Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Regata pisze:wyniki - wypiszę te, o których wiem, że są nieprawidłowe, poza zakresem:
Erytrocyty - 5,44
hemoglobina - 5,60
hematokryt - 0,29 (w innym badaniu, na miejscu w lecznicy - 0.27)
płytki krwi - 128
MPV - 12 fi
limfocyty - 75%
glukoza - 137 mg/dl
kreatynina - 2,22 mg/dl
mocznik - 47,6 mmol/l
smil pisze:Zuza, no wiadomo, że takie przypadki to są nie w porządku (są jeszcze lekarze, którzy podają steryd i nie raczą właścicielowi powiedzieć, że to robią, no ale to inna historia).
Moje zdanie odnosi się oczywiście do terapii, poprzedzonej odpowiednią diagnostyką i monitorowanej
zuza pisze:No wiadomo, ze jak trzeba to trzeba i juz.
Ja mam tylko uczulenie na zachowanie typu: nie wiem, co kotu jest to podam steryd i antybiotyk, moze sie poprawi. Kiedys cos takiego uslyszalam w nocy w lecznicy, choc mi sie wydawalo to niemozliwe.
Regata pisze:mam pytanie, przy czym bardziej zależy mi na Waszych doświadczeniach, niż suchych danych z tabelek.
Czy takie wyniki to jest początek problemów, czy już problem poważny?
Gutek dostał steryd -jak to się ma do złych wyników kreatyniny i mocznika? Nie pogorszy?Regata pisze:wyniki - wypiszę te, o których wiem, że są nieprawidłowe, poza zakresem:
Erytrocyty - 5,44
hemoglobina - 5,60
płytki krwi - 128
MPV - 12 fi
limfocyty - 75%
glukoza - 137 mg/dl
kreatynina - 2,22 mg/dl
mocznik - 47,6 mmol/l
casica pisze:Regata pisze:mam pytanie, przy czym bardziej zależy mi na Waszych doświadczeniach, niż suchych danych z tabelek.
Czy takie wyniki to jest początek problemów, czy już problem poważny?
Gutek dostał steryd -jak to się ma do złych wyników kreatyniny i mocznika? Nie pogorszy?Regata pisze:wyniki - wypiszę te, o których wiem, że są nieprawidłowe, poza zakresem:
Erytrocyty - 5,44
hemoglobina - 5,60
płytki krwi - 128
MPV - 12 fi
limfocyty - 75%
glukoza - 137 mg/dl
kreatynina - 2,22 mg/dl
mocznik - 47,6 mmol/l
A jaka jest diagnoza? Coś wet mówił?
Glukoza, wziawszy poprawkę na stres "lecznicowy" jest ok. Ale lepiej, bezpieczniej badać fruktozaminę. Wówczas jest pewność co do poziomu cukru.
Kreatyniną się nie przejmuj. Nie na tym poziomie. Mocznik jest faktycznie zbyt wysoki + kiepska morfologia. Może jakaś infekcja?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 53 gości