Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 05, 2009 8:58

kasia86 pisze:
kropkaXL pisze:A z Molisi to sie kot obronny robi!! :lol:

Tu chyba masz też na myśli akcję z Gagusią? :wink:

Dokładnie!

Marto-a bródka jej sie tak smiesznie trzęsie,jak patrzy na gołębie i robi takie mia-mia-mia-mia????-moje upiorki tak robią i oczy maja jak wytrzeszcze :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro sie 05, 2009 9:05

kropkaXL pisze:
kasia86 pisze:
kropkaXL pisze:A z Molisi to sie kot obronny robi!! :lol:

Tu chyba masz też na myśli akcję z Gagusią? :wink:

Dokładnie!

Marto-a bródka jej sie tak smiesznie trzęsie,jak patrzy na gołębie i robi takie mia-mia-mia-mia????-moje upiorki tak robią i oczy maja jak wytrzeszcze :lol: :lol: :lol:

Georg wręcz szczeka na ptaki :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sie 05, 2009 9:07

A moje mają gniazdo jerzyków nad naszym balkonem i widzą wlatujące i wylatujące zeń ptaki. :lol: Siedzą koty na drapaku i patrzą z łepkami do góry, a nóż któregoś uda się złapać. Tylko ta siatka...:lol:
Widziałaś Kasiu zapatrzone kotki na zdjęciach. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro sie 05, 2009 9:13

Inga-to właśnie są takie urwane szczeknięcia!!!
Aniu-wcale się kotkom nie dziwię,że takie zapatrzone-maja ptaki prawie w zasięgu pazurków,a tu ta wstrętna siatka :evil: :evil: :evil:
Moje upiorki nawet w telewizorze zauważają ptaki-zawłaszcza Pyniusia jest taką telewidzką!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro sie 05, 2009 9:23

kropkaXL pisze:Inga-to właśnie są takie urwane szczeknięcia!!!

no tak, ale dziwię się, że akurat Georg tak szczeka, bo jak jesteśmy na wsi to on jest ewidentnie myszołapny i ptaki go nie interesują. Za to Klemcik - owszem: myk! myk! na wisienkę, a tam koci raj! szpaki, wróble i insze latawce... tylko słychać jak panika wśród nich narasta :roll:

Georg-inia

Post » Śro sie 05, 2009 9:27

Widocznie Georg woli myszki,a ptaszki,to temat zastepczy-w domku takich atrakcji jak myszy nie ma :lol: :lol: :lol: ,a ptaszki są!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sie 05, 2009 9:35

Moja Lusia to dosłownie szczeka. :roll: Jak była mała to wetka powiedziała że wyrośnie z tego. Teraz skończyła 10 lat i nie wyrosła. :lol: Ona tak straszy, ale robi to z radości, że się z nią bawimy(np. ganiamy ją).
Musimy kiedy to nagrać, ale najpierw muszę się uporać z tym remontem. :twisted:
A jak koty widzą ptaki, to tak fajnie im sie bródki trzęsą. :lol:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro sie 05, 2009 9:58

Wlasnie nadrabiam lekture:))
Kasiu, Twoje koty na balkonie :love: :love: :love: Siesta pod parasolka i brzuszki wywalone przeslodkie!!!!
Przypomnialo mi sie, ze kiedy jeszcze mieszkalam w bloku moj Sforzo ['] (charakteru Georga :wink: ) upolowal kiedys golebia na balkonie 8O (bylo to wiele lat temu i balkon byl wtedy niezabezpieczony). Po powrocie znalazlam w pokoju pekajacego z dumy Killera i ...golebia martwego:( Przerazona zadzwonilam do mamy z "inteligentnym" pytaniem : co mam zrobic? Na co moja mamusia z gleboka powaga odparla: Schowaj do lodowki, bedzie mial na pozniej :twisted: Dodam, ze moja matula uwielbia zwierzeta, a za ptakami przepada :roll: Po jej hardcorowym zarciku zwialam z domu i problem zostawilam mojej zartownisi- miala za swoje :twisted: :wink:

kasiu86- gniazdo jerzykow :1luvu: Czy moge prosic o fotke :oops:

A propos dokacania, to tyle historii ile kotow do domu przybywalo. Czasem zupelnie bezbolesnie, a czsami z duzymi przygodami :D Trzymam kciuki zeby malenstwa natychmiast przypadly Jedynakom do serca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sie 05, 2009 10:08

Asiu-a co Mama miała Ci powiedziec???-gdyby zaczęła sie nad gołąbkiem rozczulac,jeszcze bardziej byś rozpaczała!
Pozostało jej jedynie zażartować,a na pewno tez było jej ptaszka żal :(

Mój balkon jeszcze jest brzydki,ale płytki położę dopiero po ociepleniu bloku,ale kiedy to będzie-diabli wiedzą,wtedy też zmienię osiatkowanie-bo teraz mam tylko na wys 2m-z siatką od róry,a chcę,żeby było do stropu balkonu sąsiadów,ale z tym to już sobie sama nie poradzę,bo trzeba do tego fachowca z wiertarka i bez lęku wysokości-dla mnie nawet montaż siatki na tej wysokości to był istny horror-tym bardziej,że wszystko zrobiłam samodzielnie.

Aniu-moim też tak bródki sie trzęsą!
A na filmik czekamy :D
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sie 05, 2009 10:14

Kasiu, chyba poprosze Cie o rady. Bede z kolezanka zabezpieczac moje okna i bedzie to moja pierwsza w zyciu taka robotka z wiertarka w reku :oops: W ubieglym roku zabezpieczenia zrobili mi "fachowcy" i po kilku dniach zostaly przez kociaste sfosowane :roll: A tez musze miec ze wzgledu na tymczaski, ktore u mnie nie wychodza.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro sie 05, 2009 10:26

Obrazek

Ostatnio przeglądałam stronkę gazety olsztyńskiej. Znalazłam ten obrazek rozczulił mnie totalnie ;)

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

Post » Śro sie 05, 2009 10:31

Asiu,ale musisz mieć dobra wiertarke udarową-najlepiej i najtaniej jest zrobić ramiaki z drewna,połączone na wkręty za pomocą takich metalowych łączników-taka blaszka wygieta pod kątem prostym,z otworami na wkrety.Te ramiaki obijasz cienką siatką metalowa-ja płaciłam ok5 zł za metr,ale to już jakiś czas temu,ale może tez być mocna siatka plastikowa-widziałam gdzies na forum fotki,chyba w wątku o zabezpieczeniach okien i balkonów.Jak już masz wywiercone otwory w niszach okiennych(radze otwory zrobić głębokie)to pozostaje tylko gotowe elementy przymocować!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro sie 05, 2009 10:37

kropkaXL pisze:Asiu,ale musisz mieć dobra wiertarke udarową-najlepiej i najtaniej jest zrobić ramiaki z drewna,połączone na wkręty za pomocą takich metalowych łączników-taka blaszka wygieta pod kątem prostym,z otworami na wkrety.Te ramiaki obijasz cienką siatką metalowa-ja płaciłam ok5 zł za metr,ale to już jakiś czas temu,ale może tez być mocna siatka plastikowa-widziałam gdzies na forum fotki,chyba w wątku o zabezpieczeniach okien i balkonów.Jak już masz wywiercone otwory w niszach okiennych(radze otwory zrobić głębokie)to pozostaje tylko gotowe elementy przymocować!

Wiertarke na szczescie mam, gorzej z umiejetnosciami :wink: Bede Cie meczyc o szczegoly gdy juz zakupie co trzeba (bede szukac siatki metalowej) :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro sie 05, 2009 10:41

jerzykowka pisze:Wiertarke na szczescie mam, gorzej z umiejetnosciami :wink: Bede Cie meczyc o szczegoly gdy juz zakupie co trzeba (bede szukac siatki metalowej) :oops:

a nie lepiej rybacka? jak się będziesz zabierać za robotę, to dzwoń - przecież mój TŻ siatkuje całą Łódź ;)

Georg-inia

Post » Śro sie 05, 2009 11:40

W moim przypadku by sie nie sprawdziła-Ptyś -naczelny alpinista waży 7 kg-z siatki szybko zostałyby strzepy!
Asiu-zawsze służę pomoca i rada-pytaj ile chcesz!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]