Niki FeLV+, PNN-kochała życie...moje Słoneczko zgasło :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 31, 2016 17:07 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Aga,
moj Puchatek po Marbocylu dostawał szału nie mogłam podać ,zmienili na tabletki.ale on mial podskornie.
Trzymaj się bo w poniedziałek odszedł Morderca ,teraz odchodzi brat Łajza.
dobrze ,ze nie macie anemii.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Nie sty 31, 2016 17:57 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Aniu, Niki też ma podskórne.
Anemii boję się bardzo. Dziś jej nie ma, ale chcę zadbać, aby jak najdłużej jej nie było.

A co do Marbocylu, to zachowania Niki też nazwałabym szałem.
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Nie sty 31, 2016 20:53 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Jesteśmy po kroplówce. Niki smacznie śpi. Nadrabia nocne zaległości, tylko co będzie tej nocy. Wyspana zechce czułości lub będzie zwiedzać mieszkanie :?

To Nikuśka sprzed świąt:

Obrazek

Obrazek

Panienka po świętach:
Obrazek

Obrazek

Nikusia ma pozapadane boki, coraz bardziej wyczuwalne kości, ale futro bardzo zadbane.
Bardzo mnie cieszy to, że Niki się myje, bo wiadomo, przy pnn stan futra jest wyznacznikiem formy kota.
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Pon lut 01, 2016 13:33 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Zmieniamy antybiotyk z zastrzyków na tabletki.

Marbocyl jest bardzo piekący. Szkoda, że wcześniej tego nie wiedziałam.

Od soboty znów nie ma kupy :( środek lekko przeczyszczający cały czas jest podawany, jeżeli dzisiaj księżniczka nie zrzuci balastu, jutro jedziemy do weta po interwencję.
Obrazek

szybenka

Post » Pon lut 01, 2016 19:10 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Obrazek

Obrazek
Obrazek

szybenka

Post » Pon lut 01, 2016 23:50 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Piąty post pod rząd, ale trudno.

Godzinę po podaniu parafiny pojawił się dorodny urobek :dance:
Chyba nie zasnę :wink:

Pojechałam do lecznicy po antybiotyk i zastałam, ku mojej wielkiej uciesze, naszą kochaną Panią Dr.
Pocieszyła mnie wyjaśniając parę kwestii pnn i wyników (sama straciła psa przez pnn). Najważniejszy komfort Nikuśki, jej samopoczucie i zachowanie.
I o to będę dbać i obserwować :ok:
Obrazek

szybenka

Post » Pon lut 01, 2016 23:58 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Niusia, dzielna panienka. :201461

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Wto lut 02, 2016 15:07 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Trzymamy mocno kciuki!!! Sliczna jest :*
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto lut 02, 2016 15:16 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Super, że Niki pozbywa się balastu z jelit :ok: Oby w ślad za tym poprawiał się apetyt. :ok:
Suplementujecie żelazo? (widzę, że poleciało na dół).
Czy zapalenie trzustki stwierdzono po podwyższonej lipazie czy była także zmieniona na usg?
Głaski dla Nikusi, piękne ma futerko, pewnie przyjemnie się ją głaszcze :)
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Wto lut 02, 2016 16:01 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Ona jest tak piekna, ze ach :) :1luvu:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto lut 02, 2016 16:02 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Kiedyś przy okazji zakupu Alusalu na Allegro trafiłam na angielski preparat Kaminox, który podaje się kotom z pnn przy anemii i właśnie zaczęłam go podawać. Nikuśce bardzo on smakuje. Zobaczymy jaki efekt przyniesie.

Miałam zrobić profil trzustkowy, ale skoro dwa enzymy trzustkowe (nie wiem które to :oops: ) wyszły w normie, odradzono mi.
Dr Neska stwierdziła na usg stan zapalny, ale potwierdziła, żeby na razie wstrzymać się z tym badaniem.

Nikunia zawsze miała aksamitne futerko. Całe życie była czyściochem i pucowała to futro i pucowała (kto ją widział, to wie o czym piszę :) ). Teraz też je myje, choć już z mniejszą częstotliwością, ale futro jest nadal zadbane i miękkie.
Ten nieszczęsny Marbocyl też się przyczynił do utrzymania futra w dobrym stanie.

EDIT: dzięki :1luvu: za uznanie Nikusiowej urody - naprawdę jest piękna, na żywo to jeszcze bardziej widać :)
Obrazek

szybenka

Post » Wto lut 02, 2016 17:25 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

bardzo bym kiedyś chciała ...
Zresztą wiesz Aguś co bym chciała... :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lut 02, 2016 18:01 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

szybenka pisze:
Miałam zrobić profil trzustkowy, ale skoro dwa enzymy trzustkowe (nie wiem które to :oops: ) wyszły w normie, odradzono mi.
Dr Neska stwierdziła na usg stan zapalny, ale potwierdziła, żeby na razie wstrzymać się z tym badaniem.

Enzymami trzustkowymi są lipaza i amylaza. W ostatnich badaniach oba macie sporo przekroczone. Ciekawe więc co wetka miała na myśli :roll: Może AST i ALT :roll:
Niestety lipaza i alfa-amylaza nie są u kota parametrami specyficznymi dla diagnozowania zapalenia trzustki,choć niektórzy twierdzą, że 3-krotnie przekroczona norma lipazy jest już powodem do rozszerzenia diagnostyki. Amylaza jest wydalana przez nerki więc można zaobserwować jest wzrost przy pnn.

Dla dzielnej Nikusi :201461
"Prawdziwa moralna próba ludzkości, najbardziej podstawowa [...] polega na jego stosunku do tych, którzy są wydani na jego łaskę i niełaskę: do zwierząt."
Milan Kundera, Nieznośna lekkość bytu

Feliska97

Od: Pon lis 17, 2014 20:55

Post » Wto lut 02, 2016 20:49 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Głaski przekazane i z rozkoszą przyjęte :)

A to moja ślicznotka z ostatnich dni:

rozgadana
Obrazek

kocham ten pychol i ślepka...
Obrazek

Obrazek

kruszynka
Obrazek
Obrazek

szybenka

Post » Wto lut 02, 2016 20:51 Re: Niki FeLV+, PNN-wciąż kocha życie :) To już 6 lat razem!

Do zacałowania ten pycholek.
Myślę o was każdego dnia, niech Moc będzie w wami, dziewczyny!

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

[poprzednia][następna]