Behemot III ...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 20:09 Re: Behemot III ...

Jak tak sobie poczytałam to właśnie zrozumiałam, że to steryd 8O

Czyli,że astmę mam już na 100% tylko doktorka nie chce mi wprost powiedzieć :?:

Bo pani w aptece zrobiła takie 8O oczy jak ją zapytałam o zamiennik przedstawiając równocześnie recepte i wywalając praktycznie zawartość torebki na blat na silnym zatkaniu :|
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro cze 09, 2010 20:13 Re: Behemot III ...

Nie wywalaj pustego opakowania po tym inhalatorze. W aptece mogą ci sprzedać nawet bez recepty, jeśli przyjdziesz z pustym opakowaniem i atakiem astmy. Farmaceuta ma prawo, wtedy wystawić tak zwaną receptę jednorazową.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro cze 09, 2010 20:15 Re: Behemot III ...

AYO :evil: :roll:
Proszę nigdy więcej tego nie robić! :evil:
Dobrze, że już jest dobrze.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro cze 09, 2010 20:16 Re: Behemot III ...

Psiama - daj więcej danych, może być tu..

Proszę - przestraszyłam się trochę: STERYD :?:

Nie mam zamiaru nic wywalać pomponmamo - taki vist miałam po raz pierwszy w życiu 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro cze 09, 2010 21:04 Re: Behemot III ...

Nie dolaczam sie, bo AYO napewno jest dosc stara, zeby wiedziec, co "zbroila". Dosc czesto spotykam sie z takim zachowaniem i nie mam rozwiazania. Tylko uwazaj na siebie i kup sobie wieksza torebke, bo jak bedziesz to nosic ze soba, to sie przyda :-)

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro cze 09, 2010 21:08 Re: Behemot III ...

Secret - masz rację 8)
Robię to na własny rachunek ale dziś się trochę przestraszyłam :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro cze 09, 2010 21:16 Re: Behemot III ...

Jak robilam taka mocna diete mialam problemy straszne z krazeniem. W jakies gorace dni sie strasznie przestraszylam, bo mi sie czarno zrobilo. Uczucie jest straszne, bo wiesz, ze Ci nikt nie pomoze i jestes sama, ale jakos minie i pamiec tego nas broni przed podobna sytuacja. Trzymaj sie cieplo dorosla AYO. Dobranoc :-)

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro cze 09, 2010 21:21 Re: Behemot III ...

AYO pisze:Proszę - przestraszyłam się trochę: STERYD :?:

nie ma czego się bać... to sterydy działające tylko miejscowo - w oskrzelach... nie mają wpływu na resztę organizmu (i tej wersji będę się trzymać... :oops:)
z bardzo dobrych leków - pulmicort - na prawdę pomaga...
nie ruszaj się nigdzie bez inhalatora, a przy jakiejkolwiek infekcji zwiększ okresowo dawkę (ja zwiększałam 2x - pomaga, żeby grypa pozostała grypą, a nie zapaleniem oskrzeli...)

głowa do góry, astma to nie wyrok :ok:
(pisze to ta, która z astmą dostała się do zespołu tańca irlandzkiego... choć fakt, wysiłku kosztowało niemało...)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro cze 09, 2010 21:39 Re: Behemot III ...

Oczywiście, że to nie koniec świata :D . Mój TZ nie ma astmy, a dopiero pojawiają się jej możliwe zwiastuny a bierze toto na polecenie laryngolo jak zaczyna świszczeć. Regularnie jest badany spirometrycznie, odczula się i te sprawy.
Nie ma strachu babo ! Badaj sobie regularnie aparat oddechowy i będzie cacy. Jak masz wskazanie do uzywania turbo w sytuacji nieciekawej - miej go zawsze ze sobą. A info o symbicorcie masz w necie full - wystarczy w googlach wpisac nazwę i pokaże się set stron :ok:
Nie mam dużej wiedzy o lekach na astmę, ale wskazanie do używania sybicortu nie oznacza, że musisz ją mieć. Pomęcz swojego dra - musi Ci powiedziec co podejrzewa :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro cze 09, 2010 22:06 Re: Behemot III ...

AYO pisze:Shira - nareszcie :P

Jeszcze mnie nie ma, ale czasem zajrzę z doskoku ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw cze 10, 2010 7:51 Re: Behemot III ...

charm pisze:
AYO pisze:Proszę - przestraszyłam się trochę: STERYD :?:

nie ma czego się bać...

to prawda. Ludzie często mają błędne pojęcia o sterydach, np. myślą, że urosną im mięśnie jak u Rambo ;) A sterydy przecież produkuje każdy organizm... Zresztą innych gwałtownie przynoszących ratunek leków na alergię czy astmę nie ma, trzeba raptownie dać organizmowi po łapach, żeby przestał się bronić i już.
AYO, łańcuszek na szyjkę, na łańcuszku "gówno" w sprayu i do przodu. I jak mówi Pomponmama - zachowaj puste opakowanie, zostaw gdzie w torebce, którą najczęściej nosisz, albo zapasowej - w razie co - biegiem do apteki. :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw cze 10, 2010 9:30 Re: Behemot III ...

Powiem tak;

Jak wyleczyłam wiosną ten straszny kaszel, którym straszyłam Siostry na sabacie to doszłam do wniosku, że doktórka przesadza i nic mi wielkiego nie jest. Receptę na dyfuzorek dzielnie nosiłam ze sobą w torebce na wszelki wypadek :mrgreen:
Wczoraj dupło mnie poraz pierwszy w życiu konkretnie i bez żadnych wątpliwości i się przestraszyłam :oops:
Dostałam już wzorcowy op...ol od mojej Siostry - piguły i dziś pod jej fachowym okiem rano walnęłam kolejną dawkę.
Oświadczam, że Bozia fatalnie wymyśliła model na druga połowę życia :evil:

A żeby było merytorycznie to spieszę donieść, że Kot-B. spuścił mi wczoraj manto w odwecie za próbę wycałowania go po brzuszku - nie mogłam się powstrzymać, tak ślicznie spał do góry kołami.
Najpierw ze zdumienia nie zareagował na moją zuchwałość a następnie okręcił się jak piskorz i prał z obu łap po czym odskoczył i obserwował efekt :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw cze 10, 2010 9:49 Re: Behemot III ...

AYO pisze:A żeby było merytorycznie to spieszę donieść, że Kot-B. spuścił mi wczoraj manto w odwecie za próbę wycałowania go po brzuszku - nie mogłam się powstrzymać, tak ślicznie spał do góry kołami.
Najpierw ze zdumienia nie zareagował na moją zuchwałość a następnie okręcił się jak piskorz i prał z obu łap po czym odskoczył i obserwował efekt :ryk:

Taa... Behemota całować po brzuszku... Wymyśliła... :mrgreen: :ryk:

Doczytałam o ataku duszności :strach:
Dbaj o siebie, AYO :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw cze 10, 2010 9:51 Re: Behemot III ...

AYO pisze: że Kot-B. spuścił mi wczoraj manto w odwecie za próbę wycałowania go po brzuszku - nie mogłam się powstrzymać, tak ślicznie spał do góry kołami.

no rzeczywiscie masz pomysły :roll: rozumiem, że może trochę zniechęcona jesteś ze względu na nowoodkrytą przypałość zdrowotną, ale nie przesadzaj, kobieto... życie Ci nie miłe, czy jak? 8O

:ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw cze 10, 2010 9:54 Re: Behemot III ...

AYO pisze:Powiem tak;

Kot-B. spuścił mi wczoraj manto w odwecie za próbę wycałowania go po brzuszku - nie mogłam się powstrzymać, tak ślicznie spał do góry kołami.

8O Kamikaze... 8O 8O 8O Oczywiście mam na myśli ciebie AYO. Chyba temperatura powietrza ci do głowy uderzyła, albo faktycznie jakoweś trwałe straty na głowie poniosłaś po tym niedotlenieniu... Behemota po brzuszku ?!!? A oczy masz na miejscu, czy ci kocio amputował? 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]