Dresiarze i Nocka - to już rok bez Ciebie, Noceńko

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 22, 2006 15:45

Co za cudne wieści :!:
:D :spin2: :spin2: :spin2: :spin2: :spin2: :spin2: :spin2: :spin2:
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Pt wrz 22, 2006 17:40

Galla, ale się cieszę :D
no, po prostu mam mokre ślepia z tej radości

wycałuj Nockę ode mnie i od Maji!

HURRA, HURRA!!! :!: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Pt wrz 22, 2006 18:12

Dziękujemy za gratulacje, ucałowania, uściski i w ogóle :D
Wyściskam tę dzierlatkę mała, jak tylko do domu wrócę i zgarnę uciekinierów z klatki (niestety, szybsi są ode mnie i jak tylko otworzę drzwi, to mi dwie strzały śmigają, tylko Nocka grzecznie z progu pokoju się przygląda, dokąd panowie pobiegli i czemu tak radośnie :wink: )

Kociabando - pani Danusi powiedz koniecznie :D
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt wrz 22, 2006 20:11

Od razu powiedziałam - nie mogłam się doczekać, kiedy pani Danusia wróci z karmienia. Bardzo się ucieszyła - chociaż jedna dobra wiadomość :lol: :lol: - u niej jak zwykle same kłopoty. Ale Pumcia spisała się nia szóstkę! No, ale jak się ma takich rodziców to inaczej nie wypada. Wielkie gratulacje dla Was!!! :1luvu:
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Pt wrz 22, 2006 22:25

kociabanda pisze: No, ale jak się ma takich rodziców to inaczej nie wypada.

:oops:
No kochamy tę naszą pannicę (bandziorów też :wink: ), robiliśmy wszystko, żeby jej pomóc wyjść z choroby. Chociaż mieliśmy świadomość, że to może się nie udać, to chcieliśmy przynajmniej ją ustabilizować i choróbsko uśpić.
Całkowicie będziemy się cieszyć (mam nadzieję) po drugim negatywnym teście. Zobaczymy, na razie dajemy dalej leki, tak jak trzeba, karmimy, przytulamy, miziamy (jak nam się uda) i kochamy bardzo mocno.
Nocka jest przecudną kotką, zrobiła sie ostatnio gadułą, wszystko usiłuje z nami załatwić za pomocą gadania (po prostu baba z niej wychodzi :twisted: )
Kociabando, pozdrów panią Danusię od nas. Ona w ogóle chciała do nas latem przyjechać, żeby Nockę zobaczyć, tlyko ja miałam tyle roboty w ciągu ostatnich miesięcy, że mi to z głowy wyleciało kompletnie. Chcę się zabrać niedługo za duże porządki, bo dom przez te moje zalatanie zapuszczony i jeśli pani Danusia będzie chciała zobaczyć pannicę, to zapraszamy po porządkach. Z Tobą oczywiście :D

Acha, zapomniałam napisać, że Nocka waży już 3,30 kg i zupełnie nie przypomina tej chudzinki, którą była. Ale żeberka czuć, więc zapasiona nie jest.

A tak poza tym teraz mija rok, jak Antoś jest u nas. No i zbliżają się powoli jego urodzinki drugie. Jakoś w październiku się urodziła nasza krówka, daty nie znamy, ale przyjmujemy 4 października. Bo tak 8)
Obrazek

galla

Post » Sob wrz 23, 2006 17:34

Panią Danusię pozdrowię na pewno (jutro mam do niej wpaść). Bardzo dziękuję za zaproszenie - z przyjemnością Was odwiedzimy. :lol: A z Nocuni to się dorodny kotuch robi. Pamiętam, jak się martwiłam Klarą - była okropnie chuda - chociaż jadła naprawdę dużo. Po sterylce trochę się zaokrągliła, a teraz to właściwie mogłaby troszkę schudnąć - no, ale ona ma 7 lat i trochę jej się uspokoił temperament (na moje szczęście). Nocunia jest jeszcze młodziutka, wszystko w swoim czasie. :D Mizianki dla królewny i chłopaków. :dance:
A tu jeszcze kącik wspomnień - zgadnijcie, kto to?
Obrazek
Obrazek

kociabanda

Post » Pt wrz 29, 2006 9:23

Strasznie się cieszę :D :D :D
I w wielką nadzieją czekam te trzy miesiące na kolejny negatywny test :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie paź 08, 2006 3:11

Nasz słodki Antonio kończy jakoś teraz 2 latka :D
Nie znam dokładnej daty urodzenia naszego przystojniaka, ale wiem, że urodził się w październiku.
Więc mozna mu już śpiewać sto lat :D
Antoniu, życzę Ci zdrówka, dobrego humoru i duuużo pysznego kurczaczka :D
I dziękuję, że jesteś z nami, kochany koteczku :balony: :birthday: :balony: :torte:

Antoś bardzo się zmienił od czasu jak do nas przyjechał, a to już przeszło rok minął.
Teraz to najbardziej miziasty z naszych kotów.
Przestał uciekać przed TŻtem.
Już nawet sam przychodzi na sofę, kładzie się między mną a TŻtem i wywala brzuchala do głaskania.
I do łóżka przychodzi.
I na klatkę mi ucieka.
I gości się nie boi już tak bardzo.
I jest słodziutki jak ciastko z kremem :D

A oto i śpiący jubilat:
Obrazek

A oto jubilat zaciekawiony, może jakiś urodzinowy robaczek biega po ścianie?
Obrazek
Obrazek

galla

Post » Nie paź 08, 2006 10:41

:balony: :birthday: wszystkiego najlepszego Antośku
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie paź 08, 2006 11:39

Galla, dopiero doczytałam o teście Nocki!!!
ależ się cieszę!!!! jejku!!!!
naprawdę!!!!
to niesamowite, jakie dom i miłość działają cuda...

A Antosiowi należą się najlepsiejsze życzenia... wielu długich wieczorów do wystawiania brzuszka i na mizianki, duużej ilości pysznego kurczaczka, żadnych problemów ze zdrowiem i trochę spokoju :)
No i żeby Pańcia wygrała w tego totka, z domu nie wychodziła, tylko poświęciła się zupełnie wychowaniu kotów :) (tylko nie wiem, czy to życzenia dla Antosia, czy dla ciebie, Galla :) )

a tak na marginesie, to zazdroszczę ci tego krówka ... też chcę takiego :crying: :wink: dom bez krówka jest jak kremówka bez kremu :D
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Nie paź 08, 2006 12:22

Antosiu :birthday: :torte:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie paź 08, 2006 13:35

Najlepsze życzenia dla jubilata Antosia od Ziutki, Klarci i Florka - no i od cioci kociejbandy mnóstwo mizianek.
:dance: :balony: :dance2: :balony: :dance::balony: :dance2: :balony: :dance:
Obrazek

kociabanda

Post » Nie paź 08, 2006 13:57

Antonio,
spełnienia wszystkich marzeń - kurczaczków, kurczaczków i jeszcze raz kurczaczków :wink: :D No i zdrowia, spokoju, żadnych stresów.
Wszystkiego dobrego, różowonosy przystojniaku :balony: :torte: :balony: :birthday:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pon paź 09, 2006 17:48

http://img101.imageshack.us/img101/60/a ... dt7.th.jpg - Boże, Antek ? 8O :love:
to ten sam Antek, który ganiał u mnie po ścianach? ten sam, który odwracał głowę, gdy mnie widział? Jestem pod wrażeniem :!:
Wszystkiego najlepszego Antoś :balony:

Agacior-ek, chcesz krówkę? Jedno słowo - mówisz i masz :twisted:

justyna_ebe

Od: Nie paź 17, 2004 16:00

Post » Pon paź 09, 2006 18:11

justyna_ebe pisze:Agacior-ek, chcesz krówkę? Jedno słowo - mówisz i masz :twisted:

Nie mogę.. naprawdę :?
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

[poprzednia][następna]