Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 20, 2020 15:22 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Bastet pisze:
A tu - miłość braterska?? :) Mały nelsonik... :ryk:
Obrazek

to zdjęcie jest kapitalne :D wielkie niewinne zdziwione błękitne oczęta na dziecięcym pyszczorku wpatrzone w człowieka, a boczkiem, chyłkiem lokieć wbijany w bok ledwo dyszacego brata :D
Z Tośką boskie zestawy :))
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pon sty 20, 2020 15:23 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

mir.ka pisze:
Bastet pisze:U mnie Tosia nie protestuje, ale pod warunkiem, że maluch jest bardzo spokojny i nie podgryza jej stópek ani nie "morduje" .. Inaczej łapą przez łeb... ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

u mnie jak małe tylko się zbliżało to od razu dostawało łapką

Przecudne! Mały taki widać szczęśliwy, że może się przytulić do Cioci... :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sty 20, 2020 18:28 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Dołączam do grona zachwyconych zestawem malucho-Tośkowym! Cudo! Miau!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon sty 20, 2020 23:51 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

No nie... Tośka ma pchły... :placz: :placz: :placz: I Matrix... :placz: I na pewno już całe stado!
Jak to wytępić?? Wydawało mi się, że już wytępiłam. Po Gwiazdce. Dodatkowo ona była w innym pokoju przecież... :placz:
Ostatnio edytowano Pon sty 20, 2020 23:52 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon sty 20, 2020 23:52 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

No, pchły są zdolne: czeka Cię odpchlanie i nadzwyczajne czyszczenie mieszkania

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sty 20, 2020 23:53 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

MaryLux pisze:No, pchły są zdolne: czeka Cię odpchlanie i nadzwyczajne czyszczenie mieszkania

Kurczę, z kotami to nie problem. Stronghold na kark. Ale co z mieszkaniem???
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon sty 20, 2020 23:56 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Bastet pisze:
MaryLux pisze:No, pchły są zdolne: czeka Cię odpchlanie i nadzwyczajne czyszczenie mieszkania

Kurczę, z kotami to nie problem. Stronghold na kark. Ale co z mieszkaniem???

Nie wiem, jak się czyści. Mówiła mi kiedyś wetka, że jej klientka miała taki sam problem, przyjechała firma specjalistyczna

MaryLux

Post » Pon sty 20, 2020 23:57 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥MAMY PCHŁY!!!

Generalnie te, które się wylęgną i tak w końcu wylądują na kocie i się strują.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 21, 2020 0:03 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥MAMY PCHŁY!!!

jolabuk5 pisze:Generalnie te, które się wylęgną i tak w końcu wylądują na kocie i się strują.

To pocieszająca wiadomość

MaryLux

Post » Wto sty 21, 2020 1:32 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥MAMY PCHŁY!!!

mop parowy i potem flee spray ina wszystkie powierzchnie dywanowo materiałowe, które nie dadza sie uprac, co da sie uprac- do jak najwyzszej temp. wszystkie koty odpchlanie co najmniej 2x pod rzad.
Obrazek

maczkowa

Post » Wto sty 21, 2020 6:32 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥MAMY PCHŁY!!!

maczkowa pisze:mop parowy i potem flee spray ina wszystkie powierzchnie dywanowo materiałowe, które nie dadza sie uprac, co da sie uprac- do jak najwyzszej temp. wszystkie koty odpchlanie co najmniej 2x pod rzad.
Dzięki Kochana. Tak właśnie zrobię. Kurczę... Nie sądziłam, że moje wypieszczone koty kiedyś dopadnie coś takiego, jak pchły. Mojego staruszka Matrixa,moją Tosię wychuchaną... Jestem w szoku, bo moje koty z Gwiazdką nie miały nic wspólnego. Na oczy jej nie widziały. Była w drugim pokoju. Na drugi dzień po przybyciu do mnie do mnie została odpchlona.. Jak ja to przeniosłam??

Zamówiłam już mop parowy. Dziś odbieram w mediaexpert. Potrzebuję jeszcze jakiś odkurzacz.. Ale to chyba pożyczę od kogoś, bo mnie już nie stać na kolejny wydatek... Mam tylko bezworkowy a'la rumba, ale chyba się nie nadaje, bo raz, że słabo ciągnie, a dwa, że właśnie nie ma worka.

Idę dziś do weta po coś na pchły dla kotów. Co jest najlepsze? Weźcie pod uwagę, że to jakieś France są... Nie dały się wytępić wtedy... :(
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto sty 21, 2020 7:44 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

pisałam to w nocy, jednym palcem i krótko,, więc teraz trochę więcej.
Mi wiosną kociaki zgarnięte z meliny przywlokły pchły, mimo odpchlenia i kąpania na wejściu, po 2 tygodniach pchły zaczęły pojawiać sie wszedzie, bardzo dużo na meblach- połączenie odpchlania zwierzaków i mebli właśnie jest kluczowe. Wtedy przebyłam jakąś drogę przez mękę, bo 12 zwierząt, w tym maluszki, których bałam sie pryskać czymś mocniejszym, bo i małe i się wylizywały i ich matka, z którą wtedy były w dużym kontakcie i wylizywały się i te cholery, które zaczęły mi skakać nawet na mnie ( przegapiłam początkowo i dałam im się roznieść- no, bo na wstępie odpchliłam przecież, jak zwykle to robię przy takich wyciąganych z dziur kociakach ). Ale dwukrotna seria odpchlaczy, odkurzanie wszystkiego, potem mopowanie dokładne po kilka razy- tapicerki, dywanów ( nie można zapomnieć o drapakach, posłankach itp ) plus pranie tego, co luźne i do pralki weszło ( łącznie z kołdrami ) , a na to wszystko flee spray naprawdę obficie i w każdą dziurę ( niestety, dość droga impreza u mnie wyszła, ale nie masz tylu pomieszczeń i pewnie mebli i może Cię nie zabije ) i po 2 miesiącach jak się nie odnowiły uznałam, ze wygrałam.
A pchły mogły poskładać jaja w meblach własnie i nawet, jak już Gwiazdka wróciła do siebie, a Twoje koty zaczeły wchodzić tam, gdzie była,mogły na nich zabytować sobie.
Obrazek

maczkowa

Post » Wto sty 21, 2020 9:08 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Współczuję, uważaj na maluszki. Walka z pchlami jest trudna ale do wygrania. Nie będę się powtarzać bo już dziewczyny ci pisały. Mop da radę, wysoka temperatura wszystko zabija i jaja też. Nie wiem jaki zamówiłas. Ja mam parownice karchera eazyfix 3, jest super. Wydatek jest spory ale warto. Parujesz tym wszystko czyści też ekstra cały dom. Ubrania też.
Powodzenia i kciuki :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sty 21, 2020 9:24 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Ja akurat mam najprostszy mop z Lidla, sprawdza mi się od roku i uważam, że to był super zakup.Jest lekki, szybko gotowy do uzycia, szczotka fajnie pracuje przy sprzątaniu. Ale ma jeden rodzaj koncówki i tylko właśnie do mopowania, więc jeśli ktoś chce mieć więcej funkcji, to musi pomyśleć nad czymś innym. Natomiast generalnie, uważam, że ten mop, szczególnie przy zwierzakach, gdy nie chce sie używać zabyt wielu środków czyszczących, to must have :)
Obrazek

maczkowa

[poprzednia][następna]