Kotków 8+1. Maleńki Marcyś[*] . Kończymy tę edycję wątku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 27, 2008 19:37

Aniu,bardzo mi przykro z powodu Sopocianki...
podarowalas jej kawal pieknego kociego zycia,o jakim ani ona ani nikt z nas dla niej nawet nie marzył.

hyka

Od: Śro paź 31, 2007 19:37

Post » Sob wrz 27, 2008 20:29

Maniusiu [']

Aniu przytulam :(
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie wrz 28, 2008 8:30

Aniu mysle o Was....
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie wrz 28, 2008 10:26

Niestety Zuzia Truciej Mamy wieczorem odeszła :( . Kolejna śmierć :( . Ciężko.
Wciąż łapię się na tym, że szukam wzrokiem Maniusi albo zastanawiam się, co dać jej do zjedzenia żeby miękkie było.

Ale życie płynie do przodu. Futra żyją, brykają, potrzebują uwagi i serca.
Jerzyk oczarowuje każdego kto przyjdzie, wierzę, że ten kot znajdzie naprawdę dobry dom :) .

No i myślę o Charliem. Mar9, wiem, że jestem wariatka, ale to postanowione. Zawsze o persiku marzyłam, chociaż wiedziałam, że nigdy rasowego nie kupię. Charlie jakoś w sposób szczególny stanął na mojej drodze, i to w momencie właśnie takim.
Wierzę, że Maniusia nie ma nic przeciwko temu, że o nim myślę. Nigdy nie była zaborcza. Rozstawiała koty po kątach, ale nie w sensie zazdrości o mnie. Nie przeganiała innych z moich kolan jak niektórym się zdarza, nie była nachalna. Miałyśmy w ciągu dnia takie małe rytuały kiedy miałam czas wyłącznie dla niej i to jej wystarczało.

Maniusiu, zawsze będziesz w moim sercu.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie wrz 28, 2008 10:46

Aniu :aniolek:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie wrz 28, 2008 14:22

Anka pisze:Niestety Zuzia Truciej Mamy wieczorem odeszła :( . Kolejna śmierć :( . Ciężko.
Wciąż łapię się na tym, że szukam wzrokiem Maniusi albo zastanawiam się, co dać jej do zjedzenia żeby miękkie było.

Jerzyk oczarowuje każdego kto przyjdzie, wierzę, że ten kot znajdzie naprawdę dobry dom :) .

No i myślę o Charliem. Mar9, wiem, że jestem wariatka, ale to postanowione. Zawsze o persiku marzyłam, chociaż wiedziałam, że nigdy rasowego nie kupię. Charlie jakoś w sposób szczególny stanął na mojej drodze, i to w momencie właśnie takim.
Wierzę, że Maniusia nie ma nic przeciwko temu, że o nim myślę. Nigdy nie była zaborcza. Rozstawiała koty po kątach, ale nie w sensie zazdrości o mnie. Nie przeganiała innych z moich kolan jak niektórym się zdarza, nie była nachalna. Miałyśmy w ciągu dnia takie małe rytuały kiedy miałam czas wyłącznie dla niej i to jej wystarczało.

Aniu, chciałabym aby moi znajomi i rodzina byli takimi "wariatami" :wink: , życie wtedy byłoby o wiele lepsze i mniej byłoby kociego nieszczęścia
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie wrz 28, 2008 15:40

Aniu, tak mi przykro :cry:

popi

Od: Czw gru 28, 2006 21:32

Post » Nie wrz 28, 2008 16:12

mar9 pisze:
Anka pisze:Niestety Zuzia Truciej Mamy wieczorem odeszła :( . Kolejna śmierć :( . Ciężko.

Aniu, chciałabym aby moi znajomi i rodzina byli takimi "wariatami" :wink: , życie wtedy byłoby o wiele lepsze i mniej byłoby kociego nieszczęścia

Proszę, zostań już wariatką :wink:. Korzystają przede wszystkim koty, ale czasem także sam wariat, bo spełnianie marzeń jest baaardzo przyjemne :D. Wiem po sobie 8)

A Maniusia na pewno patrzy zza TM i się cieszy, że kolejna bida znajdzie szczęście dzięki Tobie, Aniu.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Nie wrz 28, 2008 17:15

Anulka, tak mi przykro , przytulam Cię serdecznie :cry:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Nie wrz 28, 2008 17:29

Właśnie wróciłam z wyjazdi i tu takie smutne wieści :(
Tak mi przykro :(

Maniusiu [']
Pozdrów mojego Rudego, tez ciągle o nim myslę...

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Nie wrz 28, 2008 21:56

Jerzyk przestraszył mnie koszmarnie. Na szczęście dobrze się skończyło :)
Około 15.30 wyszłam na całe popołudnie. Wróciłam jakąś godzinę temu. Dałam futrom kolację. I... przerażenie, nie ma Jerzyka :strach: . Jerzyka, który pierwszy leci do miski i niemożliwe, żeby taki podniosły moment jak podawanie kolacji po prostu przespał w jakimś kącie. A więc - gdzie jest Jerzyk? Przeszukałam mieszkanie - nic. Korytarz - nic. Wyszłam do ogrodu, wołałam - nic. Już i tak zmęczona wystarczająco ostatnimi przeżyciami zaczęłam wpadać w panikę. Co się stało z Jerzykiem? Wyobraźnia zaczęła podsuwać mi koszmarne obrazy Jerzyka ciężko chorego czy wręcz nieżywego leżącego w kącie. Ale chodziłam po mieszkaniu i nawoływałam. W pewnym momencie wydało mi się, że słyszę jakiś odzew. Trochę mi inne futra zagłuszały tupotem, ale coś słyszałam. Skąd? Chodziłam, wołałam i nasłuchiwałam. I... zlokalizowałam - Jerzyk był zamknięty w bieliźniarce. Ufff. Musiał przesiedzieć tam całe popołudnie, bo faktycznie przed wyjściem coś wyjmowałam. Wlazł niezauważalnie, a że drzwiczki zamykam, nie mógł wyjść. Najpierw może było mu i dobrze, miękko, przytulnie. Ale jak usłyszał, że daję jeść, to chyba był mniej zadowolony. Jerzyk nie miauczy głośno, jest wogóle cichutki jeśli chodzi o głos, i dlatego ledwo go zlokalizowałam.
Całe szczęście - przygoda dobrze się skończyła, a Jerzyk był tak szczęśliwy z odnalezienia go, że nawet zamiast odrazu lecić do miski, to wlazł mi na kolana i zaczął się miziać :)

Anka

Post » Nie wrz 28, 2008 21:58

takie szukanie kotów po mieszkaniu to prawdziwy koszmar :roll:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Nie wrz 28, 2008 22:09

Przezylam takich 'znikniec' kilka ... potworny stres ... ciesze sie ze Jerzyk znaleziony ! :)
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Nie wrz 28, 2008 22:16

Zowisia pisze:Przezylam takich 'znikniec' kilka ... potworny stres ... ciesze sie ze Jerzyk znaleziony ! :)
zo

Oj tak, stres straszny.
Zowisiu, miło nam widzieć Cię u nas :D
Zapraszamy też do wątku na kociarni gdzie Jerzyk poszukuje domku :D

Anka

Post » Nie wrz 28, 2008 22:52

Anka pisze: Oj tak, stres straszny. Zowisiu, miło nam widzieć Cię u nas :D Zapraszamy też do wątku na kociarni gdzie Jerzyk poszukuje domku :D

Pamietam, ze jak mi sie Krowka i Rysia pogubily (osobno) to latalam i doslownie rozwalalam dom ... a jak Plamcia znikla (wyszla przez okno w dachu) to biegalam po miescie cala noc do rana ... a ona nie wiadomo skad wziela sie na klatce schodowej gdzie juz o swicie ja zobaczylam.. Postarzylo mnie to w srodku o kolejne kilka lat.

Dzieki za powitanie, do Jerzyka wpadne - na razie przeczytalam (zamiast pracowac) caly watek PERSA Z LASU .. tez mnie zlapal za serce, ze wszech miar masz racje, Aniu .. Od razu widac, ze jest dla Ciebie.
:)) pozdrawiam serdecznie, zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

[poprzednia][następna]