Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 07, 2025 12:38 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

A pewnie, że Nanuk w chomącie poznaje nowe drzewa, może kiedyś, może przyszłą wiosną, będzie już bezpiecznie sam próbował. Na razie uczymy się i widać, jak bardzo mu się podoba :1luvu:
Moje wszystkie koty były nadrzewne. W ciągu dwudziestu czterech ostatnich lat niestety już nie żyjące ukochane koty: Czitusia, Balbinka, Cosia, Mić, Obiś, Bratu, Pasio - uwielbiali wędrówki drzewne. Wdrapywali się, zeskakiwali, czaili między gałęziami, chowali...Przez wiele lat na starej jabłoni była też beczka nadrzewna, duża, plastikowa, podwieszona bokiem na sznurach z wyciętą kotowi dziurą. A w beczce kocyk. Można było spać, przeczekać deszcz, zaczaić na ptaszka, albo udawać, że nie ma kota.
I tej jabłoni już też nie ma...
Nigdy nikomu się nic nie stało, moja statystyka mówi, że drzewa są bezpieczne, ale przecież różnie bywa.
No i poza kotami nadrzewnymi, Czitusia i Cosia to były prawdziwe dachowce :strach:
Albo z Pytona, albo po słupie telegraficznym, można było wejść na dach domku. Dwa kominy zostały osiatkowane na wszelki wypadek, z dachu był taki piękny widok!
I z drzew, i z dachu, schodzimy jak teraz Nanuk, raz przodem, raz tyłem, jakoś tak :wink: .
Smutno, gdy wspominam minione lata. Mam nadzieję, że TAM też są drzewa i beczki nadrzewne i chmury z dachami i kto wie, może Tęczowy Most też się nadaje, kto wie...
Filmik znalazłam, Czitusia. Jej ukochane drzewo na końcu ogrodu koło komórki.

Czitunia miała wtedy 17 lat.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie wrz 07, 2025 13:02 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Widać, jaka to uciecha dla Czitusi, tak się poruszać między gałęziami... :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie wrz 07, 2025 16:08 Re: Nulka i goście. Who is who?Nanuk ma cudny dom. Felicja.

Piękna Czitusia na drzewie :1luvu:.

Piękne wspomnienia.

Nanuka na to drzewo puściłabym luzem bez obawy. Tylko zaraz potem trzeba by go złapać i ochomącić.
Bo z drzewa on tylko na trawnik może. Ale z trawnika do płotu niedaleko, a kto wie co mu do głowy przyjdzie, i czy siatka to dla niego wystarczająca przeszkoda :20147 ?

Nie ma lekko, musi być kot na sznurku i człowiek pilnujący niedaleko.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

[poprzednia]