Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 08, 2015 21:10 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

jou pisze:Fuksik nadaje się do konkursu na piękne pysio!!!

Dobra Szefowa, to zgłaszam więc póki co Syna, skoro ma taki piękny pysio :oops:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lip 08, 2015 21:44 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:
jou pisze:Fuksik nadaje się do konkursu na piękne pysio!!!

Dobra Szefowa, to zgłaszam więc póki co Syna, skoro ma taki piękny pysio :oops:

No i prawidłowo :D niech się model nie marnuje :D
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Śro lip 08, 2015 23:35 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

klaudiafj pisze:No to sielanka :) Czytam o tym, że piszesz iż Moli miałkała z nudow, a teraz nie miauczy. Otóż gdzie te czasy. Moje są razem a Kitek potrafi wyć niemiłosiernie z nudów, a Marysia nie wyje ale paczy, co robi też duży wyrzut sumienia. Bawią się razem a czasem jak jedna chce a druga śpi, to się nudzą. Zawsze w takich momentach sobie myślałam, że potrzebny trzeci kot :D Ciekawe czy nie będzie tak że jak będę miała trzy koty to dwa będą spały a trzeci będzie się nudził i w sumie będzie to samo tylko o jeden więcej :D Chciałam mieć sprzątnięte z misek, myślałam, że Kubuś to uczyni, ale Kubuś stał się kobietą i teraz wiem, że będę miała niedojedzone po trzech kotach :ryk:

Nadal nie wiem jakie Fuksik ma oczy ;)

Podcieranie tyłka - a o tym oto nikt nie wspominał ani słowem :twisted: No to już widzę, jak przychodzi co do czego i mój mąż ma zająć się dzieckiem :20147

Ja mam Polę od 2 miesiąca jej życia i przyznam że nigdy ją pod ogonkiem nie podcierałam. 8O
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw lip 09, 2015 6:55 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Jak moja Frania była mała, nigdy się nie myła po kupie i musiałam ją myć papierowym ręcznikiem.
Frania :(
tak bardzo tęsknię :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lip 09, 2015 8:40 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

:1luvu: :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lip 09, 2015 9:53 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Ja nie mam problemu z myciem kota. Nawet przy dużych kotkach dzieje się awaria i trzeba do wanny i umyć futrzaka, robię to ręką jak z dziećmi, nie brzydzę się tyłka kociego, choć już do samej pupki używam wacika mokrego, bo też trochę godności trzeba oszczędzić kotu. Kitusię też jak była mała musiałam wykąpać - jak była właśnie w wieku Tosi, bo się ubrudziła. Ale nie podcierałam jej pupki, bo g. wtedy wiedziałam o kotach :( ale ten moment pamiętam - kąpieli.

:)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lip 09, 2015 10:00 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

klaudiafj pisze:Ja nie mam problemu z myciem kota. Nawet przy dużych kotkach dzieje się awaria i trzeba do wanny i umyć futrzaka, robię to ręką jak z dziećmi, nie brzydzę się tyłka kociego, choć już do samej pupki używam wacika mokrego, bo też trochę godności trzeba oszczędzić kotu. Kitusię też jak była mała musiałam wykąpać - jak była właśnie w wieku Tosi, bo się ubrudziła. Ale nie podcierałam jej pupki, bo g. wtedy wiedziałam o kotach :( ale ten moment pamiętam - kąpieli.

:)

Pisząc że nie podcierałam Poli nie chodziło mi że się brzydziłam bo inaczej nie sprzątałabym kuwet tylko że nigdy nie było takiej potrzeby. Nigdy mi się nie ufajtała. A kapać to się kąpała sama jak napuściłam wody do wanny i poszłam po coś do pokoju to w tym czasie Pola wskoczyła do wody zanurzając się po szyję i wyskoczyła z niej. Usiadła pod ścianą ociekająca wodą i nawet nie miauknęła. Zaciekawiło mnie skąd tyle wody na podłodze a to skapywało z kota.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw lip 09, 2015 10:17 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Ale ja nie pisałam o tym, że Ty się brzydzisz ;) Tylko ja napisałam wpierw że jestem w szoku w tej sprawie, więc ktoś mógł pomyśleć, że to ja się brzydzę, a nic bardziej mylnego :) Jak ktoś sie brzydzi to mój m. Dziecko i koty są jego dopóki nie trzeba zmienić pampersa czy umyć kociego tyłka :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lip 09, 2015 13:19 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Doberek Moliśki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 09, 2015 15:29 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Witaj Moli!
Ja myję swoim kotom pupinki, jak się pobrudzą. Zachwycone nie są, ale jak nie ma rady, to trudno.
Miłego dnia!

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw lip 09, 2015 18:24 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

i jak tam po wizycie?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lip 10, 2015 8:29 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

:(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lip 10, 2015 9:54 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Już zaglądamy do siebie i mamy dla Was małą niespodzianke.
U Kalair pisałam, że zachciało mi się tablet, ale w sumie siedzę w telefonie na internecie, bądź włączam laptopa, ale zamarzył mi się tablet i mam, a raczej Fuks ma :mrgreen: :mrgreen:

Wczoraj byliśmy z ferajną u weterynarz, dostały strzykawkę purevax rcp merial, z Fuksem jeszcze raz za miesiąc na szczepienie, a Moli pobierzemy krew do badania, bo w marcu miała kreatyninę lekko ponad normę, ale w dniu badania miała gorączkę więc musimy powtórzyć wyniki.
Fuks 1,6kg :mrgreen: byk :mrgreen: Grzeczny, zainteresowany, zwiedzał gabinet na moich rękach :mrgreen:
tak poza tym to dziś się obudziłam i nie zauważyłam, ale może dlatego ze wstałam w nocy do pracy :lol: ale mąż mi napisał, że taka kulka wisząca na gumce przy drapaku wypełniona taka gąbką ewidentnie przeszkadzała Fuksowi i postanowił ją odgryźć, rozerwać i pozbawić wnętrzności :mrgreen: więc m miał sprzątanie o 6:30 :mrgreen: po całym pokoju rozwalił to :mrgreen: Fuks lubi sobie podrzucać takie lekkie rzeczy później się w nie rzuca i ot taka zabawa mojego dziecka futrzastego. Ostatnio zwirek z kuwety był poza kuwetą bo to lekkie drewniane i super się tym bawi :mrgreen: cóż, posprzątam :mrgreen:
Molka jak to Molka, próbuje myć Fuksa, ale tego zęby swędzą i ją podgryza :mrgreen: to ta się denerwuje i go łapką paca :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Pt lip 10, 2015 10:07 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

1,6 kg 8O to Fuksik jest na dobrej drodze ,zeby Moli przegonić z wagą :ok:
tableta z zabawkami, dostał za to że był taki dzielny u weta? :wink:

Martuś o szczepienie nie było jeszcze pełną dawką ,ze trzeba go szczepić jeszcze po raz trzeci?
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lip 10, 2015 10:11 Re: Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

Tak, mówiła ze to za mocna dawka, za miesiąc dołoży.
Molka już nie, tylko Fuks
Obrazek

Moli25

[poprzednia][następna]