Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 22:06 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

:ryk:
ciekawe czy wchodzą w spisek z psami :roll: jeżeli tak mam przekichane :strach:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro wrz 12, 2012 17:49 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

Czy ktos wie gdzie można wykonać rezonans magnetyczny głowy kota wraz z kontrastem na terenie górnego śląska i w jakiej cenie? W internecie znalazłem tylko jedną klinike wykonującą takie badania na terenie górnego śląska - w Mikołowie, ale może w innych miastach też wykonuja takie badania? Bardzo proszę o informacje.
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pt wrz 14, 2012 16:10 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

niestety nie wiem, a u Młynarskich?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob wrz 15, 2012 14:01 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

halbina pisze:niestety nie wiem, a u Młynarskich?

Młynarcsy niestety nie maja sprzętu i polecaj klinike we Wrocławiu. Myslałem, że może gdzieś na śląsku, oprócz Mikołowa, robią takie badania ale chyba jednak nie. Kliniki w Mikołowie ludzie z forum nie polecają. Na szczęście badanie to nie jest potrzebne na cito, tylko w ostateczności, więc może nie będę musiał go robić :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Śro wrz 19, 2012 7:20 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

"koty są jak chipsy na jednym sie nie kończy :mrgreen: "

no i jest Kubuś
Obrazek
Powtarzam sobie do adopcji do adopcji do adopcji :D
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Pon wrz 24, 2012 14:45 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

nakolankowy Milo mówi wszystkim dzień dobry :D
pomimo, że trochę się wstydzi :lol:
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Pon wrz 24, 2012 14:57 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

dzień dobry Milo :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro paź 03, 2012 2:04 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

Sonieczka wylądowała na noc w szpitalu z oczopląsem, nie jest to jej pierwszy taki atak - w wakacje miała podobny z tym że dodatkowo miała skręt głowy i brak równowagi, były oczywiście badania krwi, kroplówki, leki, zastrzyki, nocne wizyty u weta, szpitalik. Przez cały wrzesień był spokój aż do dzisiejszej nocy. Lekarze rozkładaja ręce, do tej pory podejrzewano zapalenie ucha i na to była leczona bo od razu zareagowała na leki i była poprawa, teraz kolejne badania krwi, biochemia, badanie poziomu elektrolitów, ekg w przyszłym tygodniu no i prawdopodobnie "zdjęcie" głowy - jak to nic nie wykaże to pozostanie juz tylko rezonans z kontrastem i to prawdopodobie we Wrocławiu, bo weci z Zabrza nie wiedzą czy w klinice w Mikołowie - gdzie też wykonuje się takie badania, ktoś umie poprawnie zinterpretować wyniki takich badań. ech......... :(
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Śro paź 03, 2012 8:05 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

I jak Sonia się czuje .......

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro paź 03, 2012 8:31 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

O matulu .... :(

Niestety zupełnie nie potrafię nic doradzić, bo nie mam doświadczeń z takimi objawami u kotów.
Choć kiedy usłyszałam oczopląs, skręt głowy, brak równowagi od razu przypomniała mi się moja stara suczunia, która w wieku 12 lat miała udar spowodowany wylewem i dokładnie tak samo się to objawiało (oczopląs, przekrzywiony łepek, zaburzenia równowagi, problemy z poruszaniem). Wetka bardzo szybko ustawiła ja wtedy do pionu podając leki. Ale tu u Soni jak sadze lekarze wykluczyli wylew.

Kciuki wielkie za Sonieczkę !!!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro paź 03, 2012 15:37 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

psiama pisze:O matulu .... :(

Niestety zupełnie nie potrafię nic doradzić, bo nie mam doświadczeń z takimi objawami u kotów.
Choć kiedy usłyszałam oczopląs, skręt głowy, brak równowagi od razu przypomniała mi się moja stara suczunia, która w wieku 12 lat miała udar spowodowany wylewem i dokładnie tak samo się to objawiało (oczopląs, przekrzywiony łepek, zaburzenia równowagi, problemy z poruszaniem). Wetka bardzo szybko ustawiła ja wtedy do pionu podając leki. Ale tu u Soni jak sadze lekarze wykluczyli wylew.

Kciuki wielkie za Sonieczkę !!!!! :ok: :ok: :ok:

Po pierwszym ataku lekarze tez podejrzewali wylew ale po podaniu kroplówki go wykluczyli bo objawy minęły i Sonia zachowywała się tak jakby nic się nie stało, ale po tygodniu znowu skręt głowy powróciłi bez oczopląsu i w tedy już leczyli ją na zapalenie ucha. Wszystkie badania - krwi i testy nic nie wykazały poza stanem zapalnym w organizmie - a tak to okaz zdrowia. Wykluczyli też guza mózgu bo zbyt szybko jej organizm zareagował na leki.

lidka02 pisze:I jak Sonia się czuje .......

Teraz Sonia jest na badaniach i mam ją dopiero odebrać po 23:00
Zobaczymy co mi powiedzą, wyraziłem zgode na zdjęcie rentgenowskie głowy - oby nic nie pokazało
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Śro paź 03, 2012 19:58 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

Diagnoza przede wszystkim, trzymajcie sie mocno !
Kciuki wciąż !!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw paź 04, 2012 1:31 Re: Sonia, Gryzio, Milo i Kiwi - moje koty, nowe fotki str 2

Sonia została na noc w szpitaliku na dodatkową obserwację bo dzisiaj miała dwa ataki oczopląsu po wyjściu z kuwety. Weci rozkładaja ręce i nie maja "pomysłów" co dalej, jakie jeszcze badania wykonać - takiego przypadku jeszcze nie mieli. Badanie krwi znowu nic nie wykazało. W przyszłym tygodniu badanie serduszka. Podejrzewają że to może być jakaś wada genetyczna ale nie wiedzą co to jest, równie dobrze może to być cos związane z płynami w organiźmie i z ciśnieniem. zobaczymy...bez rezonansu chyba sie nie obejdzie...
ObrazekObrazek

andrzej780

[poprzednia][następna]