Czteropak Asim <3 ->POŻEGNANIE [*] s. 34

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 04, 2014 22:40 Re: Czteropak Asim :) -> :(

mam tylko nadzieję,ze jak najszybciej to się u Was pokończy i wyjdziecie na prostą,bardzo bym tego chciała :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt gru 05, 2014 14:08 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Trzymam kciuki za Redzika.

Kot z ustabilizowanymi problemami sercowymi może mieć ładnych kilka lat przed sobą. Bądźcie dobrej myśli.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt gru 05, 2014 16:19 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Dziękuję Wam <3

Tak bardzo chciałabym, żeby leki działały, ale chyba trzeba będzie coś zmodyfikować, bo w środku tygodnia zaczął gorzej oddychać i musiał dostać zastrzyk z Furosemidem.
Jestem w kontakcie z kardiolog, ale chyba chciałabym go tez skonsultować z innym, żeby dobrać najlepsze leczenie.

Dziś Redzik dostał paczkę - przyszła Animonda dla kociąt, bo ma słaby apetyt, mięsa nie chce, a jest trochę za chudy.
Wiem, że są lepsze karmy, ale nie chciałam ryzykować z czymś bardziej mięsnym, bo on mięsa nie chce.
Zamówiłam też "sosiki" Miamora, bo to jedyny smakołyk, który lubi, a w czymś mu muszę podawać witaminy na serce - one są w proszku i muszę je w czymś wymieszać, no i dodatkowo jest to forma nagrody za przyjmowanie lekarstw.

Od razu zjadł troche karmy i poszedł spac :)

Najgorsze z piciem wody... On jak się przyklei do miski to mógłby pić aż do dna, a nie może na raz dużo pić.
Nigdy nie przepadał za wodą, a teraz musi mnie prosić, a mi serce pęka bo mu muszę odmawiać.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pt gru 05, 2014 17:45 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Trzymajcie się :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob gru 06, 2014 20:16 Re: Czteropak Asim :) -> :(

:ok: :ok: :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie gru 07, 2014 20:31 Re: Czteropak Asim :) -> :(

współczuję choroby Redzika i trzymam kciuki za zdrówko i dobrą sterylkę :ok: :ok: :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon gru 08, 2014 13:54 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Trochę boję się, że po sterylizacji nie dojrzeje i zostanie jej ADHD, a nie chciałabym mieć w domu wiecznego kociego dziecka...
Ale Pani weterynarz zapewnia, że wiek jest już ok, a w zasadzie to najlepszy dla niej okres - między 6 a 10 mcem i zimą, kiedy kot jest wyciszony.
Mam nadzieję, że moje obawy się nie spełnią i Murika mimo sterylizacji dojrzeje i wyrośnie na mądrą, spokojną kocicę :)

Redzik raz lepiej, raz gorzej, dzwoniłam dziś do kardiolog, opowiedziałam jak wyglądał tydzień i zmodyfikowała nam nieco leki, bo ciężki oddech wracał za często.
Trochę boje się o nerki przy tych lekach, ale taka już kolej rzeczy przy tej chorobie :(

Fontanna chce wyjadać Redzikowi witaminy, Kokardeczka rzuca się na jego karmę dla kociąt, a potem ma biegunkę. Muszę go pilnować, od razu chować miski itp.
Mimo karmy dla kociąt moim zdaniem i tak zjada mało... Dla jego wagi taka puszka 200g na dzień to nie powinien byc problem, a on nie zjada nawet połowy, może 1/3... Suchego też bardzo mało je, mam wrażenie że jedzenie go męczy, nudzi? Je bardzo krótko i mało efektywnie (mokre w zasadzie bardziej liże niż gryzie), nie tak jak kiedyś, kiedy odchodził od misek ostatni a jedzonko ledwo gryzł, bardziej połykał.
Pomyślałam, żeby mu mokre blendować - żeby sobie lizał jak pastę Miamora, ale nie mam blendera, jak wypłata dojdzie to poszukam jakiegoś taniego.

W piątek była ładna pogoda, wyszliśmy na dwór na półtorej godzinki, Murika wyszła tylko na chwilę, bo ona jest nieokrzesana, biega jak rakieta, nie daje się potem złapać i ucieka za ogrodzenie :evil:
Kto lubi nas na FB ten pewnie widział, postaram się w wolnej chwili wrzucić na fotosik trochę zdjęć.

Uwielbiam, kocham święta i tę atmosferę, ale w tym roku jakoś wszystko mi obojętne, choroba Redzika przyćmiła wszystko, ani się obejrzałam a już po Mikołajkach, zawsze od 1 grudnia pojawiały się w domu pierwsze dekoracje, a teraz jakoś nie mam weny :(

asim

Post » Pon gru 08, 2014 20:14 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Obrazek
Redziku czymaj siem
M.

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Wto gru 09, 2014 20:29 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Kciuki bardzo mocno!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto gru 09, 2014 20:30 Re: Czteropak Asim :) -> :(

:ok: :ok: :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro gru 10, 2014 17:55 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Jakieś dobre wieści?

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro gru 10, 2014 18:24 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Co u Redzika?
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Śro gru 10, 2014 21:37 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Miło, że pytacie :)

W zasadzie nie jest jakoś super, ale już chyba lepiej nie będzie.
Na razie za krótko by powiedzieć, czy zmiana dawkowania leków pomogła, to dopiero trzy dni.
W każdym razie jest jakby aktywniejszy, nie śpi całymi dniami, chodzi po domu, myje się.
Apetyt średni, ale jest nieco lepiej, bo coś tam je.

Dziś postanowiłam się trochę ogarnąć, wyciągnąć świąteczne dekoracje, bo nasz dom zawsze był gotowy na święta jeszcze przed Mikołajkami. W tym roku nie miałam weny. Ale wzięłam się w garść, w końcu trzeba żyć normalnie.

Redzik i Foni zainteresowali się, próbowali "pomagać" :lol:
Pisałam o nowym zajęciu Muriki? chyba nie... Jak siostra zostawi pokój otwarty to zakrada się tam i kradnie jej ozdoby z choinki :lol:
Siostra ma tez taki wielki balon, o średnicy przeszło pół metra, Murika dziś odkryła, ze jak go popchnie łapkami to on się toczy - i tak podbiega, odbija, potem z drugiej strony podbiega i znów łapkami odbija :D

asim

Post » Śro gru 10, 2014 21:39 Re: Czteropak Asim :) -> :(

no to trzymamy,żeby było jeszcze lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 11, 2014 7:31 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Przybiegłam z wątku Mru ;)
Żeby potrzymać Redzika za łapkę i pocieszyć Cię, że trzy moje adoptusie żyją sobie spokojnie z kardiomiopatią, dwa z nich z bardzo zaawansowaną - jeden z nich ma już 12 lat, 6 lat od diagnozy, drugi ma 7 lat i 3 lata od diagnozy. Trzeci dość świeżo zdiagnozowany. Dostają leki, co roku kontrola u dr Niziołka - bywa różnie, raz lepiej, raz gorzej ale na ogół stabilnie i spokojnie.

Będzie dobrze! :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]