Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 07, 2013 7:58 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

To już są trzy, ale więcej to raczej nie. :wink:
Zapraszamy zatem tu: viewtopic.php?f=46&t=146511
I tu: viewtopic.php?f=46&t=151589

Kilka kotów (pod warunkiem, że nie zioną do siebie patologiczną nienawiścią) doskonale się chowa i wbrew pozorom człowiek ma więcej czasu dla siebie. Ja na przykład w ogóle kotów nie "wybawiam". Odik jest filozofem - stoikiem i nie interesują go żadne zabawy i zabawki. Czasem tylko podrapie jakiś karton. Marutek z Albertem to kumple i hultaje - załatwiają zabawy we własnym zakresie. Potrafią urządzić niezłe "wesołe miasteczko" w stylu rozbrykanych pięciolatków. :D

I jeżeli kot będzie zostawał sam w domu - dwa/trzy są doskonałym rozwiązaniem. Samotny kot źle się czuje, nudzi się i... I miewa pomysły. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw lis 07, 2013 9:30 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Villentretenmerth pisze:
I jeżeli kot będzie zostawał sam w domu - dwa/trzy są doskonałym rozwiązaniem. Samotny kot źle się czuje, nudzi się i... I miewa pomysły. :mrgreen:

Na przykład robi przegląd lodówki :ryk:

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Czw lis 07, 2013 16:21 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Makuś wygłaskany, obróżka z listem założona, czas start - czekamy na ewentualny odzew.
Głodny był dziś nieziemsko, tak głodny kot nie może miec przecież domu ...
Futro ma niesamowite, sam puch, on musi być jakimś mieszańcem - może z brytkiem?

Patrzył potem żałośnie jak odchodziłam ...
Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 07, 2013 16:53 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Musi szybko trafić do domu. On znów zaufał, a to dla kota niebezpieczne...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Czw lis 07, 2013 20:57 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Jakie on ma smutne pysio :( Villen ma rację, ufność zgubi makowego jak nie trafi do domu.
Mam nadzieję, że szybko się coś wyjaśni w sprawie ewentualnych właścicieli. Avian, jak długo zwykle czekasz na jakiś znak?
Piękny ten Maku...

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

Post » Czw lis 07, 2013 21:45 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Jak na razie odzewu nie ma. Tak naprawdę nie spodziewam sie zadnego ...

Przy Spike'u odpowiedź była natychmiast - jak tylko dobiegł do domu :lol:

Prosiłam jednak w liście o odpowiedź ewentualnie za pomocą listu zwrotnego (podałam też tel. i mail), więc zobaczymy, czy Maku będzie miał obróżkę i czy będzie nowy liscik.
Następne spotkanie Makusia da jasną odpowiedź. Jeśli ma dom, to na pewno juz do niego wrócił po kolacji i na pewno opiekunowie znaleźliby już list.
Obrazek

Avian

Post » Pt lis 08, 2013 23:14 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Pojawił się dziś Makuś z jakąś wiadomością? W ogóle fajna sprawa z taką kocią pocztą ;)

Wyjeżdżam na długi weekend ale dostęp do netu powinien być więc będę czekać z niecierpliwością na jakieś wieści :)

Lakina

Post » Sob lis 09, 2013 7:34 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Wczoraj Makuś musiał być o innej porze, a może nawet w ogóle zrezygnował z michy?
Lało okrutnie, na jego miejscu nie wychodziłabym z suchej norki ;)
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 09, 2013 19:57 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Byłam i widziałam Radka. Potwierdzam, że piękny :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob lis 09, 2013 22:42 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Butonik pasuje do Radkowej miny idealnie :lol:
Będzie z nim jeździł teraz 8)
Dziękujemy za odwiedziny!

A wracając na działkę, bo KTOŚ przecież czeka na info o Makowym - dziś przyszedł, obróżka z listem na kociej szyi, odpowiedzi brak. Makuś nie ma domu i bardzo chętnie pewnie by przygarnął nowy 8)
Obrazek

Avian

Post » Sob lis 09, 2013 22:48 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian pisze:Butonik pasuje do Radkowej miny idealnie :lol:
Będzie z nim jeździł teraz 8)
Dziękujemy za odwiedziny!

A wracając na działkę, bo KTOŚ przecież czeka na info o Makowym - dziś przyszedł, obróżka z listem na kociej szyi, odpowiedzi brak. Makuś nie ma domu i bardzo chętnie pewnie by przygarnął nowy 8)

No i fajnie :mrgreen:
Maku, zbieraj się :P
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob lis 09, 2013 23:33 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Podczytuję cicho, ale teraz już nie mogłam się nie ujawnić,
na wystawie byłam, Radzia wygłaskałam.
Matko, jaki to jest wielki piękny kot :1luvu: przy tym ten spokój, stoicyzm, siła... :1luvu:
Jest obłędny, podobnie jak tekst obok :lol:
Jak to się dzieje, że taki zwierz nie ma jeszcze domu :!:

Powtórzę zasłyszane, rozbawiło mnie:
Dwie kobiety matka z dorosłą córką.
Patrząc na luzaka Radzia.

Córka: Żywy ?
Matka: Nieeee, sztuczny 8O

Radzio otworzył ślepka.

Matka (lekko cofając się z zaskoczenia): Żywy ?! Oczami rusza...
Podchodzi, zaczyna czytać kartkę: "Wściekły Radek..."
Do córki: Nie podchodź, chory....

Mało się nie zadusiłam śmiechem :lol:

Pozdrawiam serdecznie, piękne koty :)
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Sob lis 09, 2013 23:51 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Paradoksalnie - brak wiadomości jest dobrą wiadomością.
Zbieraj lary i penaty makowy bracie, z TYCH działek dobrze się trafia. Pewnie nawet dostaniesz jakąś wyprawkę. :)
Teraz to już trzeba się spieszyć...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jak to się dzieje, że taki zwierz nie ma jeszcze domu...

Bo ludzie się boją, jak ziewa.
No i kto by działek strzegł?
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Nie lis 10, 2013 8:24 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Radek nie wytrzymał i dziabnął wczoraj 3 razy - w tym raz panią, która koniecznie go chciała. Dziabnął a ona wciąż sie upierała - musiałam tłumaczyć, ze kotu się nie spodobała :lol:

Zaraz Radek sie zbiera do dzisiejszej ciężkiej pracy wystawowej ;)
Zapraszam ciocie-fanki nieustawicznie!
Obrazek

Avian

Post » Nie lis 10, 2013 9:10 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Czekałam na takie wieści, oj czekałam :ok: Wczoraj pobiłam chyba rekord w ilości odwiedzin miau.pl ;p
No to Maku, kochany kocie, pakuj walizki. Trochę Polski zwiedzisz ;)
Avian, jeśli tylko Ci pasuje to proponuję przyszły weekend. Szczegóły już jakoś dogadamy :)

Lakina

[poprzednia][następna]