Belka na pokładzie - nie wiem, nie ogarniam, zarobiona jestę

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 22, 2015 12:56 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

felin pisze:
Femka pisze:Grochu, jak bym jeszcze kotełkę skonsultowała na okoliczność dziwnych miejscówek, które wybiera. Czy to nie aby jakieś problemy ortopedyczne :roll: No i koniecznie wyłażące deczko futerko. To może być przejaw stresu nieujawnionego, a wiadomo: stres to cichy zabójca :strach:

Jak będziesz u weta, czaśnij koniecznie foty personelu medycznego tuż po przedstawieniu objawów kotełki :mrgreen:

Ja obstawiam raczej egzystencjalne :twisted:

hyhy ja też.

Luśka MUSI być tuż przy człowieku. Legowiska ma poukładane w spokojnych miejscach, z dala od dzieciarni. Taaaa. Nie da się tam leżeć. :wink: Bo jest sama. Jak przy stole siedzimy, to Luśka siedzi na jednym z krzeseł. A jak nie ma wolnego, to pod nogami się uwala.

Zestresowany kotek. :201461 hehehe.

Pierwsza Komunia Młodszej. W mikrodomku 20 osób. I gdzie kota spędza dzień? Pod nogami, ocierając się o każdego i domagając pieszczot. :ryk: udostępniłam jej sypialnię, przymknęłam drzwi, żeby mogła tam sobie pójść, jak już jej się znudzi. Taaaa. Nawet spała u każdego z gości w łóżku (na szczęście tylko 4 osoby nocowały). A jak ją wyciągałam spod kołdry tacie, to oburzona pyskowała, że ona go kocha i już natentychmiast mam się odstosunkować. :roll:

A sierść jej wyłazi, bo wiosna przecież. :twisted: jakby się mocniej sypała, to bym obstawiała cieplejsze lato... A tak... Do niedawna, prawie w ogóle włosia nie gubiła... Hondelyk gubił tyle cały rok, co ona teraz...

I w ogóle, weź mnie Femka, nie nastrajaj histerycznie. No.
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Pon cze 22, 2015 13:27 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

chcesz, podeślę co grubą kopertę brytkowego futra, moje się sypia na potęgę :twisted: :x
Belka śliczn ajest, klakierowa tak, ze chyba bardziej się już nie da :lol:
Widoki też śliczne ale do kąpieli to bym pewnie sporo stopni więcej potrzebowała ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon cze 22, 2015 13:44 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Więcej niż 19 stopni powietrza? żartujesz? :P

Się można przyzwyczaić. Ja już krótki rękaw przy +15 noszę. I czapkę do tego. :roll:
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

kwiat groszku

Post » Pon cze 22, 2015 14:29 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Ja kiedyś paradowałam szortach i t-shircie (i bez czapki) przy +8 - ale to było w górach podczas sporego wysiłku.
Tak na co dzień, to by raczej podpadało pod jakiś ekshibicjonizm :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon cze 22, 2015 14:46 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Przy +15 zastanawiam się, czy już zamienić ciepłą kurteczkę na grubszy sweterek :roll:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon cze 22, 2015 15:00 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

A ja zwrocilam uwage ze kocinka ma boczki zarosniete ;) Ciesze sie, ze taka wyluzowana i ze zawsze obok czlowieka a nie na poduszkach, hehehe... Kiedys Rodzinka odiwedzajaca hodowle zapytala , czemu nie kupuje swoim zwierzakom poduszeczek i legowisk bo takie cudne sa... ja mam ze 4 sztuki, ale schowane w piwnicy, bo nasze koty zdecydowanie preferuja nasze poduszki, sofy a juz w szczegolnosci kolanka :oops:

Proszę kocinke wyglaskac od nas wszystkich :kotek:
Magdalena & Tabitha & Hexa
Obrazek

TyMaBRI

Od: Pt lip 13, 2007 12:05

Post » Pon cze 22, 2015 15:59 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Ja ciągle ubieram bluzę grubą, brytyjska pogoda w ogóle mi nie odpowiada. Wszyscy dookoła porozbierani, bo +15 to już upał a ja jak wariat zapięta pod szyję. Dopiero w sierpniu lecę do Polski, i mam nadzieję, że nie będzie lało.
Kotusia cudna :1luvu:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon cze 22, 2015 16:16 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

@Ewan, ja tu przyleciałam 7.marca. W Polsce było śniegu po kolana, a tu wszystko wiosennie pachnące. <3 chłodne lato, niemal całkowity brak burz i ciepłe mokre zimy zaskoczyły mnie całkowicie - mimo, że wiedziałam o tym ;)

Ale teraz już przyzwyczaiłam, że tu są trzy pory roku: wiosna, jesień i przedwiośnie.

@Magda, Luśkę wycałowałam od Was. Otrząsnęła się, poszła na drugą stronę sofy i brzuch wywaliła. :D
Już prawie nie widać miejsca cięcia.

Muszę stanowczo częściej i na dłużej wybywać z domu. Belka jest wtedy taaakaa stęskniona <3 daje się na rękach nosić, całować, tulić a nocą nie śpi z mężem, tylko ze mną. :twisted:

@Felin, ja najczęściej w szortach biegam. Wytrząsam tłuszcz i go opalam albo wystawiam na deszczowe spa. :smokin:

kwiat groszku

Post » Pon cze 22, 2015 17:49 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Ja też przeżyłam tutaj wszystkie pory roku, ale nie przepadam za wyspiarskim klimatem. Owszem, zieleń przez cały rok jest przyjemna dla oka, ale ta przeplatanka pogodowa (słońce, deszcz) kilka razy dziennie jest nie do zniesienia. I nie lubię ciągle wiejących wiatrów. Będę tutaj jeszcze najprawdopodobniej do marca przyszłego roku i koniec wyspiarskiej przygody :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Wto cze 23, 2015 12:49 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Jak mieszkałam w Holandii, to wszyscy mówili, że u nich to samo co u Angoli, tylko 2 dni później - wypizd faktycznie bywał taki, że łeb urywało, ale lato jednak w Holandii jest cieplejsze niż +15 :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto cze 23, 2015 13:39 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Tak, Holandia też nie zła pogodowo :mrgreen: Chciałam sobie kiedyś zdjęcie nad morze zrobić, ale niestety cały czas miałam facjatę zakrytą włosami tak pięknie wiało, i ze zdjęć lipa :lol:
A z kolei w Niemczech przyszło mi mieszkać na północy, to dopiero kraina deszczowców.
Nie ma to jak nasza Polska kochana :ok:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Wto cze 23, 2015 13:42 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Każda moja letnia wizyta w UK to upały.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon lip 13, 2015 19:52 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Luśka nasiurdała na wycieraczkę. 8O kokosową.

niedobry kotełek. mam z nią już-zaraz-natentychmiast lecieć do weta, czy uznać, że to foch? bo dziś mokro i jasniepani nie balowała w ogródku.

kwiat groszku

Post » Pon lip 13, 2015 20:00 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

Może odwiedza Was koci sąsiad, więc Belka zaznacza swoje włości...
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pon lip 13, 2015 20:08 Re: Belka na pokładzie - happy unbirthday to me!

taaa odwiedza. niekastrowany śmierdziel. ><

kwiat groszku

[poprzednia][następna]