Czteropak Asim <3 ->POŻEGNANIE [*] s. 34

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2014 20:15 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Nasz wet nie za bardzo jest za badaniem krwi bez powodu, nawet w obecnej sytuacji jak o to pytałam to powiedziała, żeby skonsultować to z kardiologiem i wybrać najlepszy moment, bo dla zwierzaka to OGROMNY stres.
Ale na echo powinniśmy byli się dawno wybrać :(
Z Foni i Kokardeczką nie popełnię tego błędu, jak tylko z Redzikiem wyjdziemy na prostą (ustabilizujemy go, dobierzemy leki) to zapiszę je obie na echo i nie pozwolę golić, choć wtedy badanie trudniejsze.
One nie znają maszynki, a jak mogą wpaść w taka panikę jak Redzik to wolę nie ryzykować.

Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy, wiele dla mnie znaczą.
Chciałabym tu też podziękować hodowczyni, bardzo nas wspiera w tych trudnych chwilach, jesteśmy w stałym kontakcie.

Chciałabym Redzika skonsultować z innym kardiologiem. Nie podważam kompetencji "naszej" kardiolog, ale nie wspomniała nic o diecie, o warunkach jakie mu w domu zapewnić, może za wcześnie i nie chciała poruszać tych kwestii, ale jednak co dwie głowy to nie jedna.
Nie mówię, że teraz już, ale za jakiś czas chciałabym porozmawiać z innym lekarzem.
Szkoda, ze dr Niziołek już był na śląsku w tym kwartale. Chyba 2 czy 3 tygodnie temu :?

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Sob lis 29, 2014 20:27 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Redziku <3 trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lis 30, 2014 22:36 Re: Czteropak Asim :) -> :(

myślę o Was :1luvu:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pon gru 01, 2014 13:57 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Redzik po lekach czuje się znacznie lepiej, wrócił nasz dawny kot :)

Dziś byliśmy ostatni raz na zastrzyku, dzwoniłam też do kardiolog, ustaliła nam dalsze postępowanie.
Wypunktowałam sobie i wydrukowałam w kilku kopiach, wkleiłam do książeczki, przyczepiłam na kalendarz.
Prowadzić nas będzie nasza wetka, z kardiolog będziemy w kontakcie telefonicznym.
Na szczęście płyn z klatki piersiowej ładnie zszedł po lekach, nie trzeba nic upuszczać.
Codziennie Redzik ma dostawać tabletki na serce, raz w tygodniu i doraźnie w razie duszności moczopędne.
Raz na miesiąc kontrolne badania krwi - morfologia, potas i parametry nerkowe.
Na razie ma być na diecie odżywiającej, bo jest za słaby i trochę za chudy - efekt małego apetytu.
Mam mu kupić jakąś dobrą karmę mokrą dla kociąt i podawać dodatkowo oprócz tego co normalnie je.
Będzie miał też suplementowane witaminy na serduszko - koenzym Q i taurynę.
Wydaje mi się, że takie leczenie pokrywa się z tym, co jest u dr Niziołka na stronie, chyba możemy tej kardiolog ufać.

Co u reszty:
Murika zapisana jest na sterylizację na 12 grudnia.
Szaleje jak zawsze, urządzają co wieczór z Kokardeczką zapasy i widać, że rośnie maleństwo, bo Kokardeczka coraz mocniej obrywa ;)
Fontanna próbuje dołączać do zabaw, ale jak tylko wkracza do akcji to zabawy ucichają - boją się jej, bo jest wielka, choć krzywdy nie zrobi :)
Dziś przyszła paczka z zooplusa ze smakołykami - otwieraliśmy wspólnie, oczywiście kotom chodziło o kartony, nie zawartość :lol:

Nie pogodziłam się z chorobą Redzika, nigdy się nie pogodzę, ale psychicznie ciut lepiej.
Postanowiłam natomiast, że zamiast płakać dam z siebie wszystko, i to co mogę dla Redzika zrobić, zrobię najlepiej jak potrafię.

Przez te ostatnie dni nie miałam na nic siły ani ochoty, robiłam niezbędne minimum, więc czeka mnie wielkie pranie i sprzątanie...

asim

Post » Pon gru 01, 2014 14:05 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Trzymajcie się dzielnie!!! <3 :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon gru 01, 2014 17:30 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Martwię się o Fontannę :(
Kokardeczka i Murika mają do niej dystans, ustępują jej miejsca, odsuwają się. Nie wiem co to będzie jak Redzika zabraknie :(
To są najlepsi przyjaciele, dawno takiej przyjaźni między kotami nie widziałam. Bardzo lubią się wspólnie wylegiwać i widzę, że to Fontanna jest inicjatorem, to jej na tej bliskości zależy.
Człowiek jej tego nie zrekompensuje, bo ona owszem, jest miziasta, przychodzi na głaskanie, ale nie tuli się do ludzia, nie siedzi na kolanach, nie daje się brać na ręce.

asim

Post » Pon gru 01, 2014 23:13 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Nieustająco trzymam kciuki za cudnego Redzika :1luvu:
Wspaniale, że leki pomagają i już czuje się lepiej :ok: :ok:
Musisz być dobrej myśli :) :ok:
Pozdrawiam :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto gru 02, 2014 8:29 Re: Czteropak Asim :) -> :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto gru 02, 2014 14:15 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Dziękuję Wam, że jesteście :)

asim

Post » Śro gru 03, 2014 20:23 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro gru 03, 2014 20:41 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Redzik dziś ciężej oddychał, byliśmy w lecznicy, dostał zastrzyk furosemidu... Nie spodziewałam się tak szybko nawrotu duszności :( :(

asim

Post » Czw gru 04, 2014 13:35 Re: Czteropak Asim :) -> :(

Paskudne to uczucie, kiedy spragnionemu kotu musisz odebrać wodę...
Cały czas masz wpajane i wpajasz innym, że koty muszą dużo pić, mają mieć stały dostęp do świeżej wody.
Odbieranie kotu wody kłóci się z moimi przekonaniami, ale przy epizodach z płynem w klatce piersiowej i na lekach odwadniających ma wyznaczoną ilość płynów.

Muszę mu ograniczać, odbierać miskę w trakcie picia, bo dzienną porcję byłby w stanie wypić na raz, a on patrzy na mnie zdziwiony, bo nigdy nikt mu nic nie odbierał, miał zawsze wszystkiego pod dostatkiem. Brak stałego dostępu do wody to też dla niego stres. Chodzi, szuka, prosi mnie o wodę, a mi serce pęka bo nie mogę mu dać tyle, ile by chciał. Zawsze prosił o smakołyki, wody nie chciał pić, ja mu przemycałam, zachęcałam, a teraz kiedy go bardzo suszy nie pozwalam mu zaspokoić pragnienia :(
Niby taka pierdoła, jak ograniczenie wody, ale on nie rozumie a ja cierpię, że to muszę robić i czuję się gorzej niż podając mu te znienawidzone tabletki.

W ogóle koty mają teraz walkę o wodę, bo stałe miski zabrane, pokitrane w różnych miejscach gdzie Redzik nie znajdzie, picie jest pod nadzorem i potrafią się przy misce przepychać... Kosmos jakiś :(

asim

Post » Czw gru 04, 2014 21:08 Re: Czteropak Asim :) -> :(

:ok: :ok: :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw gru 04, 2014 21:18 Re: Czteropak Asim :) -> :(

ojejuniu :((( przekichane...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

[poprzednia][następna]