Koć&Pluszon 12. Dwa ghule z bonusem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 15, 2010 0:48 Re: Koć&Pluszon 12. Mrożonka z Marchewy i siostrzyczki demolki.

Jana pisze:
sibia pisze:Jesoo, Słonia złapałyście, alleluja, alleluja!

Słonia zaciekle odganiałyśmy od klatki :roll:
Najpierw chciała wejść do klatki na pierwsze czarne, to dostała michę obok.
Potem Słoń chciała wleźć do klatki zastawionej na ścieżce, na czarne mniej odważne - to ją michą zwabiłam z powrotem na taras.
Potem przełożyłyśmy pierwsze czarne z mojej klatki do transportera, chcąc zastawić klatkę na Jaro, co się pojawił spóźniony, ale rudzielec wpitolił się do domku nie pytając o pozwolenie, wiec się tam z nim redaf zamknęła (zaczerpnąwszy wpierw whiskasa) no i złapała kota prosto do transportera.
A potem redaf zmieniła zdanie, obiecała Słoniowi pobyt w spa i kazała mi na nią nastawić klatkę. Wtedy Słoń zmieniła zdanie również i nie zechciała do klatki wejść :roll: W końcu redaf wyszła z domku, stanęła nad klatką i Słoniem, i jęła Słonia namawiać. Zza zamkniętych drzwi słyszałam "tu jest żarcie, no wchodź, no jeszcze dwa kroczki, no jeszcze kroczek..." :twisted: :ryk: Kiedy usłyszałam szczęk zamykającej się klatki odetchnęłam, bo to oznaczało powrót do cywilizacji. Nie licząc tej zaspy, co na nas po drodze napadła.

Piękne sprawozdanie :D
Za Słonia potrzymam.
Coby się ucywilizował :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt sty 15, 2010 1:00 Re: Koć&Pluszon 12. Mrożonka z Marchewy i siostrzyczki demolki.

anna57 pisze:Za Słonia potrzymam.
Coby się ucywilizował :roll:

Nie trzymaj za mocno.
SłońBP jest już ucywilizowany.

Jak się podjeżdża pod działkę - szybciorem nadbiega.
Opitala okrutnie za to, że tu za rzadko karmione są kotki.
Udeptuje śnieg, albo terakotę na tarasie w oczekiwaniu na michę.
Jak się po zapodaniu paszy wychodzi na spacer do lasu, albo nad rzekę idzie razem.
I gaduli.

I co z tego?
Masz tysiące chętnych na adopcję starej, tłustej, gadatliwej szylkrety?
Ja nie mam nawet jednego.
Słoń zatem po turnusie w spa wraca na swoje :twisted:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pt sty 15, 2010 1:32 Re: Koć&Pluszon 12. Mrożonka z Marchewy i siostrzyczki demolki.

redaf pisze:Masz tysiące chętnych na adopcję starej, tłustej, gadatliwej szylkrety?
Ja nie mam nawet jednego.
Słoń zatem po turnusie w spa wraca na swoje :twisted:

Ile latek ta stara, gadatliwa, tłusta szylkreta ma, że taka nieadopcyjna jest?
Nawet, jeżeli wróci na włości, to nie będziesz miała więcej rudych i szylkretowych przychówków :roll:
To jest optymistyczne, jakby na to nie spojrzeć :D

anna57

Post » Pt sty 15, 2010 1:47 Re: Koć&Pluszon 12. Mrożonka z Marchewy i siostrzyczki demolki.

anna57 pisze:Ile latek ta stara, gadatliwa, tłusta szylkreta ma, że taka nieadopcyjna jest?
Nawet, jeżeli wróci na włości, to nie będziesz miała więcej rudych i szylkretowych przychówków :roll:

NieE
SłońBP, którego chyba trzeci sezon widuję - już chyba nie rodzi :twisted:
Jest babką moich działkunów.
Matką miotów zeszłorocznych jest jej córka, Plamica. :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

redaf

Post » Pt sty 15, 2010 1:51 Re: Koć&Pluszon 12. Mrożonka z Marchewy i siostrzyczki demolki.

redaf pisze:
anna57 pisze:Ile latek ta stara, gadatliwa, tłusta szylkreta ma, że taka nieadopcyjna jest?

NieE
SłońBP, którego chyba trzeci sezon widuję - już chyba nie rodzi :twisted:
Jest babką moich działkunów.
Matką miotów zeszłorocznych jest jej córka, Plamica. :twisted: :twisted: :twisted:

Oo. To doczekała emerytury u Ciebie.
A Plamica na wolności, widzę.
No to jeszcze masz dużo do zrobienia :wink:

anna57

Post » Pt sty 15, 2010 2:02 Re: Koć&Pluszon 12. Mrożonka z Marchewy i siostrzyczki demolki.

anna57 pisze: No to jeszcze masz dużo do zrobienia :wink:

Chyba się zaraz udam do wątku darczyńcach na KŁ.
Na razie mam dwa pomysły. :twisted:

1. Wprowadzić płatny dostęp do Wzorcowego Wąta. :twisted:
2. Założyć redafowy sklepik z horrorami na KB
Zanim mnie spadkobiercy nie ubezwłasnowolnią za przeputywanie ich hipotetycznej :mrgreen: kasy.
Obrazek

redaf

Post » Pt sty 15, 2010 8:41 Re: Koć&Pluszon 12. Z działkunami 4:0. Dziewczynki wypożyczone

poranna garść newsów:
kocięcia nadal okupują swój przyczółek!
Koło 0300 Pać wyszła na salony ;), na całkiem już wyprostowanych łapkach podeszła do miseczki i pałaszowała purinę ;)
Potem, ośmielona spacerowała po pokoju, nawet oparła łapkę o łóżko! Myślałem że wesprze się na przednich odnóżach, a stanęła by wtedy ze mną twarzą w twarz ale... niestety, pozostawiła mnie przepełnionego nadzieją i powróciła na szaniec, do Nówki :D
Kilkadziesiąt minut później rozpętałą się zaciekłą dyskusja pomiędzy siostrami! Która trwała jakieś 10min.

pANpawiAN

Od: Śro sty 06, 2010 2:13

Post » Pt sty 15, 2010 9:02 Re: Koć&Pluszon 12. Z działkunami 4:0. Dziewczynki wypożyczone

pANpawiAN pisze:Koło 0300 Pać wyszła na salony ........ Myślałem że wesprze się na przednich odnóżach, a stanęła by wtedy ze mną twarzą w twarz ale...

Myślisz o trzeciej w nocy? 8O tffardziel :D aż mnie ciekawi, czy spałeś w ogóle, czy całą nockę obserwowałeś koty? :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 15, 2010 10:08 Re: Koć&Pluszon 12. Z działkunami 4:0. Dziewczynki wypożyczone

Georg-inia pisze:
pANpawiAN pisze:Koło 0300 Pać wyszła na salony ........ Myślałem że wesprze się na przednich odnóżach, a stanęła by wtedy ze mną twarzą w twarz ale...

Myślisz o trzeciej w nocy? 8O tffardziel :D aż mnie ciekawi, czy spałeś w ogóle, czy całą nockę obserwowałeś koty? :mrgreen:

hehehe :D
dokadnie tak byo !!
do tego uciąźliwe zwracanie uwagi by nie wykonać jakiegoś gwałtowniejszego ruchu (albo takiego który przez koty byłby odczytany za gwałtowny ;) ) :ryk:

pANpawiAN

Post » Pt sty 15, 2010 11:55 Re: Koć&Pluszon 12. Z działkunami 4:0. Dziewczynki wypożyczone

pANpawiAN pisze:do tego uciąźliwe zwracanie uwagi by nie...

...zwracać na kocice uwagi, zgodnie z zaleceniem wypożyczanta? 8)

Na dziś proponuję kolejny etap.
Napad z gerberkiem na czajniki podszafkowe i podpółkowe.
Jak nie podlezą, maznąć po kocicowym pyszczydle i czekać na efekt. :mrgreen:

Jutro będziemy ćwiczyć wyciąganie za karczycho 8)
Obrazek

redaf

Post » Pt sty 15, 2010 12:12 Re: Koć&Pluszon 12. Z działkunami 4:0. Dziewczynki wypożyczone

stosujemy się, oczywiście ale... co jaki czas zyram czy kociwa są jeszcze - dwa posążki :D

Kasia przed chwilą dzwoniła - BYŁ KONTAKT!!!
Pać wyszła, zanęcona gerberem i spałaszowała go z kasinego palca, łącznie z kilkukrotną repetą :D
Nówka podobno przyglądała się siostrze jedynie...

Innymi słowy - jest progres!!!

Kasia napisze później lepszą relację, na razie siedzi i dopieszcza Borsuka w drugim pokoju ;)

pANpawiAN

Post » Pt sty 15, 2010 12:26 Re: Koć&Pluszon 12. Z działkunami 4:0. Dziewczynki wypożyczone

pANpawiAN pisze:Pać wyszła, zanęcona gerberem i spałaszowała go z kasinego palca, łącznie z kilkukrotną repetą :D
Nówka podobno przyglądała się siostrze jedynie...

Droga do Paciankowego serca ma skrót przez żołądek. :mrgreen:
A Nóvce wyraźnie za Pluszowujem tęskno.
Jak bedziesz wracał z pracy do domu - kup sobie w seksszopie kombinezonik z rudego futerka z ogonkiem.
Powinno to pannę co najmniej zaciekawić 8)

A Borsuk jest fajny gostek.
Ciekawe, czy już się zorientował, co spowodowało rozwalenie zwykłego domowego rytmu?
Obrazek

redaf

Post » Pt sty 15, 2010 13:30 Re: Koć&Pluszon 12. Z działkunami 4:0. Dziewczynki wypożyczone

Tu paNiPawianowa :-)
Zaiste mamy postęp ! :-) Wczoraj było pierwsze podejście do gerberkowej zanęty. Kociczki patrzyły na mnie z politowaniem i przesuwały się w odleglejsze miejsce (na szczęście nie spitalały, co było dobrym znakiem) :-) W nocy buszowanko i rozmowy. Dzisiaj PanPawian położył się przy "szafie" z wyciągniętą ręką nasmarowaną gerberem - dziewczyny już sie nie odsuwały, tylko bacznie obserwowały. Później ponowiłam próbę - Pacianka zaczęła pałaszować, aż jej się uszy trzęsły. Włączyła mruczadło :-) Nówka z rezerwą schowała się za siostrą. Potem poszłam na seans z Borsukiem, coby nie czuł się osamotniony. Po jakiejś godzinie wróciłam do pokoju i znowu wepchnęłam pod "szafę" porcję gerberka. Pacianka już śmiało jadła, a Nóvka zbliżyła się do mojej ręki i dokładnie ją obwąchała.
Myślę, że Borys na pewno "czuje" nowe lokatorki. Co prawda nie widział ich, bo schowały się pod ubraniami, ale podobno psy patrzą nochalem, więc coś tam wczoraj wypatrzył :-)
Za jakiś czas ponowię subtelne próby, a po powrocie PanaPawiania podejmiemy następne kroki zanęcające :-)

pANpawiAN

Post » Pt sty 15, 2010 13:40 Re: Koć&Pluszon 12. Z działkunami 4:0. Dziewczynki wypożyczone

redaf, skąd Ty takie domki cierpliwe bierzesz? 8O :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 15, 2010 14:14 Re: Koć&Pluszon 12. Z działkunami 4:0. Dziewczynki wypożyczone

Georg-inia pisze:redaf, skąd Ty takie domki cierpliwe bierzesz? 8O :ok:

Nie powiem, póki ostatniego działkuna z Błędowa nie wykopię :twisted: 8)

Fajny jest pawianodomek, nieprawdaż? :mrgreen:
Obrazek

redaf

[poprzednia][następna]