Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki... [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 17, 2013 13:31 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Łanie! Prywatny lasek! :lol:
Gosia! Daj te foty. Nie daj się dłużej prosić. :mrgreen:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro lip 17, 2013 14:05 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Wiem, wiem, z tymi fotkami to nawalam :)

Asiu, morze oczywiście pozdrowię, nie wiem jeszcze czy w tym roku Karwia, czy gdzieś indziej się wybierzemy, idziemy na żywioł.
Magda, ja mam nadzieję że do tego mieszkania się przekonam :roll:
A tak Iwonko, prywatny lasek. Jak byłam dzieckiem na ogrodzie tym rosły ziemniaki. Potem mama jeżdżąc tam weekendowo zaczęła sukcesywnie sadzić drzewka, wszyscy patrzyliśmy z politowaniem, bo to kupa roboty była. Ale teraz mamy piękny lasek mieszany, sąsiedzi obok z jednej i drugiej strony pozazdrościli i też zaczęli sadzić, póki co mają mikro laski, ale za kilka lat... :)
Gdzieś już były fotki Fysia w lasku :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lip 18, 2013 17:48 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

do pozazdroszczenia ta kocia idylla :piwa:. Fysiowi to dobrze!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto sie 06, 2013 14:28 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Od ponad tygodnia siedzimy nad morzem, a dokładnie od 27 lipca.
O ile pierwszy tydzień był super, na zmianę, jeden dzień lampa, drugi dzień pochmurny, ale ciepło, bez deszczu, o tyle od niedzieli masakra.
Lampa taka że niewyróbka, na plaży nie da się wytrzymać.
Normalnie nawet jak na urlop za gorąco, ale z drugiej strony, jak sobie pomyślę, że mieli byśmy być teraz w Łodzi i chodzić do pracy :strach:

Przestawiło nam się totalnie bo wstajemy o 6-tej :roll: i przed 9-tą jesteśmy już na plaży, przed 13-tą do domu i dopiero o 16 znowu na plażę. Po 16-tej jest super temperatura :)

Na centralnej plaży tłumy, od rana podobno walki o miejsce jak najbliżej morza, grodzenie, rezerwacje, normalnie cyrk na kółkach, a kawałek dalej pusto, spokój, do najbliższego parawanu 100 merów, i tam właśnie sobie plażujemy.

Fyś oczywiście nic sobie z tych upałów nie robi, siedzi sobie zadowolona na kwaterze, spokój, chłodek, w miseczce co drugi dzień świeża rybka, normalnie sielanka...
Tak się skubana nauczyła, że nie załatwia się w pokoju, tzn raz w ciągu dnia tylko sika, wieczorkiem wychodzimy na spacer, załatwia co potrzeba a potem leżakowanie na krzesełku przed kwaterą, normalnie żyć nie umierać. Gorzej jak tego samego będzie oczekiwała po powrocie do Łodzi.

Fotek nie wrzucę bo nie mam kabelka :mrgreen:

gosiaa

Post » Wto sie 06, 2013 22:48 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Ale fajnie :)
bardzo zazdroszczę :oops: uwielbiam morze,a w tym roku przez remont mogę sobie tylko o nim poczytać :)
Plaża..woda..świeże rybki ..
Życzę miłego wypoczynku i pięknej pogody do końca :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 07, 2013 9:01 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

gosiaa pisze:Normalnie nawet jak na urlop za gorąco, ale z drugiej strony, jak sobie pomyślę, że mieli byśmy być teraz w Łodzi i chodzić do pracy :strach:

niby tak, ale jak sobie pomyślę, że miałabym mieć teraz urlop i spędzić go w zamkniętej szczelnie chałupie, bo na dworze totalna niewyróba, to się cieszę :D a podobno jak już w końcu ten urlop dostanę to ma być normalna temperatura, czyli 25-26 stopni
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sie 07, 2013 13:51 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Inga, tu jest normalniej, nie 35 stopni tylko 25 i do wody blisko :)
A Ty od kiedy urlopujesz?

gosiaa

Post » Śro sie 07, 2013 13:58 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

gosiaa pisze:Inga, tu jest normalniej, nie 35 stopni tylko 25 i do wody blisko :)
A Ty od kiedy urlopujesz?

za tydzień dopiero :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sie 07, 2013 14:05 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Ale patrz, z drugiej strony...
Wszyscy już będą po, a Ty się będziesz byczyć :)

gosiaa

Post » Czw mar 13, 2014 11:59 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion - nowy w stadzie...

Myślałam że to sytuacja przejściowa, że wszystko wróci do normy, no przecież zdarzało się że przyjeżdżały do nas te Małe Potwory ze swoimi Dużymi, ale potem wyjeżdżały i znowu był spokój. Dało się przeżyć. Byłam pewna że tym razem będzie tak samo…

A wszystko zaczęło się od tego, że jeszcze w styczniu Duża zniknęła na kilka dni. Zostałam sama z Dużym, który rano wychodził do pracy, wracał bardzo późno, ogólnie bez sensu. Po kilku dniach Duży przywiózł w końcu Dużą i wtedy przyjechał też ten Mały Potwór :strach:

Postanowiłam zrobić jak zawsze kiedy Małe Potwory nas odwiedzały, udawać że go nie ma, że nie widzę, po prostu unikać. Co jakiś czas sprawdzałam, wąchałam, e tam, nic ciekawego, nie wiem czym tu się tak zachwycać…

Dostrzegałam też tego plusy, bo Duża cały dzień w domu, można upominać się o dokładki, da się przeżyć. Ale mijały kolejne dni, a Mały Potwór nie wyjeżdżał. Co dziwne, nie było też z nim jego Dużych jak to bywało dotychczas…

Minęło 6 tygodni, nic się nie zmieniło, więc chyba czas przestać się łudzić, muszę zaakceptować fakt, że Mały Potwór zostanie tu u nas na stałe :strach: W sumie to nie jest nawet taki zły, chyba się z nim nawet zaprzyjaźnię. Musze tylko uważać jak wskakuję na łóżka, bo wszędzie go pełno :)

Obrazek

Tylko mógłby przestać płakać w nocy, bo pobudka o drugiej i o czwartej w nocy to lekka przesada. Staremu kotu wyspać się nie daje w spokoju. I jeszcze dostaje jedzenie. Mi tylko raz się udało o tej czwartej wymóc na Dużej napełnienie miski.

Całe szczęście, że wielkimi krokami zbliża się wiosna. Można się w końcu wygrzewać na parapecie, bo tutaj mam super wygodne parapety, w tym temacie Duzi się postarali. A niebawem pewnie pojedziemy na działkę, w końcu będzie trochę spokoju…

Obrazek

gosiaa

Post » Czw mar 13, 2014 12:03 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Maciuś i Szprocia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gosiu, a bywa, że leży bliżej niego? Czy raczej zachowuje większą odległosć?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw mar 13, 2014 12:24 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Ale ma zadowoloną minkę Kawaler :1luvu:
Się dogadają ze Szprocią w mig :ok: :)
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw mar 13, 2014 13:28 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Gosiu gratuluję :piwa:
I trzymam za przyjaźń dziecio-kocią :ok:
Fotki śliczne :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw mar 13, 2014 14:59 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Cudne fotki :mrgreen: a Mały Ludź przepiękny :1luvu:
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Czw mar 13, 2014 15:04 Re: Szprotka - kot o tysiącu imion, czyli Fyś jedyny taki...

Nawet nie wiedziałam, że pojawił się nowy Człowiek na swiecie. Szprotka to dzielna Kicia- w tak poważnym wieku przyjęła pod swój dach Maluszka :D

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

[poprzednia][następna]