Karmienie 3 doroslych kotow
Dzis rownouprawnienie,wszyscy jemy tylko indyczka
1.nałozylam drobno pokrojonego indyczka do trzech misek,rude bylo bardzo gadatliwe,ale grzecznie czekalo z reszta kotow na wejsciu do kuchni
2. polozylam miski w asyscie zainteresowanych kotow w trzech roznych miejscach pokoju,rude komentowalo glosnym mry i poganialo mnie wolajac MRRY
3. po obwachaniu (+krzywy ryjek Smakusi,bo nie wolowinka) zaczely jesc,
4. Rys po zjedzeniu polowy swojej miski pognal do miski Gucia-Gucio pojojcyzl,ale mu ustapil miejsca,
5. Smakusia zjadla ze swojej miseczki wszystko,
6. w trakcie obserwacji kroilam indyczka dalej i dokladalam do misek

,
7.Gucio sie obrazil zalegl poltora metra od misek i nie dawal znaku zycia,
8.Smakusia zjadla z miski Rysia i Gucia i przyjela pozycje na boku zupelnie ,jakby jej brzuch przeszkadzal=to sztuka ,bo jak wiadomo,koteczka ma zapadniete boczki
9.Rys opedzlowal troche z miski Smakusi,Gucia i swojej i zaległ w pozycji ala sfinks,
10. pracowity personel caly czas dokladal do misek po ciut indyczka,
11. blagalam Gucia by zjadł jeszcze troszke-terroryste miziankowego wyglaskalam,to spowodowalo ,ze spowrotem pare kesow przelknal-chyba przeprosiny przyjete za to co koty robily z jego mieskiem
12.Ryś w wyuzdanej pozycji lezy na drapakowym hamaku,
13.Gucio lezy na stole i pilnuje misek,
14.Smakusia lezy na boku na poduszce od zabers i patrzy z daleka na miski
Ja tez zjadlam indyczka,tyle ,ze smazonego.Swoja droga to ciekawe,ale moje koty sparzonego ,ugotowanego mieska nie rusza za zadne skarby swiata-ma byc wylacznie surowe lub............................ z grilla

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.