Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 17, 2009 18:52 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Właśnie dlatego wolałabym piec w tortownicy tylko nie jestem pewna ile będzie tego ciasta czy nie będzie za cienkie...
tak przy okazji czy mogłabys wkleić oryginalny przepis na zebrę!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob paź 17, 2009 19:19 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Już :)
ZEBRA
5 jajek
1,5 szkl. cukru
2,5 szkl mąki
3łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl oleju
1 szkl gorącej wody lub wody gazowanej
zapach
Składniki dodawać naprzemian po trochę. Ciasto dzielimy na 2części. do jednej 3 łyżeczki mąki, do drugiej 3 łyżeczki ciemnego kakao. Do blaszki wylewać naprzemian: po 2 łyżki białego, po 2 łyżki ciemnego.Piec 30 minut w gorącym, póżniej zmniejszyć i jeszcze 15 min. Mozna polać polewą czekoladową. :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob paź 17, 2009 19:44 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

A ja właśnie przywlokłam z haciendy jabłuszka do których nabędę drogą kupna buraczki i marchewkę i będę namiętnie produkować mój UKOCHANY sok sezonowy aż do zabicia maszyny [jedną sokowirówkę już spaliłam :roll: ]
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Sob paź 17, 2009 21:54 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Bardzo dziękuję za przepisy - zapiszę sobie obydwa a zdjęcie nie wiem czy zdążę zrobić i czy wyjdzie... jeszcze muszę skończyć gotowanie obiadu w wersji gotowej tylko do odgrzania :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob paź 17, 2009 22:02 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

MarciaMuuu pisze:A co jest lepsze, placuszki serowe, czy te ciasteczka? :roll:
Bo ser czeka, a teraz to juz wogóle żadnej decyzji nie podejmę :roll:

kinga, nie zabijaj Miyuki :lol: !

Martuś i jedno i drugie pyszne
placuszki są takie jedzeniowe bardziej niż deserowe
a może zrób i to i to? :roll:

kussad pisze:Ciasto piec w tortownicy czy blasze i o jakiej wielkości? Właśnie przepisuję przepis i zabieram kuchciki do kuchni!

wiem że za późno odpowiadam, ale byłam oglądać kotka jednego i dopiero wróciłam :roll:
forma większa od keksówki do tego

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Sob paź 17, 2009 22:11 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

I NIKT :evil: nie zauważył, że przywlokłam na soczek na własnym :evil: grzbiecie 10 kg towaru :evil:

I NIKT :evil: nie zauważył, że nowe logo mam :evil:

:( :(

.. a tak mi było z wami dobrze.. :(
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob paź 17, 2009 22:15 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

AYO pisze:I NIKT :evil: nie zauważył, że przywlokłam na soczek na własnym :evil: grzbiecie 10 kg towaru :evil:

I NIKT :evil: nie zauważył, że nowe logo mam :evil:

:( :(

.. a tak mi było z wami dobrze.. :(

hmm TYLKO 10 kilo :roll:
a banerek widzialam przecież Amyszkowe dzieło zawsze jest piękne :1luvu:

alus1

Post » Sob paź 17, 2009 22:19 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

uwielbiam sok jabłkowy czysty mniam
i marchewkowy też czysty
gruszkowy jest wręcz odlotowy
a z buraków nie piłam choć buraki uwielbiam np. pieczone a nie gotowane jak zwykle :wink:

alus1

Post » Sob paź 17, 2009 22:24 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Na grzbiecie było .."ilefabrykadałanawytrymałośćtegoplecaka" i po czy w każdej płetwie dla równowagi i 2km do autobunia :roll:
ŻEM SIE ZMACHAŁ :roll:

I wszem i wobec wiadomo, że logo Amyszki najpiękniejsze pod słońcem SOM :twisted:

edit: zaraz proporcje soczku :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob paź 17, 2009 22:27 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

AYO pisze:Na grzbiecie było .."ilefabrykadałanawytrymałośćtegoplecaka" i po czy w każdej płetwie dla równowagi i 2km do autobunia :roll:
ŻEM SIE ZMACHAŁ :roll:

I wszem i wobec wiadomo, że logo Amyszki najpiękniejsze pod słońcem SOM :twisted:

edit: zaraz proporcje soczku :P

a to biedny Kot B został sam w domu 8O jakże tak można :roll: :lol:

alus1

Post » Sob paź 17, 2009 22:45 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Do tego potrzebne jest ok. 4 kg obranych i pokrojonych w 'szestnastki' jabłek, do tego ok. 2 kg świeżutkiej marchewki pokrojonej wzdłuż i ok. 3 kg buraków pokrojonych tak jak jabłka no i oczywiście wytrzymała maszyna :twisted:
Potem po prostu komponuje się proporcje na koleją wychodzącą butelkę :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob paź 17, 2009 22:48 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

AYO pisze:Do tego potrzebne jest ok. 4 kg obranych i pokrojonych w 'szestnastki' jabłek, do tego ok. 2 kg świeżutkiej marchewki pokrojonej wzdłuż i ok. 3 kg buraków pokrojonych tak jak jabłka no i oczywiście wytrzymała maszyna :twisted:
Potem po prostu komponuje się proporcje na koleją wychodzącą butelkę :wink:

nie zapomnij o kilku kroplach oleju żeby witamina z marchewki byla przyswajalna :mrgreen:

alus1

Post » Sob paź 17, 2009 22:51 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Koooot :evil: to mi zrobił rańcem taki ŁOOOOSKOOOT :evil: , że zasłużył :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob paź 17, 2009 22:53 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

AYO pisze:Koooot :evil: to mi zrobił rańcem taki ŁOOOOSKOOOT :evil: , że zasłużył :twisted:

Kot B jest mądry obudził Cię bo chciał żebyś szybko wróciła :mrgreen:

alus1

Post » Sob paź 17, 2009 22:57 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Cholera, cóś w tym jest bo jak żem sie dowlokłem to bestia dziwnie radosna była :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]