

klaudiafj

Post » Nie mar 01, 2015 19:37 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej Rodzinko Koffaniocka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie mar 01, 2015 19:39 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej Myszunio :) na poprzedniej stronie jest Marysia, i na wcześniejszych też :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]