Strasznie robotne jesteście
Moderator: Estraven
Broszka pisze:felin, współczuję rudzielcowi![]()
Zastanów się nad zasadnością przechodzenia na karmy urinary, poczytaj tu na forum było dużo o szkodliwości takiej diety, pomijam fakt że te karmy najczęściej mają niewielką zawartość mięsa...
Lepiej byłoby zostać na dotychczasowej diecie tylko zrezygnować na razie całkowicie z suchego i jeśli trzeba zakwasić mocz to można podawać dodatkowo preparaty typu uro-pet, urinovet czy inne a jest ich dużo na rynku...
Ważne żeby kot jak najwięcej przyjmował wody żeby płukać pęcherz - karmy urinary zawierają dużo soli żeby wymóc pragnienie i to cała ich tajemnica.
). Zobaczymy jak będzie.Mniam, brzmi pyszniefumcia pisze:Skończyłam właśnie sok malinowo-bzowy.
fumcia pisze:Morelowa,oj łazą łazą baranki i łowiecki po Panbóckowym niebie,nie jeden kierdel mozna łobacyć,ai na ziemi rodzicielce nie jaden baran i corna łowca chadzają.Hej.

Conchita pisze:Jasiu, biale włoski nie świadczą o wieku, moja Melka jest superczarna, a ma kilka pojedynczych białych.
jasia.stargard pisze:![]()
Broszka zobacz po wyglądzie, ile ten kotek może mieć miesięcy czy lat? Zrobiłam mu nowe ogłoszenia, oby przed zimą znalazł się domek dla niego. Czy włoski białe z boku świadczą o wieku kotka czy to tylko takie wstawki w ubarwieniu?
U nas też jest pogodnie, ale coraz więcej chmurek się zbiera, chyba niedługo lunie. Na jutro już zapowiadają tylko 18 st. C w dzień. Będzie chyba już coraz chłodniej szkoda, że lato tak szybko się kończy. Takie temperatury od 20 do 25 st. mogłyby być dla mnie zawsze.
morelowa pisze:Bo to był może mały szczurek?![]()
W klasycznym barfie - o ile mnie pamięć nie myli - część mięsa kroi się 'do gryzienia'.
Ale skoro Twoje towarzystwo je mało suchego , a mokre chętnie, to chyba dobrze? Na jakie suche chcesz zmieniać?
Broszka pisze:felin, jak tam rudzielec?
fumcia pisze:Brosia,masz racj, bez pare tygodni za wcześnie,pigwy też pare tygodni za wcześnie,zobaczcie jak wygląda wrzos,kończy kwitnienie,czyli zima blisko. Ponieważ dawno nic nie przerabiałam,bo aż wczoraj, przywiozłam sobie 15 kg jabłek i 2 litry malin.
Felin gminne dożynki we Wrocławiu?
Uwielbiam folklor,prawdziwy folklor-bez disco polo.
Jasiu Kić jest piekny i to chyba nie dobrze że taki przyjazny ludziom.
fumcia pisze:Brosia,masz racj, bez pare tygodni za wcześnie,pigwy też pare tygodni za wcześnie,zobaczcie jak wygląda wrzos,kończy kwitnienie,czyli zima blisko. Ponieważ dawno nic nie przerabiałam,bo aż wczoraj, przywiozłam sobie 15 kg jabłek i 2 litry malin.
Felin gminne dożynki we Wrocławiu?
Uwielbiam folklor,prawdziwy folklor-bez disco polo.
Jasiu Kić jest piekny i to chyba nie dobrze że taki przyjazny ludziom.
Nie dalam mu w nocy no-spy, a rano w kuwecie byl spory siur (żólty od furaginu, więc wiem, że jego).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości