u nas

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2012 22:14 Re: u nas :)

TŻ twierdzi, że zakoceni maleńtasem od niedawna. Widział maleńtasa jak był z psami na spacerku. (Maleńtas był w szelkach). Dalej miaukoli pod drzwiami. No nas za normalnych wszyscy sąsiedzi nie mają. Bo były trzy psy, a teraz są dwa i czasem coś miałczy. :P
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt lip 27, 2012 14:47 Re: u nas :)

saintpaulia pisze:TŻ twierdzi, że zakoceni maleńtasem od niedawna. Widział maleńtasa jak był z psami na spacerku. (Maleńtas był w szelkach). Dalej miaukoli pod drzwiami. No nas za normalnych wszyscy sąsiedzi nie mają. Bo były trzy psy, a teraz są dwa i czasem coś miałczy. :P

Cześć :D i to co napisałaś dla mnie jest normalne,a Ci co nie mają zwierząt są jacyś dziwni :roll: Nademną mieszka piesek i szczeka,ale widzę tą młodą parę że go kochają,gadają z nim :D Podoba mi się takie podejście i z początku gdy nie mieli psa innaczej tych ludzi odbierałam.Na gorsze oczywiście.Teraz już zawsze jest Dzień Dobry :D Pytałam czemu nie mają kota to powiedzieli bo cała rodzina ma koty,a oni na przekór wzieli psa :ryk:Mówiłam ze ja to kociara i nieraz mnie widzieli z Bejbi w plecaku :) Plecak dla małych psów i kotów.Jest wygodniejszy niż transporter.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt lip 27, 2012 15:00 Re: u nas :)

Ja jak kupowalam swoje obecne mieszkanie to musialy byc spelnione warunki: mozna miec zwierzeta, balkon, niedaleko do terenow na spacery (i jest obok park i las niedaleko). Jak zobaczylam dodatkowo, ze podloga jest ceramiczna (latwo sprzatac, moze to nienajladniej wyglada ale coz...) to wiedzialam, ze to dla mnie. Co poniektorzy radzili mi wtedy wizyte u lekarza, ale co tam, to tylko jacys tam znajomi. :ryk: Jake uboge byloby moje zycie bez futerek.

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Pt lip 27, 2012 15:29 Re: u nas :)

RAnia gdybym miała większe mieszkanie miałabym więcej kotów,a moze i innych zwierząt :P Niestety 24 metry kw.to mało bez balkonu :( i dobrze że ceramiczne mam podłogi wszędzie bo w ten upał jest nieznośnie.Mieszkanie jest własnościowe i mogą mi skoczyć :mrgreen: że mam zwierzaka,tylko ja bym chciała więcej,a nie mogę bo by się tu męczyły :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt lip 27, 2012 16:34 Re: u nas :)

vailet pisze:RAnia gdybym miała większe mieszkanie miałabym więcej kotów,a moze i innych zwierząt :P Niestety 24 metry kw.to mało bez balkonu :( i dobrze że ceramiczne mam podłogi wszędzie bo w ten upał jest nieznośnie.Mieszkanie jest własnościowe i mogą mi skoczyć :mrgreen: że mam zwierzaka,tylko ja bym chciała więcej,a nie mogę bo by się tu męczyły :roll:
Ja mieszkam w Stanach i nawet jesli mam wlasne mieszkanie to sa takie budynki/osiedla, gdzie zwierzat nie mozna miec i koniec. Dowalaja oplaty, ciagaja po sadach. Dlatego szukalam takiego, zeby bylo mozna. Mam 2 koty, psa-mikruska i fretke. Na wiecej mnie nie stac. Po prostu. Pod roznymi wzgledami, nie tylko finansowymi. Moj syn ma troche takiego talatajstwa, ale to sie wlasciwie nie liczy, bo jest w terrariach.

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Pt lip 27, 2012 16:38 Re: u nas :)

RAnia podpisuję się czterema kończynami :mrgreen: bardzo ubogie było by życie bez futerek :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt lip 27, 2012 17:30 Re: u nas :)

Też się podpisuję że nie umiem żyć bez zwierzaka.JESTEM UZALEŻNIONA :mrgreen: :kotek: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt lip 27, 2012 19:49 Re: u nas :)

Ja sobie swojego życia bez zwierząt nie wyobrażam. Zawsze jakieś były, chociaż rodzice nie zawsze do sprawy odpowiedzialnie podchodzili i różne to miało skutki. Tu też są osiedla i bloki z całkowitym zakazem trzymania zwierząt. To nie dla mnie. Nie tylko dlatego, że kocham zwierzaki, ale też nie wyobrażam sobie, żeby ktoś za mnie decydował co mogę w tym wolnym ponoć kraju. :evil:

Nie zdecydowałabym się też na związek z kimś, kto zwierząt nie lubi. To był mój priorytet zawsze. W końcu jak lubi, to znaczy, że nie jest taki zly i reszta się dotrze. :mrgreen:

Kto tam chce niech patrzy krzywo, kto nie chce niech nie przychodzi. :mrgreen:

Futrzaki jeszcze żywe, ale podpadły. :twisted: Bardzo!
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt lip 27, 2012 20:20 Re: u nas :)

Witamy sie wieczornie :D .
Ilona, przepraszam, że tak mało piszę, ale...ja Cie lubię czytać, po prostu :D .
Wygląda na to, że z mojego dokocenia będą nici :( .
To znaczy pewności nie mam, będę wiedziała późnym wieczorem.
Szkoda, Antoś miałby kompana :( .
No nic, zobaczymy.
Najbardziej nieskomplikowanym zwierzęciem, jakiego miałam, byla samica pytona królewskiego.
I w dodatku przepiękna :1luvu: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt lip 27, 2012 20:21 Re: u nas :)

Gosiu a ja się zgubiłam :oops: kim się miałaś dokocić? :oops: Trzymam :ok: za powodzenie.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt lip 27, 2012 20:25 Re: u nas :)

saintpaulia pisze:Gosiu a ja się zgubiłam :oops: kim się miałaś dokocić? :oops: Trzymam :ok: za powodzenie.

No tym rudym maciupkiem, od Grzesia mojej Roksany...
Wygląda na to, że maciupek jednak u Grzesia zostanie.
Niby powinnam się cieszyć, ale....no nie wiem, kotek jest malutki, Grześ niedługo wyjeżdża, a maluch potrzebuje opieki, odpowiedniego jedzenia.
Jakoś tego nie widzę, no :roll: .
To znaczy do Grzegorza mam zaufanie, ale do jego rodziny niespecjalnie.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pt lip 27, 2012 20:31 Re: u nas :)

No, tak rudzielec. Nie byłam pewna, czy się zdecydowałaś.
Może chociaż na okres wakacji niech będzie u Ciebie? Jeśli faktycznie nie będzie tam miał dobrej opieki?
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Pt lip 27, 2012 20:40 Re: u nas :)

saintpaulia pisze:No, tak rudzielec. Nie byłam pewna, czy się zdecydowałaś.
Może chociaż na okres wakacji niech będzie u Ciebie? Jeśli faktycznie nie będzie tam miał dobrej opieki?

No wiesz, to jest taka mentalność...krzywdy nie zrobią, ale należycie dbać nie będą.
No nie wiem, zobaczymy co Grześ wieczorem powie...

vip

Post » Sob lip 28, 2012 8:53 Re: u nas :)

Gosiu i jak decyzja?
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Post » Nie lip 29, 2012 22:35 Re: u nas :)

saintpaulia pisze:Futrzaki jeszcze żywe, ale podpadły. :twisted: Bardzo!

A co zrobiły?
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

[poprzednia][następna]