Niepełnosprytny Maniuś i gruby Stefan nowe fotki str 54 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 21, 2010 23:15 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

Jest jeszcze z mamusią. Urodził się 5 lutego, ale odrazu powiedziałam, że go zabieram, bo by skończył jak ten którego przekazałam Kasi D. czyli błakający sie i stołujący się na okolicznych śmietnikach. Kocia to wiejska kotka jakich w Polsce zapewne są miliony. "Właściciele" ani myślą o sterylizacji, bo po co skoro maluchy można utopić :cry: Próbuję do nich dotrzeć i na własny koszt (czyli za jakies 3 mce) wysterylizować kotkę. Problem w tym, że oni nie chcą mi kotki "pożyczyć" na sterylkę. Cały czas z siostrą nad nimi pracujemy :roll: Taka właśnie jest rzeczywistość wiejskich kotów :evil:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Wto mar 23, 2010 12:32 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

Wiosenny Manio po wizycie u fryzjera :)
Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Sob mar 27, 2010 11:44 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

Łaaaaa, patrzcei co znalazłam dziś na facebooku! To mój Stefan, na moich kolanach, z karteczką napisaną przeze mnie. Ni cholerę tego nie pamiętam, ale cudne! :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miss

Post » Sob mar 27, 2010 22:06 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

przeczytalam caly wateczek i jestem pod wrazniem :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie mar 28, 2010 22:47 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

Miss pisze:Wiosenny Manio po wizycie u fryzjera :)
Obrazek

Dobre, dobre... :ok: :ryk:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon mar 29, 2010 20:31 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

witam,
fajne kocurki :1luvu:
Tiramisu moja mała iskierko...bardzo przepraszam

vilinskonov

Od: Śro sty 20, 2010 11:39

Post » Wto mar 30, 2010 18:19 Re: Niepełnosprytny Maniuś wybił sobie zęba o_O fotki str 24 :)

Miss pisze:Te małe podlizny usilnie pracują nad tym aby wygnano nas z dt :evil: :evil: :evil: Większośc dnia spędzają w oranżerii gdyż mają tam sporo miejsca i jest to jedyne pomieszczenie gdzie raczej nikt nie wchodzi więc nie ma ryzyka, że wbiegnie tam pies. Jakby nie dośc było że Stefan załatwia się do doniczek, to dziś postanowił byc psem ewentualnie nornicą i wykopał ziemię z najcenniejszego wg państwa kwiatka. To nie koniec. Manio na tą ziemię wylał wodę z miseczki i zrobili z tego błotko rodem ze spa. I tak jak w spa w błotku się wytarzali 8O 8O 8O Wszystko zdołałabym zatuszowac gdyby ublocony Manio nie postanowił wszystkich zawolac by pochwalic się dzielem: Maaaaaaaaaaaau!!!!! Maaaaaałaaaaaaaau!!!! Miaaaaaaarrrrrrrrraaaaaaaauuu!

Gdybym w tamtej chwili roześmiala się i chwycila za aparat moje torby zostały by wystawione za drzwi, ale uwierzcie mi obrazek był powalacjący. Szczególnie pięknie prezentował sie bury Stefan.
Nic tylko zrobic z nich czapkę !!!!

ja mam metodę na grzebanie w doniczkach :wink: od góry zabezpiczam ziemię taką siatką od ziemniaków itp.- dziala bo blokuje koty a pozwala roślinę podlewać i nie produkuje mchu... i tanie jest bo z odzysku :)
gdzies widziałam takie ochronki plastikowe ale już nie pamiętam
sorry.. nie dałam rady przeczytać całego wątku (tylko zdjęcia obejrzłam i kilka info) i nie wiem czy wciąż na tymczasie jesteście
pozdrawiam
Tiramisu moja mała iskierko...bardzo przepraszam

vilinskonov

Od: Śro sty 20, 2010 11:39

Post » Wto mar 30, 2010 19:14 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

Już jesteśmy w domku od jakiegoś czasu, a w domu kwiatków jak na lekarstwo. Są zresztą odizolowane od bandytów. Sposób muszę przyznać wydaje się być bardzo dobry :) Jak zamarzą mi się kwiaty to wypróbuję :)

Chłopaki jakby zaczynały powoli podjadac tą Acanę. Całe szczęście. Ja zaczełam się z nimi solidaryzować i tez przestałam jeść, a co! Zaraz trzeba będzie sie rozgolaszać, a ja wyglądam jakby mnie ktoś obwiązał bochenkami chleba naookoło. :roll:
Obrazek

Miss

Post » Wto mar 30, 2010 20:17 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

Tak jak ja :roll:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw kwi 01, 2010 12:36 Re: Niepełnosprytny Maniuś wybił sobie zęba o_O fotki str 24 :)

Miss pisze:Potrzebuje wzór umowy adopcyjnej dla tego cudenienieczka wyrwanego ze wsi! Prawda, że najcudowniejszy na świecie? Wydaję go swoim przyjaciołom, których zanm i znałam ich poprzedniego kota, ale na wszelki wypadek chce podpisać umowę. Zgodzili się bez mrugnięcia okiem. Ludzie uświadomieni. CZekam na wzór umowy zatem, a wy podziwiajcie cudeczuksiunieńko

Podaj adres mailowy na PW to Ci podeślę.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw kwi 01, 2010 14:18 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

Cudko juz w u mnie! Jest ... no brak słów jaki jest. Przedewszystkim śliczny. Dostał Animonde dla kociąt i kocie mleczko. Zjadł ładnie po czym odrazu wszedł do kuwetki i zrobił i to, i to :1luvu: ma równiutko 2 miesiące, wiem że to wczesnie, ale dla jego bezbieczeństwa trzeba było go już zabrać ze wsi :? Charakterny, że ohohoho! Oba moje chłopaki musiały przecież go obejrzeć (na odległość), a małe odrazu zaczeło syczeć hehehe. Taki mądrala, chciałby biegać po całym domu, ale dla jego bezpieczeństwa siedzi w łazience. Eh, biegnę do niego, bo sie napatrzeć nie mogę! Szkoda, żę nie mam aparatu :evil:
Obrazek

Miss

Post » Czw kwi 01, 2010 20:32 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

i ja tu już jestem :)

a wiadomo co z resztą rodzeństwa małego Rudzielca?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Czw kwi 01, 2010 20:38 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

qlenka pisze:i ja tu już jestem :)

wiadomo :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek

Miss

Post » Czw kwi 01, 2010 20:57 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

Miss pisze:
qlenka pisze:i ja tu już jestem :)

wiadomo :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

o żesz... :evil: :evil: :evil:
przepraszam, nie przeszłam przez cały wątek i nie wiem, czy było coś na ten temat - nie da się nic zrobić?
nie wiem, "ukraść" im tej kotki na sterylkę? albo chociaż przemówić do głów, żeby więcej tego nie robili, że znajdą się domy dla nich? oczywiście mimo to wykraść ją na chwilę.

czy mentalność ludzi na wsiach nigdy się nie zmieni..?! :evil:
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Czw kwi 01, 2010 21:13 Re: Niepełnosprytny Maniuś oddajemy do adpocji małe cuuudo st24!

Wiem juz napewno, że nie ma takiej opcji żeby namówić tych ludzi na wydanie jakichkolwiek pieniędzy na kicię. Planuję ją jakimś sposobem zabrać (to jest jakieś 30km ode mnie) i ciachnąć dopiero po wakacjach, jak będe miała za co ja ciachnąć :cry: Taka jest własnie rzeczywistość kotów na wsi. Maluch jest drugim kotem którego zabrałam z tamtych okolic. :? Ostatnio byłam w swojego dziadka i sytuacja wygląda podobnie ;/
Obrazek

Miss

[poprzednia][następna]