Mgiełka - wyczarowała sobie cudowny DS :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 01, 2010 11:42 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

jerzykowka pisze:Wiecie, dr Wrzosek jest niesamowity - na każdy mój e-mail (często nie najmądrzejszy :wink: ) odpowiada natychmiast :D
Jak to miło gdy ktoś łączy ogromną wiedzę z dużą życzliwością i zainteresowaniem losem kociej biedy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok:

dzielne dziewczyny
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto cze 01, 2010 23:28 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

taki weterynarz to skarb :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro cze 02, 2010 7:58 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Pozdrowionka z rana :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro cze 02, 2010 10:20 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Asia to pozdrów dr.Wrzoska od wszystkich fanek Mgiełki :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt cze 04, 2010 9:59 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

wracam po urlopowej nieobecności i podczytuję zaległości. Kciuki ogromne za badania i pomyślne wyniki. A wet - taki to prawdziwy skarb :love:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob cze 05, 2010 8:33 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Asiu, jak żyjecie? :)

WarKotka

Post » Sob cze 05, 2010 11:06 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Rybcie, witamy po urlopie (którego troszkę zazdraszczam :oops: :wink: )!!!

Marto Droga, nie pisałam bo ostatnio dużo się u mnie działo :oops:
Wczoraj do domu stałego przeprowadził się Kolorusek, więc przygotowywałam się i przeżwałam sobie...
A poza tym z Olsztyna przyjechał mój wujek i wraz z wujkiem "miejscowym" przez ostatnie dni remontowali te części mojego domku, które się rozsypywały :wink: Była więc wrzawa, ogólne zamieszanie i takie małe "trzęsienie ziemi" :roll: :wink: Ale wreszcie mogę używać schodów na taras bez ryzyka utraty zdrowia lub życia :wink:
W tej sytuacji Mgiełeczka rezydowała sobie w swoim azylu, a ja często z nią na kolanach albo innej części mego przepastnego ciała 8)
Koteńka przeżyła też małą przygodę. Otóż jeden z moich wujków wchodząc do łazienki nieopatrznie powolił wejść również Demonkowi, o czym nie miałam oczywiście pojęcia.
Po jakimś (dłuższym) czasie zaglądam do koteńki i co widzę - Demon rozwalony na Mgiełkowym posłanku, a maluda "patrzy" na mnie stojąc nad intruzem i zaczyna z oburzeniem prychać na koleżke. Wzięłam leniwca pod pachę , wyniosłam " na pokoje" i wróciłam miziać i usokajać panienkę. Na szczęście nie była bardzo zdenerwowana!!!

Myślę, że dzisiaj spróbujemy trochę pozwiedzać dom, a przynajmniej poleniuchować w słońcu na tarasie (oczywiście Mgiełka w puszorkach!!!). Zobaczymy czy się maludzie spodoba...
Pchełeczka jest tak kochana, że aż wstyd pisać - tylko by się przytualała i przytulała :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pozdrawiamy przegorąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob cze 05, 2010 13:55 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Ale cudownie :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob cze 05, 2010 14:06 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Właśnie skończyła się pierwsza wizyta Mgiełki na tarasie. Wcale nie chciała urzędować na moich kolanach, lekko wystraszona, ale bardzo zaciekawiona zwiedzała stół (ogromny), ławeczkę i parę kocich posłanek. Psy tłukła po nosach, ale prychnęła tylko ze dwa razy, w tym raz na PiPi, która postanowiła się na wszelki wypadek ewakuować :wink:
Mgiełeczka troszkę buczała, była bardzo przejęta, więc główką niestety trzęsła bardziej. Mówiłam do niej, głaskałam i starałam się żeby, mimo wszystko czuła się bezpiecznie.
Jak na pierwsze "wielkie wyjście" to chyba nie najgorzej...
Po powrocie do siebie natychmiast zajęła się jedzonkiem 8)
Mój cudaczek kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: Oby polubił te moje stworki :ok: :ok: :ok: Najważniejsze, że nie wystąpiło przerażenie!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Sob cze 05, 2010 20:08 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

:ok: :ok: :ok: :ok:

WarKotka

Post » Sob cze 05, 2010 20:28 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Mgiełka :1luvu:

Obrazek Obrazek
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob cze 05, 2010 20:56 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Całuski dla globtroterki :wink: Mgiełki.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob cze 05, 2010 22:14 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Szczęśliwa Mgiełeczka :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie cze 06, 2010 8:12 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Asia a ja zawsze myślałam, że Ty blondina jesteś :mrgreen: jaką masz super bujną burzę włosów!!!! Buzię byś pokazała! :evil: :wink:

Mgieleczka cudowna :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie cze 06, 2010 9:23 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Gosiu, dziękuję za fotki mojego cudaczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Madziu, buzię Ci zaprezentuję już wkrótce - w Poznaniu (przygotuj się na mocne przeżycia :wink: ) :D
Moje włosy zawsze sprawiają wrażenie jakby były tuż po spotkaniu z piorunem :wink: Zawsze byłam czorna, ale powoli zmieniam się w "pingwinka" :mrgreen:

Właśnie wróciłam z Mgiełkowego azylu, cały wielki brzuch mam wymasowany - koteńka udeptuje mnie z wielkim zapamiętaniem. Jak tylko się u niej pojawiam podbiega i KONIECZNIE musi się na mnie położyć i poprzytulać się :1luvu: No cudo, cudo z tej maludy!!! Tak jak przewidziała Ruru, Mgiełka to taka maleńka broszeczka :D
Za chwilę kolejne wielkie wyjście cudaczka, albo na taras albo "na pokoje" - jeszcze się nie zdecydowałam :roll: :lol: Bardzo to przeżywam, bo ogromnie mi zależy na tym by panienka dobrze się poczuła wśród innych zwierzaków - zdaję sobie sprawę, że znalezienie dla niej DS może być bardzo trudne. I dlatego bardzo Was proszę o kciuki za "zaprzyjaźnianie"!!!

Jutro wybieramy się do lecznicy oddać krew do badań (nawet 2 razy, bo niektóre parametry trzeba "zrobić" na czczo i powtórzyć 2 godziny po jedzeniu).
Gdy już poznamy wyniki będziemy z dr. Wrzoskiem radzić co dalej.
Ale na pewno wszystko będzie dobrze - już moja w tym potargana głowa :wink: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]