BUBU 2 MA CUDOWNY DS U KATARZYNY1207 [*]ŻEGNAJ BUBU:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 10:22 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

moj kolega miala robione testy skorne - wyszlo mu uczulenie na kurz a on nigdy w zyciu zadnych objawow alergicznych nie mial :mrgreen:
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Pon cze 21, 2010 10:22 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Kiedyś mój tż gdzieś czytał,że ponoć jak się ma kota w domu jakiś czas i potem zajdzie się w ciążę,to mało prawdopodobne,żeby jakieś uczulenie na niego było.A tam te kociaki długo były,więc może....
Ja obstawiam,że to jednak nie kociaki,oby

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon cze 21, 2010 10:29 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Myszeńk@ pisze:
Sis pisze:Bubu 2 jest na tymczasie, szuka domu stałego :)

Dokładnie.
Poprosimy o zmianę tekstu w banerku :)

No i może zmiana w temacie wątku? Decyzja należy do Kasi, czy założy własny wątek, ale póki co możemy tutaj temat ponosić.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon cze 21, 2010 10:30 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Dobre podejście. Da się z tym żyć czego i my jesteśmy przykładem.
Co tu się działo w weekend 8O . Piękne podziękowania dla wsyztskich ciotek zaangazowanych - logistyka na medal :ok: :1luvu: A Kasi największa wdzięcznosc za przygarnięcie Bubowego brzucha :mrgreen: :1luvu:

Jak dobrze, że temat watku już nieaktualny :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon cze 21, 2010 10:31 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

katarzyna1207 pisze:Jesteśmy już w domu... Mam kolejnego fana kocimiętki :mrgreen: ... Bubuś tak się rozochocił z zabawkami, że nawet pomruczał jak go głaskałam... dopiero po 10 minutach zatrybił, że w nowym domu wypadało by się trochę zestresować... :wink: i wlazł pod łóżko ... spod którego i tak co chwilkę wyłazi, żeby się wytarzać ... Na razie jest sam w pokoju, były drobne syki przez drzwi, ale nie wiem które z moich syczało ... To jest KAWAŁ kota ... trzeba go będzie nieco schudzić, sadło mu się dynda ... :ryk: Póki co idę karmić moje futra ...

:ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon cze 21, 2010 10:34 Re: BUBU 2 - POMOCY !!! PILNIE POTRZEBNY DS lub DT NA CITO !!!

Betaka pisze:
Myszeńk@ pisze:
Sis pisze:Bubu 2 jest na tymczasie, szuka domu stałego :)

Dokładnie.
Poprosimy o zmianę tekstu w banerku :)

No i może zmiana w temacie wątku? Decyzja należy do Kasi, czy założy własny wątek, ale póki co możemy tutaj temat ponosić.

Na razie w temacie można zmienić,że Bubu2 szuka DS,a Kasia zadecyduje ,czy zostaniemy tu czy założy nowy
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon cze 21, 2010 10:36 Re: BUBU 2 - szuka DS

Jak nocka minela? :-) Spokojnie? :mrgreen:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Pon cze 21, 2010 12:29 Re: BUBU 2 - szuka DS

Ja mam uczulenie na nikiel i różne inne metale, a nie dość, że noszę biżuterię i to nawet sztuczną czasami to jeszcze zajmuję się jej robieniem. Nigdy wysypki nie miałam :) Z alergiami to różnie bywa. Trzeba trafić na dobrego lekarza.

A ja mam nadzieję, że niedługo Bubu poznam :1luvu:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon cze 21, 2010 12:31 Re: BUBU 2 - szuka DS

maueczarne pisze:Ja mam uczulenie na nikiel i różne inne metale, a nie dość, że noszę biżuterię i to nawet sztuczną czasami to jeszcze zajmuję się jej robieniem. Nigdy wysypki nie miałam :) Z alergiami to różnie bywa. Trzeba trafić na dobrego lekarza.

Ja na szczęście nie mam alergii na żadne kurze itp.tylko na jeden lek jak do tej pory,coś co się zwie zinkteral czy jakos tak,bleeeee

Ale Ci zazdroszczę wygłaskania Bubusia :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon cze 21, 2010 13:32 Re: BUBU 2 - szuka DS

dobrze rozumiem, że teraz szukamy domu stałego, tak?

armabapa

Od: Czw mar 25, 2010 22:37

Post » Pon cze 21, 2010 14:22 Re: BUBU 2 - szuka DS

odnowiłam dzisiaj Bubulkowi ogłoszenie na warszawskim gumtree:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z212733970

nawet miałam zapytanie z tego portalu o adopcję Bubu, zanim jeszcze pojechał do Kasi... - już nabrałam nadziei, bo Pan sensowny, konkretny, "jesteśmy zdecydowani", "wiemy, że chcemy tego właśnie kota" - ale rozmowa rozbiła się o okna i balkon....... - mieli dwa koty, które teraz mieszkają u rodziców, koty zawsze leżały i leżą nadal w ciepłe dni na balkonie, zostają same w domu z otwartymi oknami.... :evil: no i oni oczywiście chcieliby teraz też takiego kota "żeby nie musieli zmieniać przyzwyczajeń domowników....." :?: :?:

no i na nic rozmowa, tłumaczenie - Pan twardo, że osiatkowanie nie wchodzi w grę, pilnowanie okien i balkonu także nie, on ma pewność, że koty u rodziców nie skoczą na balustradę, ani za owadem/ptakiem np. nie wyskoczą przez okno - bo takie są.... i on chciałby takiego samego, a jak nie możemy dać gwarancji, że Bubu taki nie będzie, no to trudno..... :evil: :evil: :evil: :roll: - aż mi adrenalina po tej rozmowie skoczyła.... :(

ale nadal mam nadzieję, że ogłoszenia Bubu zauważy jakiś dobry i rozsądny :!: dom!!! :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon cze 21, 2010 18:29 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Dopiero się doczołgałam.... :oops:...W nocy Bubuś spał tylko ze mną w pokoju, przespał noc na parapecie, skubnął troszkę jedzenia i było siku ... A potem wszystko mi się logistycznie posypało ... :crying: Chciałam młodego ciapę zostawić z Bubu, żeby móc wypuścić Sznurówkę. Dla niewtajemniczonych - Sznurówka to mała kochana maupa, która maltretuje młodego (krew się lała) i muszę je izolować...tzn w dzień młody siedział z jakimś kotem w sypialni (albo i ze wszystkimi jak było słoneczko, bo tam jest balkon), a maupa latała po mieszkaniu, na noc była zmiana - maupa do małego pokoiku, a młody z pozostałymi - luzem. No i nie wyszło .. młody tak się wystraszył Bubu, że płakał prawie po ludzku przy drzwiach, mimo że z nim byłam... :( A potem wbił się w kącik w łazience i przesiedział do tej pory ... Bubuś w dzień trochę podjadł (ale niewiele), i potwierdziły się moje obawy jak go zobaczyłam - był karmiony ludzkim jedzeniem i chyba badziewiem marketowym.. Póki co złamałam się ... i kupiłam szyneczkę, parówkę i..whiskasa :oops: byleby tylko jadł... szyneczka była PYSZNA.. :mrgreen: wreszcie zjadł sporo ... Ze mną się mizia i cichutko mruczy, na koty wyje jak potępieniec... :( nadal siedzi sam w pokoju, w drugim pokoju Sznurówka lamentuje (bo za wcześnie zamknęłam), z młodego ze stresu futro sypie się garściami ...A ja się idę zastrzelić, bo nie ogarniam wszystkiego.. :roll:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pon cze 21, 2010 18:31 Re: BUBU 2 - szuka DS

maueczarne pisze:Ja mam uczulenie na nikiel i różne inne metale, a nie dość, że noszę biżuterię i to nawet sztuczną czasami to jeszcze zajmuję się jej robieniem. Nigdy wysypki nie miałam :) Z alergiami to różnie bywa. Trzeba trafić na dobrego lekarza.

Poznasz, poznasz, tylko daj nam troszkę czasu niech się uspokoją (i ja też :mrgreen: )... poza tym mam coś dla Ciebie ... :twisted:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pon cze 21, 2010 18:36 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Za pogodzenie koteczków :ok: A szyneczka szczególnie z indyka jest pyszna, to opinia moich koteczków - kradziejków .

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon cze 21, 2010 18:37 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Hmmm.... :roll: Co bym mogła poradzić - może krople Bacha od Ryśki? U mnie pomogły jak Sibel przy dokoceniu chodziła na niskim podwoziu i bała się do kuwety wejść przy Mietku i jeść nie chciała. No i nacieranie - młodego wymiziaj przy wąsach i natrzyj futro Bubu. Albo inne koty wymiziaj przy wąsach i natrzyj Bubu. Żeby przeszedł zapachem, Twoim też. Mam nadzieję że młody się odstresuje szybko :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]