Cosia Czitka Balbi.Obcio odszedł..Paskud i Mama. Bungo.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 10, 2017 11:12 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

Jest sporo osób z Wrocławia na miau.
Myamya ma klatkę łapkę i ją pożycza, może do niej uderzyć:
viewtopic.php?f=13&t=179523&p=11745192&hilit=klatka+%C5%82apka#p11745192
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob cze 10, 2017 11:23 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

Wczoraj Syn miał święto - pierwszy tydzień we własnym domu. Z tej okazji zgarnął OPR, za zamianę kuwety na dolną budkę w drapaku. Drapak uprany, ruszyłam z przemową "Ty taki-owaki Synu!!"... A on mi na to tak: Obrazek No i musiałam zaprzestać OPR, bo brzusia trzeba było wycałować 8O
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Sob cze 10, 2017 11:28 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

Gutek pisze:(...) Obrazek (...)

No i co zrobisz takiemu? :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob cze 10, 2017 11:58 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

Wojtek pisze:
Gutek pisze:(...) Obrazek (...)

No i co zrobisz takiemu? :)

wycałuję brzunio :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tak, tak - wiem, niepedagogicznie :ryk: :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob cze 10, 2017 12:13 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

Bez przesady. Klapka nie opada z taka siła żeby kotu coś strasznego zrobić. Trochę niebezpieczne top są takie z klapka metalową i sprężyną, bo lecą z impetem, tu klapka opada ciężarem własnym.

Zam etowska nie jest dłuższą i koty też czasami z niej uciekają, raz widziałam też jak koty wlazła łapka pod klapka. Zaletę ma taką że jest cicha.
Idealna byłaby opadowa z pilotem ale nie ma od kogo pożyczyć.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob cze 10, 2017 20:58 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

A na sznurek? Jak lapalam na terenie nierownym, gdy istnialo ryzyko ze opadanie nie zadziala.jak trzeba, to sie wiazalo sznurek na drzwiczkach i recznie dociagalo jak kot byl w srodku...

Podoba mi sie tez ten pomysl z tymczasowym zablokowaniem opadania i oswojeniem z sama klatka...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie cze 11, 2017 9:26 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

My w Koszalinie mamy klatkę która jest 2 razy dłuższa. Więc jak już kotek nadepnie na zapadnie to nawet jak się będzie wycofywał żeby uciec to ma dłuższą drogę do pokonania i nie zdąży.
Kilka lat temu kupowałam ją na allegro.
Dodatkowo kupiliśmy siatkę rybacką. Taką długą. Narzuca się to na kota kot biegnie do przodu a siatka długa jest i wbiega do niej głąbiej. Wprawione osoby potrafiły po 3 koty w tej siatce mieć.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie cze 11, 2017 10:58 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

Wszystko bierzemy pod uwagę, klatkę dzisiaj zamienimy na inną, przywiezie Ulv. Zostanie otwarta z przynętą na dwa dni, niech się nauczą nie bać.
Ze sznureczkiem raczej nie będę siedzieć w ogrodzie, topografia na to nie pozwala a i czas nie jest z gumy, mam nawał pracy, jak mówi przysłowie nie wszystko jest możliwe w każdym czasie. Mama chyba ma początki rujki, ale Brata goni. Obiś też grucha 8O
Taki w tym plus, że chyba nie jest jeszcze w ciąży i czas łapania nam się wydłuża. Tak czy inaczej to nieprawdopodobne cwaniaki.
Jest szansa, że wróci dzisiaj Paskud, o ile Ulv uzna, że jest już wszystko w porządku i nie potrzebuje przedłużenia antybiotyku.
Czekamy na rozwój wypadków i pozdrawiamy wszystkich, którzy nam kibicują :ok:
A wczorajsze zdjęcie Syna..... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie cze 11, 2017 11:28 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

To może jak ma rujkę to zacznijcie podawać proverę?
Syn jest Bossski ! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie cze 11, 2017 12:06 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

Marzenia11 pisze:To może jak ma rujkę to zacznijcie podawać proverę?
Syn jest Bossski ! :1luvu:

Marzenia11, ja napisałam, że chyba i że początki. Nie ma tu żadnej pewności. Jej nie ma jak podawać provery, nigdy nie wiadomo kiedy i kto przyjdzie jeść, Brat przychodzi, w nocy ktoś inny, a do tego kruki i sroki. I mój Obiś. Ja nie mam możliwości przypilnowania jej przy misce. Nie siedzę 24 godziny przy klatce. I do tego wróci dzisiaj chyba Paskud.
Obrazek

czitka

Post » Nie cze 11, 2017 13:30 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

No tak..
W końcu się uda. Na pewno. :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie cze 11, 2017 21:28 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

Tadam! Powrót Paskudnika :P
Obrazek
Oto Magda z odnowionym Paskudnikiem, zaraz go wypuścimy!
A teraz pisze Magda:

Koteł naprawiony, pogojony, bardzo bardzo grzeczny :ok:

Relacja Paskudnikowa na FB:
https://www.facebook.com/magdalena.laza ... nref=story
Obrazek

czitka

Post » Nie cze 11, 2017 21:48 Re: Cosia Czitka Balbi Obiś. Staś u Gutek! Problemy łapankow

No faktycznie chłopak dał popalić. :strach:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia][następna]