Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 25, 2015 22:08 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Moli25 pisze:A czemu zamierzasz sie naświetlać lampa?

Powodów jest kilka.
Mam uszkodzony nerw łokciowy co sprawia że drętwieją ni ręce i czasami nie mam siły w nich. Bolą mnie do tego stawy i ciągle mam uczucie spuchniętych dłoni. To wszystko bierze się od kręgosłupa.
Poza tym bardzo puchną mi nogi zwłaszcza kostki a jest to spowodowane złym krążeniem , żylakami , pracą stojącą i panującymi upałami. Jeśli naświetlanie przyniesi mi choć troszkę glgi to uważam że warto.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob lip 25, 2015 23:51 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Ewa L. pisze:Zuziaczek :1luvu:

Obrazek

nie,moje Słoneczko <3 ókochane ,tam mnie jeszcze nie ma
Ewa L. pisze:Moim zdaniem są śliczne.

Obrazek

Oooo 8O
Ewa L. pisze:Obrazek

No dobrze,dobrze juz wiem no !
Ewa L. pisze:Zuzieńka.

Obrazek

.......a zresztą :oops:
Ewa L. pisze:A takiego koloru malwinki rosną u moich rodziców.

Obrazek

jeszcze fruwaka przylukałaś na kwiecie
Ewa L. pisze:
Witaj ! :1luvu:
W Łodzi były dwie burze a teraz zanosi się na trzecią bo mruczy w oddali i nawet przed chwilą padało.

No my dzisiaj sztuk dwie zaliczyliśmy,że tak powiem w trasie

Najpierw jedna od strony Uniejowa,potem przed Alexem druga od strony Łodzi

W złą godzinę do Tżta powiedziałam,ze takiej burzy jak kiedyś z Poznania wracaliśmy nic nie przebije (jeszcze w tej chwili jak to mówiłam,tylko pogrzmiewało gdzieś daleko i słabo padało) ,ale potem za jakieś 5 minut jak pierd***ło,przebiło Poznań z raz co najmniej 8O
Oberwanie chmury to raczej słabe okreslenie tego czegoś co się działo 8O

W pewnym momencie kompletnie nic nie było widać,wycieraczki nie nadążały,po drodze widzieliśmy auta jak stawały z boku,bo się ludzie bali chyba jechać jak ulicy nie było widać i trza było na czuja
Tam gdzie można 90 jechaliśmy 30
Straż mijaliśmy dwa razy
W jednym kawałku drogi mijaliśmy też zwalone w poprzek drogi ogromne drzewo,częściowo już uprzątnięte

Oj,powiem,że jak żyję,to dawno czegoś takiego nie widziałam 8O
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lip 26, 2015 10:19 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Cześć Ewuś :)
Lampa na pewno przyniesie Ci ulgę. Jednak pamiętaj, żeby jej używać na określony czas (nie pamiętam na ile minut gdzie się nastawia) bo jak ze wszystkim można przedobrzyć i uzyskać efekt odwrotny. No i po zastosowaniu lampy trzeba dać ciału odpocząć, więc wtedy do pól godzinki nie rób cięższych rzeczy, ręka musi odpocząć, jak będziesz na nogi robić, to potem dobrze jest się położyć z nóżkami wyżej chociaż na 10-15 minut. Na pewno odczujesz poprawę!

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lip 26, 2015 11:24 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Hej :)
Wreszcie jest czym oddychać, ciekawe na jak długo ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lip 26, 2015 12:14 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Sihaja pisze:Cześć Ewuś :)
Lampa na pewno przyniesie Ci ulgę. Jednak pamiętaj, żeby jej używać na określony czas (nie pamiętam na ile minut gdzie się nastawia) bo jak ze wszystkim można przedobrzyć i uzyskać efekt odwrotny. No i po zastosowaniu lampy trzeba dać ciału odpocząć, więc wtedy do pól godzinki nie rób cięższych rzeczy, ręka musi odpocząć, jak będziesz na nogi robić, to potem dobrze jest się położyć z nóżkami wyżej chociaż na 10-15 minut. Na pewno odczujesz poprawę!

lampa się automatycznie nastawia chyba na 15 minut, nie pamiętam już,
używałam jej kilka lat temu jak stłukłam sobie tak mocno nogę, że miałam w niej dziurę do kości piszczelowej i po lampie mi się ładnie zagoiła, choc niestety wgłębienie w niej zostało

tak więc Ewciu przy Twoich schorzeniach warto z niej skorzystać, jeszcze jak będziesz ją miała u siebie, bo za takie usługi to ładnie sobie liczą, bo lampa nie jest tania
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 26, 2015 15:02 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lip 26, 2015 18:55 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Hejka! Pozdrawiam niedzielnie!
Śliczne koteczki :1luvu: i kwiatki też śliczne.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lip 26, 2015 20:21 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Witamy niedzielnie :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie lip 26, 2015 20:35 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

mir.ka pisze:

używałam jej kilka lat temu jak stłukłam sobie tak mocno nogę, że miałam w niej dziurę do kości piszczelowej i po lampie mi się ładnie zagoiła, choc niestety wgłębienie w niej zostało

tak więc Ewciu przy Twoich schorzeniach warto z niej skorzystać, jeszcze jak będziesz ją miała u siebie, bo za takie usługi to ładnie sobie liczą, bo lampa nie jest tania

O kurka,ale sobie narobiłaś Miruś 8O 8O 8O

Też słyszałam gdzieś,ze taka lampa dużo daje
Mi by się też taka przydała,bo od stania przy stole przez cały tydzień,to jak przychodzi dzień wolny ,zazwyczaj sobota,to mnie plecy napitalają i dopóki nie rozchodzę to szok
Ale tfu tfu ,na razie nic się nie dzieje
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lip 27, 2015 8:01 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Myszolandia pisze:
Ewa L. pisze:Zuziaczek :1luvu:

Obrazek

nie,moje Słoneczko <3 ókochane ,tam mnie jeszcze nie ma
Ewa L. pisze:Moim zdaniem są śliczne.

Obrazek

Oooo 8O
Ewa L. pisze:Obrazek

No dobrze,dobrze juz wiem no !
Ewa L. pisze:Zuzieńka.

Obrazek

.......a zresztą :oops:
Ewa L. pisze:A takiego koloru malwinki rosną u moich rodziców.

Obrazek

jeszcze fruwaka przylukałaś na kwiecie
Ewa L. pisze:
Witaj ! :1luvu:
W Łodzi były dwie burze a teraz zanosi się na trzecią bo mruczy w oddali i nawet przed chwilą padało.

No my dzisiaj sztuk dwie zaliczyliśmy,że tak powiem w trasie

Najpierw jedna od strony Uniejowa,potem przed Alexem druga od strony Łodzi

W złą godzinę do Tżta powiedziałam,ze takiej burzy jak kiedyś z Poznania wracaliśmy nic nie przebije (jeszcze w tej chwili jak to mówiłam,tylko pogrzmiewało gdzieś daleko i słabo padało) ,ale potem za jakieś 5 minut jak pierd***ło,przebiło Poznań z raz co najmniej 8O
Oberwanie chmury to raczej słabe okreslenie tego czegoś co się działo 8O

W pewnym momencie kompletnie nic nie było widać,wycieraczki nie nadążały,po drodze widzieliśmy auta jak stawały z boku,bo się ludzie bali chyba jechać jak ulicy nie było widać i trza było na czuja
Tam gdzie można 90 jechaliśmy 30
Straż mijaliśmy dwa razy
W jednym kawałku drogi mijaliśmy też zwalone w poprzek drogi ogromne drzewo,częściowo już uprzątnięte

Oj,powiem,że jak żyję,to dawno czegoś takiego nie widziałam 8O

Ooooo...to troszkę was zmoczyło ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 27, 2015 8:03 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Zuzinka to mi tak czasem Joachimka przypomina, jakby naprawdę siostrą była :)
Dzień dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon lip 27, 2015 8:04 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Cześć Dorotko! :1luvu:
Naświetlałam sie taką lampą do światłoterapii Medolight na światło czerwone.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 27, 2015 8:05 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

Sihaja pisze:Zuzinka to mi tak czasem Joachimka przypomina, jakby naprawdę siostrą była :)
Dzień dobry :)

I w wieku też podobnym są tylko znacznie wielkością się różnią.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 27, 2015 8:06 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Hej :)
Wreszcie jest czym oddychać, ciekawe na jak długo ;)

Podobno upały mamy już za sobą ale czy to prawda nikt na 100% nie wie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 27, 2015 8:08 Re: Zuzia i Pola po raz 32 ♥♥♥

mir.ka pisze:

Myśle nawet o zakupie takiej lampy ale dość droga jak dla mnie jest bo kosztuje 1440 zł.
Dziś mi koleżanka ma pożyczyć tą lampę Biopron Ceptera to poużywam ją sobie przez miesiąc i zobaczymy co mi da.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]