Afrykańskie koty: Maluch i Baja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 04, 2010 18:38 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

wcisnęłam znajomemu kilka ogłoszeń - żeby rozdał znajomym. to Algierczyk, ale przez lata mieszkał we Francji, więc mentalnością europejską "skażony" i ma na miejscu znajomych, którzy też raczej z tych kręgów się wywodzą. może ktoś się zainteresuje.
dzwoniłam też do DS Pchełki - tam wszystko ok - odwiedzę ich w pt lub niedzielę. kobietka od Pchełki obiecała rozejrzeć się wokoło za domem dla Kuszki.
no i jeszcze staram się sprowadzić jednak wetkę do Kuszki, bo do tej pory nie dostała szczepionki p.PP i kociemu katarowi. jej pańcia miała ją zaszczepić miesiąc po zakończeniu leczenia grzybicy, a dziś mi mówi, że ona nic o tym nie wiedziała. jasne! pamiętam, jak jej o tym mówiłam, a na dodatek ma wszystko napisane czarno na białym w "instrukcji obsługi kota", którą zaraz na początku ode mnie dostała :evil:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Nie lip 04, 2010 18:50 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

szkoda, że ten domek Kuszki okazał się tak nieopowiedzialny... :( - a najgorsze jest to, że tam na miejscu masz tak małe szanse na znalezienie innego sensownego..... :evil: - może rzeczywiście jednak ogłosić Kuszkę w Polsce, ale to zawsze jeszcze kwestia transportu, nawet, gdyby chętni się znaleźli...

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie lip 04, 2010 20:47 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

a ja liczę na to, że DS Pchełki zaraził kogoś miłością do kotów i znajdzie jej dom
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Nie lip 04, 2010 20:52 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

joluka pisze:może rzeczywiście jednak ogłosić Kuszkę w Polsce, ale to zawsze jeszcze kwestia transportu, nawet, gdyby chętni się znaleźli...

i to nie o sam transport chodzi. trzeba zaczipować, pobrać krew i wysłać do Francji na badanie przeciwciał wścieklizny, potem na podst. wyników miejscowy wet wystawia certyfikat, z którym mogę przekroczyć z kotem granicę. taka procedura trwa ok.miesiąca. czyli w tym czasie Kuszka musiałaby być u mnie, izolowana w oddzielnym pokoju, bo testów brak. a ja co jakiś czas wyjeżdżam - i wtedy nikt nie dopilnuje, żeby koty były izolowane. na dodatek ona chyba mnie całkiem zapomniała, przynajmniej takie wrażenie ostatnio robiła.
no i czy ktoś z PL zdecydowałby się wziąć kota tak z ogłoszenia, nie widząc go na żywo??? a jeśli Kuszkę wezmę do PL, to musi ją ktoś wziąć, bo nie mogę z nią tak w tą i z powrotem jeździć.
no i jeszcze biorąc pod uwagę, w jak dzikiego kota Kuszka potrafi przemienić się u weta, to jakoś mnie przeraża to pobieranie krwi, transport samolotem, wyjmowanie jej z transportera przy przechodzeniu przez bramkę (żeby prześwietlić kocią torbę)... nie ogarniam tego :oops:
cynamon i wanilia pisze:a ja liczę na to, że DS Pchełki zaraził kogoś miłością do kotów i znajdzie jej dom

też na to po cichutku liczę...

bekos

Post » Nie lip 04, 2010 21:41 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

Trzymam kciuki za znalezienie domku dla Kuszki :ok: :ok: :ok: Nie bardzo wiem, w jaki inny sposób mogę pomóc :(

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie lip 04, 2010 21:49 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

kciuki muszą wystarczyć :D
ja tu na miejscu powalczę, może coś wywalczę :twisted:
pewnie już cała polonia i nie tylko mają mnie za kocią wariatkę, ale co mi tam :wink: dzieci jakoś rodzić mi się tu nie chce, a czymś pożytecznym trzeba się zająć :mrgreen:

bekos

Post » Nie lip 04, 2010 22:06 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

Mnie rodzina już zaczyna uważać za szurniętą, tym bardziej, że nie czuję powołania do bycia rodzicem i zapieram się jak tylko mogę, rękami, nogami i .... kotami :)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie lip 04, 2010 22:14 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

skąd ja to znam :wink:
mnie co prawda rodzina nie naciska, ale za to obcy ludzie zaczynają włazić z butami w nie swoje sprawy i wypytywać i rzucać aluzje, że już pora, że wszyscy wokół tak a my nie, że to taki dobry czas i miejsce na potomstwo. no rzeczywiście, Algieria to wymarzone miejsce na powiększanie rodziny :strach:

bekos

Post » Pon lip 05, 2010 7:12 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

a Ty w Algierii tymczasowo jesteś?
jak się tam żyje?
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pon lip 05, 2010 9:46 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

tymczasowo, jasne! żyje się tu tak, że warto wracać do Polski :wink:

bekos

Post » Pon lip 05, 2010 11:31 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

Po przygodzie życia wracaj więc Kochana. No a na razie kciuki trzymam za Kuszeńkę.. Za bardzo dobry dom cudem zdobyty.. :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto lip 06, 2010 13:21 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

Beatko - nie słuchaj głupich ludzi i rób w życiu tylko to, co Ci serce podpowiada!!!!!!! :1luvu:

ja też mam cały czas nadzieję, że i tam znajdzie się ktoś, kto nie traktuje zwierząt jak przedmiotów i ulituje się nad Kuszką - i mocno trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lip 07, 2010 14:16 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

Kciukamy za to, kciukamy :ok: :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro lip 07, 2010 18:39 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

Cały czas jestem z Wami i kciuki trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro lip 07, 2010 19:33 Re: Afrykańskie koty: złe wieści z DS Kuszki

Bardzo Wam dziękuję za kciuki :) Jak cokolwiek się zmieni, dam znać. Na razie zaczynam się łamać, czy nie wziąć Kuszki do siebie na czas wakacji jej obecnej pańci, tylko boję się, że jeśli wezmę ją do siebie, to już jej nie będą ode mnie chcieli wziąć, a w sierpniu nie mogę jej u siebie mieć :roll:
no i byłaby u mnie znów izolowana w pokoju, znów zmiana miejsca i opiekuna. a z drugiej strony po co jej ten wyjazd "na wakacje"? czy ta pańcia nie chce po prostu wywieźć Kuszki i zostawić gdzieś na wsi???
inna sprawa, że TŻ by mnie chyba przechrzcił, gdyby się okazało, że znów Kuszka u mnie... TŻ twierdzi, że jak ją wezmę niby na czas ich wakacji, to już kotki nie odbiorą i będziemy mieć kłopot

bekos

[poprzednia][następna]