Ancymon to już 4 lata!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2009 9:27 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

nauczył się :) ja prowadzę rozmowy z Georgiem... Klemens nie umie mówić.
To chyba cecha bardziej kocich jedynaków, nie mają kontaktu z innym kotem, to się uczą po ludzku :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt gru 11, 2009 9:29 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

AYO pisze:Kiedyś B. podrostek skąpał sie w wannie - wyłowiłam, wytarłam, wyswobodził się i rzekł z oburzeniem - ałała! 8O

o to to to! Georg tak się skarży u weta. Jak już szczepienie podane (czy co tam trzeba) to mi wskakuje na ramię, wtula nos w ucho, skarży się i "płacze" tak właśnie: ołałałała ołałała... cichutko, żeby się nie śmiali obcy z kota, ale żebym słyszała
:lol:

Georg-inia

Post » Pt gru 11, 2009 9:34 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Behemot mówi też - mnieee! jak nie chce czegoś zrobić, zupełnie jak niegrzeczny bachor i woła "mama!" jak uważa, że mu się krzywda dzieje lub staci mnie z oczu :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt gru 11, 2009 10:36 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

8O

ja nauczę w takim razie Ancymona jakiś świetnych odgłosów... i zaprzestanę śpiewania!

Inga nagraj Georga, AYO to musiało być świetne i te krzyki! Białoczarny terrorysta :D Ma świetny charakter!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt gru 11, 2009 10:42 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Odmawianie to on stosuje na mnie na haciendzie - mruży się wtedy z jawną przekorą :mrgreen: ew. jak się zapędzi w jakieś zakazane miejsce np. górna krawędź uchylonych drzwi balkonowych - wtedy robi to z wyraźną złością marszcząc pyszczek :ryk:

Może ma rację Georg-inia, że to jedynackie zachowania?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt gru 11, 2009 10:55 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

ooo, wokalny sprzeciw, to Georg ma opanowany do perfekcji :ryk: i jeszcze focha. Znaczy jak coś mówi, a ja nie rozumiem. Pytam: ale czego Ty chcesz? o co ci chodzi? a on zaczyna najpierw wrzeszczeć, usiłuje mi tłumaczyć, ale denerwuje się coraz bardziej, że ta Duża jakaś taka niekumata, w końcu odwraca się, odchodzi i mamrocze w złości pod nosem. TŻ mówi, że on wtedy "zubrzy" :mrgreen:

Georg-inia

Post » Pt gru 11, 2009 11:00 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Pyskówki swoją drogą :mrgreen:
Ale czy Georg wyraźnie odpowiada?
Np. : Złaź! - MNIEEE! - to jest ze złością, a jak proszę, żeby podszedł to jest "mnieee" bez wykrzyknika i z przekorą 8O

A może ześwirowałam 8O
Ale Mam widziała go w akcji na działce i myślałam, że sie udusi ze śmiechu na te wymiane uprzejmości :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt gru 11, 2009 11:08 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Qua był mistrzem gadania i opowieści! Esh, ja z Nim byłam w stanie dialogi prowadzić.

Księciunio, chociaż gaduła jest zdecydowanie bardziej męski i On to woli przyjść, przytulić się, strzelić w zęby. Swoją drogą czytałam badania, że kobieta w ciągu jednego dnia wypowiada tyle słów co mężczyzna w ciągu miesiąca. No i woli facetów... trochę to dołujące. Coś czuję, że mój Sylwester może być dość przykry! :D

Malati

Post » Pt gru 11, 2009 11:17 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Malati pisze: jest zdecydowanie bardziej męski i On to woli przyjść, przytulić się, strzelić w zęby.

no faktycznie, facet całą gębą :ryk:

Georg-inia

Post » Pt gru 11, 2009 11:46 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Georg-inia pisze:
Malati pisze: jest zdecydowanie bardziej męski i On to woli przyjść, przytulić się, strzelić w zęby.

taaa :lol:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt gru 11, 2009 11:49 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

pisiokot pisze:
Georg-inia pisze:

taaa :lol:

:ryk:

Zelda też gada, narzeka albo się skarży.
I pogania, zwłaszcza rano, jak w miskach wiatr hula :roll:
Nie lubi naszych ludzkich kłótni, wtrąca się wtedy pokrzykując na "dyskutujących" ludzi.
No i jak na młodego krzyczę, to i uchapać potrafi. W cokolwiek, bylebym się zamknęła :oops: :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt gru 11, 2009 12:08 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Kurde Inga, jak tak czytam, to Georg z tym gadaniem i fochem to bardzo do mojej Szprotki podobny :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt gru 11, 2009 14:05 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Myszeńko 8O

widocznie zbyt mocno krzyczysz na dziecko! Na dzieci krzyczeć nie możno, Zelda może i wredna bywa ale jaką mądrość ma w sobie! No większą niż ... no niektórzy :ryk:

Jakoś ciągle nie mogę wyobrazić sobie Georga gadającego, to znaczy jestem ale jak pomyślę o tej Jego mordce z tym BARDZO przyjemnym wyrazem to, haha i skarżenie się po zastrzykach. Dziwne, że CoolCaty nie zejdzie ze śmiechu, ja bym zeszła :D

Malati

Post » Pon gru 14, 2009 21:27 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Siedzę sobie z Burym Gałganem, niby jaka bajka taki książę... no cóż więc siedzę z Burym Gałganem i tak sobie rozmyślam, że nie da się nie nakarmić kogoś kto jest stworzony do jedzenia i tak głośno zaczyna mruczeć jak tylko usłyszy dźwięk otwieranego opakowania z jedzeniem, że od razu osobom wokół też apetyt rośnie.

Malati

Post » Wto gru 15, 2009 7:25 Re: Bury Książę Ancymon i ja niegodny narzekacz

Pod jednym wszakże warunkiem - że nie zaspałaś do pracy, nie jestes zaawansowanym krótkowidzem i kręcaca sie pod nogami bestia nie przyprawia cie o zawrót głowy :evil: Z tego wszystkiego nasypałam i suche i mokre 8O KAAAWY :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]