Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 12:59 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

ariel pisze:
Agn pisze:Nie pamiętam, jak to jest mieć trzynaście kotów...

To chyba było w poprzednim życiu :roll:, ale musi być fajne uczucie :D

Bry,
Duża mówi, że to bardzo fajne uczucie, ja też jestem zadowolony, wreszcie mogę się czasami dopchnąć do mojego wikliniaka. Tyle, że było nas 14 wtedy, bo Duża licząc nas zapomniała o Małej, która była odizolowana.
Ale żeby nie było nam za luźno to Duża ma dziś przynieść jakiegoś połamańca, podobno jest jeszcze biedniejszy niż ja, gdy trafiłem do Dużej, bo mnie Duża zabrała z lecznicy zanim trafiłem do schroniska a on tam już jest.
Będzie siedział w „połamańcowej” klatce przechodniej, sprawiedliwość dziejowa musi być :twisted:
Duża znów będzie potrzebowała dużo podkładów, gdyby ktoś miał w nadmiarze chętnie przyjmiemy :oops:

Tym razem Duża próbowała nas zabić zimnem :evil: , mrozy trzaskające na zewnątrz a ona nie odkręciła kaloryferów, tłumaczy się tym, że niby ona nie może mieć suchego powietrza :roll: .
Połowa z nas ma gila ( ja na szczęście jestem zdrowy), Kurczak zaczął kichać, to Duża wreszcie odkręciła kaloryfery i jest cieplej, za to przez cały dzień i noc słychać ciągły, cichy szum, Duża włączyła sobie nawilżacz i utyskuje, że to my chcemy ją wykończyć :roll:

W niedzielę do swojego domu Duża zawiozła Milusię, zamieszkała z bardzo fajnym kolegą, który wyraźnie ucieszył się z jej towarzystwa, przybiegł od razu ją przywitać noskiem :D
To Milusia :D
Obrazek

Ptachu bez kataru.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto sty 26, 2010 13:21 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

ariel pisze:

A bo to było w poprzednim życiu. :mrgreen:

Ja tylko raz w zeszłym tygodniu skręciłam termostat do 20st i zapomniałam przestawić na 21st kiedy poszłam z domu. Kiedy wróciłam - pies leżał pod kocem a na wierzchu miał termofor z 15 kotów. :lol:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto sty 26, 2010 13:52 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

Oooo, nasza Milusia też w niedzielę pojechała do nowego domu :D
To była niedziela Miluś ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sty 26, 2010 13:58 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

Agn pisze:[Ja tylko raz w zeszłym tygodniu skręciłam termostat do 20st i zapomniałam przestawić na 21st kiedy poszłam z domu. Kiedy wróciłam - pies leżał pod kocem a na wierzchu miał termofor z 15 kotów. :lol:

Bardzo mądre zwierzaczki :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto sty 26, 2010 14:07 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

Agn pisze:
ariel pisze:

A bo to było w poprzednim życiu. :mrgreen:

Ja tylko raz w zeszłym tygodniu skręciłam termostat do 20st i zapomniałam przestawić na 21st kiedy poszłam z domu. Kiedy wróciłam - pies leżał pod kocem a na wierzchu miał termofor z 15 kotów. :lol:

Spryciula :lol:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto sty 26, 2010 19:55 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę za dopłatą ;)

Bry czór,

Przyjechał do nas Miś, to jego wątek viewtopic.php?f=1&t=106841
Duża zamknęła go w łazience i nie pozwala nam do niego wchodzić :evil:

Ptachu próbujący się dostać do łazienki.

iwcia

Post » Wto sty 26, 2010 20:51 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę, połamny Miś u nas.

Ok, Ptaszku, do Misia też będę zaglądał ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto sty 26, 2010 21:15 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę, połamny Miś u nas.

Iwciu ,a jak sie Stella czuje??
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto sty 26, 2010 22:12 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę, połamny Miś u nas.

Gem pisze:Ok, Ptaszku, do Misia też będę zaglądał ;)

Dziękuje wujku ;)

Ptachu

iwcia

Post » Wto sty 26, 2010 22:21 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę, połamny Miś u nas.

aga9955 pisze:Iwciu ,a jak sie Stella czuje??

Stellunia jest bardzo słabiutka :(
Ma w fatalnym stanie jelita, teraz już wiemy czemu nie mogliśmy unormowac jej kupy.
Nadchodzi czas pożegnania :(

iwcia

Post » Wto sty 26, 2010 22:24 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę, połamny Miś u nas.

To co jej jest? Fip czy chore jelita?? Jestes pewna diagnozy Iwciu? Czy Stella miala badania krwi, plynu z brzuszka?? Moze to nie jest FIP

:(
Obrazek

aga9955

Post » Wto sty 26, 2010 22:40 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę, połamny Miś u nas.

aga9955 pisze:To co jej jest? Fip czy chore jelita?? Jestes pewna diagnozy Iwciu? Czy Stella miala badania krwi, plynu z brzuszka?? Moze to nie jest FIP

Miała badania krwi, albuminy do globulin czy odwrotnie, nigdy nie pamięram w grupie ryzyka.
Na jelitach guzy, płyn z otrzewnej był typowo fipowy, żółty, lepki z włókienkami białka :(
Są dwie możliwości albo chłoniak albo fip, niestety obie to wyrok :(
Po sterydzie jej się porawiało, jadła ładnie, ale nadal chudła i brzuszek się powiększał, po niedzielnym sterydzie poprawa była minimalna, wczoraj zjadła odrobinkę, w zasadzie to bardziej lizała, dziś nic nie zjadła, jutro jedziemy do naszej doc, może coś wymyśli jeszcze.

iwcia

Post » Wto sty 26, 2010 22:42 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę, połamny Miś u nas.

Przytul ja w moim imieniu.....

Obrazek

aga9955

Post » Wto sty 26, 2010 22:50 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę, połamny Miś u nas.

I ode mnie
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sty 26, 2010 23:16 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Oddam Yodę, połamny Miś u nas.

Biedna mała, miała takie ciężkie całe życie i nie udało Jej się znalezć domku, i nie zdąży już :(
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

[poprzednia][następna]