Chester & Roman - pożegnanie Czesia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2005 6:52

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt kwi 29, 2005 19:17

Normalnie myślałam, że padnę :ryk:
Przyszedł do mnie Tata, rozgląda się za kotami i mówi „no i gdzie ten arystokrata?”. Czesiek się jakoś nie objawił, natomiast na powitanie przydyrdał Romek, co Tata skwitował życzliwym „a ty tu, plebsik, czego?”. :lol:
Tak się wszystkim „plebsik” spodobał, że cały czas funkcjonuje w domowej nomenklaturze :mrgreen:

Scenka domowa
Zaleguję na kanapie, na każdym fotelu po jednym kocie. Ogólna toaleta.
Romuch ostatnimi czasy załapał fazę na pielęgnację tylnołapnych pazurków. Zaiwania zupełnie jak Chaplin w którymś z filmów (obgryzający kukurydzę w dzikim tempie) :ryk:
Potem się kotom na czochranie uszek zebrało: Romuch napierdziela (przepraszam, ale tego się nie da inaczej opisać :lol: ) jak messerschmit, tylna łapka mu lata szybciej niż skrzydła kolibra :lol: W tym czasie Czesio – czochr, czochr, czochr... zadumał się, przyjrzał się strukturze sufitu.... czochr, czochr.... Już mu chciałam powiedzieć, żeby się tak nie przemęczał, bo jeszcze się spoci :twisted: :lol:
Maraszek & Chester & Roman
... Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś. ...

Romuś [*] Czesio [*]

Nasz wątek
Mrunie, które odeszły

Maraszek

Od: Sob lip 05, 2003 19:02

Post » Pt kwi 29, 2005 20:20

Kochane te Twoje kociszcza :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Pt kwi 29, 2005 21:49

Maraszek pisze: W tym czasie Czesio – czochr, czochr, czochr... zadumał się, przyjrzał się strukturze sufitu....

Maraszku :ryk: Myślałam, że przyjrzał się temu, co pazrukiem z ucha wyczochrał :)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob kwi 30, 2005 8:19

Głaski dla arystokraty i plebsika :lol:

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Sob kwi 30, 2005 9:40

Maraszku dzisiaj mam ciężki dzień, ale po poczytaniu Twoich opowieści o kotach podniosłam się na duchu bardzo. Pośmiałam się beztrosko i lepiej zrobiło mi się na sercu. Dziękuję.

Bardzo kochasz swoje koty i patrzysz na nie podobnie jak ja. Pisz dużo i często, bo masz talent .

Pozdrawiam.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Wto maja 24, 2005 23:31

Dziewczyny – dzięki za odzew :D Strasznie dawno mnie nie było, więc nie odpisałam :oops:

Nie ma rady – zacznę spać w kasku :lol:
Wszystko przez to, że mi się deptuś poduśny w chaupie rozplenił :lol: (z łaciny: deptuchus poduchus vulgaris rex) :mrgreen:
Do tej pory deptuś występował systematycznie, acz okresowo, z długim czasem zaniku.
Ostatnio chyba wiosnę poczuł, bo się rozrósł i rozplenił do niemożebności :wink: Działalność deptucha jest chyba wszystkim znana – spada na człeka futrzata harpia, o dowolnej porze dnia i nocy :twisted: i depcze. Znaczy się – ugniata. Mój deptuś pała żądzą do moich włosów (niestety – mam długie) i rzuca się na nie z lubością i zażartością; najchętniej o 3-4 w nocy; i nie ma siły się opędzić...
* gdy śpię na boku – uwala się po prostu z tyłu głowy, depcze, warczy, sapie i dmucha..... i wyrywa włosy
* jak śpię twarzą w poduszkę – jako rozgrzewkę mam masaż nerek, po czym coś wali mi się na głowę, natychmiast spada, w proteście mruczy i gniecie jeszcze zajadlej
* usiłowałam spać na plecach, wciśnięta między łóżko a oparcie, włosy schowane... nic to! Przylazło, siadło, mruczy i kombinuje... następnie szlachetne me oblicze zostało przywalone brzuniem, zaś pomiędzy głowę a oparcie pracowicie wwiercały się dwa deptuchowe odnóża...

Idę się obwiesić za poślednie ziobro :twisted: :mrgreen: Deptuch zwisa mi zza lewego ucha....

P.S. w niektórych kręgach deptuch znany jest jako plebsik :lol:

P.P.S. gdzie jest mój podpis :cry:

Romuś [*] Czesio [*]

Nasz wątek
Mrunie, które odeszły

Maraszek

Post » Wto maja 24, 2005 23:36

Mam to samo i jeszcze sobie prosiaczek (kotecek nie daje przyciąc pazurków).
Moja reakcja na "masaż poranny" to łeb pod kołdrę - skutkuje. :twisted:
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Post » Wto maja 24, 2005 23:36

Aśka,
Ty się lepiej ciesz, że Ci plebsik malteruje czaszkę, a nie artystokrata :lol:

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto maja 24, 2005 23:52

Basia_D pisze:Aśka,

Żebyś Ty wiedziała, jak się cieszę :twisted: Czesiek maltretuje mnie tylko porannie pod pachę :twisted: Poza tym - on jest taki prześmieszny :D Wyrośnięty małolat :lol: za długie łapy; za duże jestestwo :lol: taka poczciwa pierdołka :mrgreen: Jeszcze nie wie, co z tym zrobić i daje się lać plebsikowi :lol:

Tylko, chalierka, chyba lekcje u deptucha pobiera :twisted:

Romuś [*] Czesio [*]

Nasz wątek
Mrunie, które odeszły

Maraszek

Post » Wto maja 24, 2005 23:54

Iśka pisze:Mam to samo i jeszcze sobie prosiaczek (kotecek nie daje przyciąc pazurków).
Moja reakcja na "masaż poranny" to łeb pod kołdrę - skutkuje. :twisted:

Ale deptuch odkopuje :twisted: baaardzo skutecznie :lol:

Romuś [*] Czesio [*]

Nasz wątek
Mrunie, które odeszły

Maraszek

Post » Wto maja 24, 2005 23:58

Czicz rezygnuje w zetknięciu z połacią kołdry( Bogu dzięki), ale jak ugniata biusta nie przyciętymi za dna to boli...
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Post » Śro maja 25, 2005 8:17

Właśnie siem mnie przypomniało - ostatnio dzieciuch przyszedł do mnie srana, postanowił mi potowarzyszyć w procesie budzenia i subtelnie ułożył się na rąbku poduszki... ja mam taką zdrowotną poduszkę - za duża to ona nie jest :wink: No więc czesiowe towarzyszenie skończyło się moją poduszkową eksmisją :mrgreen: Ale zrobił to bardzo subtelnie i dżentelmeńsko :lol:

Romuś [*] Czesio [*]

Nasz wątek
Mrunie, które odeszły

Maraszek

Post » Śro maja 25, 2005 8:55

Maraszek pisze:

Właśnie siem mnie przypomniało - ostatnio dzieciuch przyszedł do mnie srana, postanowił mi potowarzyszyć w procesie budzenia i subtelnie ułożył się na rąbku poduszki... ja mam taką zdrowotną poduszkę - za duża to ona nie jest :wink: No więc czesiowe towarzyszenie skończyło się moją poduszkową eksmisją :mrgreen: Ale zrobił to bardzo subtelnie i dżentelmeńsko :lol:

no wiesz, wyższy poziom abstrakcji :lol: :lol:

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro maja 25, 2005 8:57

:ryk:

Ja też mam deptusia w domu :wink:
Mój deptuch upodobał sobie szczególnie poranne skakanie po ludzkim brzuchu :twisted:

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

[poprzednia][następna]