Henryk już u PcimOlki, teraz musi być lepiej!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2011 13:24 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Czy takiego kota da się ustabilizować?
Czy codzienne wlewy to będzie dla niego norma do końca życia?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lip 17, 2011 13:26 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

kamari pisze:Czy takiego kota da się ustabilizować?

Tak, ale.... Tak.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie lip 17, 2011 13:27 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

PcimOlki pisze:

Tak, ale.... Tak.

Napisz te "ale"
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie lip 17, 2011 13:29 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

kamari pisze:Mam kilka pytań:

- o co właściwie chodzi z nerkami u Henia
- jakie badania czy zabiegi musi przechodzić (o karmie wiem)
- czy dacie słowo harcerza, ze wspomożecie ewentualny dt w leczeniu i szukaniu domu ?

Tak. Deklarowałam stałe wsparcie finansowe oraz pokrycie kosztów koniecznych badań. Deklarację podtrzymuję. Mogę dać słowo honoru :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie lip 17, 2011 13:31 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

kamari pisze:
PcimOlki pisze:

Tak, ale.... Tak.

Napisz te "ale"

- stabilizacja podlega limitom czasowym
- wymagana jest duża staranność w prowadzeniu kota
- trudno jest znaleźć weta potrafiącego własciwie prowadzic takiego kota. wiekszość nie ma pojęcia.

PcimOlki

Post » Nie lip 17, 2011 13:41 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Nie wiem, czy mój wet będzie potrafił go właściwie prowadzić.

Wygląda mi też na to, że ma bardzo małe szanse na znalezienie DS. Czyli zostanie u mnie na dozywocie. Co jak rozumiem w przypadku takiego kota nie musi oznaczać wielu lat w szczęściu. Nawet wielu lat :roll:

Cholera....
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie lip 17, 2011 14:22 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Agata, załatwiaj transport.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie lip 17, 2011 14:25 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Szukajcie transportu. :wink:
Ja mam tylko jedną uwagę. Wydaje mi się, że lepiej było by diagnostyke dokończyć w Częstochowie, Łodzi, Warszawie - w Siedlcach może nie być możliwości.

PcimOlki

Post » Nie lip 17, 2011 14:33 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Zapytam jakie mamy w tym względzie możliwości, co do przetrzymania Henia w Łodzi. Mogę diagnostykę sfinansować, ale nie mogę się tym zająć.
W środę mam bardzo ważny przetarg, a w czwartek wyjeżdżam na pogrzeb do Szczecina. Do poniedziałku jestem wyłączona z takiej choćby aktywności jak podjechanie do Częstochowy po Henia :(

casica

Post » Nie lip 17, 2011 14:51 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

U nas z badaniami jest tak, że podstawowe wet robi u siebie na miejscu, rozszerzone w "ludzkim" laboratorium.
Do tej pory panowie umieli na podstawie wyników rozpoznać co trzeba, ale nie wiem, czy tu nie potrzeba jakiegoś wysoce specjalistycznego laboratorium.

Od razu może napiszę, że mam brzydki zwyczaj powtórnego robienia wszystkich badań po przybyciu nowego kota :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie lip 17, 2011 14:55 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Ja go zawiozę do 2 godzin jazdy samochodem, a na dalsze dystanse PKP/PKS

Co do diagnostyki, nie wiem gdzie w Częstochowie ten posiew, bo wetki Henia są super, ale mówią o cewnikowaniu i narkozie - ogłupiaczu, konieczności pobrania wprost z pęcherza nie widzą...

Dlatego pisałam, że w Częstochowie dupa niestety.

Próbowałam kilka razy pobrać mu mocz, nic z tego. tak sika, że nijak dostępu nie mam chochelką, lub łyżką do sałatek.

W Warszawie jest jakaś lekarka co tylko nerkami się zajmuje i przeszczepami nawet, ale zapomniałam nazwiska, pewnie jeszcze zamieszam, bo się okaże, że to nie w Warszawie. Jakby mu tę diagnostykę jakoś zrobić w Wa-wie?

Casica, albo u Ciebie?

Bosheeeeeeeeeeeeeeee to jakby on gdzieś pojechał to w końcu mógłby się bawić!
najszczesliwsza

Post » Nie lip 17, 2011 14:59 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Ja się spytam o możliwość "przechowania" Henia w Łodzi na czas diagnostyki. Bo możliwości diagnostyczne są niewątpliwie :)
Ale jak pisałam w nadchodzącym tygodniu jestem słabo mobilbna i kiepsko osiagalna. Dam znać, postaram się spytać o wszystko. Bo chyba i czas się liczy?

casica

Post » Nie lip 17, 2011 15:15 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

kamari pisze:U nas z badaniami jest tak, że podstawowe wet robi u siebie na miejscu, rozszerzone w "ludzkim" laboratorium.
Do tej pory panowie umieli na podstawie wyników rozpoznać co trzeba, ale nie wiem, czy tu nie potrzeba jakiegoś wysoce specjalistycznego laboratorium.

Od razu może napiszę, że mam brzydki zwyczaj powtórnego robienia wszystkich badań po przybyciu nowego kota :roll:

Chodzi o posiew, badania moczu i USG. Zrobić należyte badania moczu w ludzkim labie może być kłopot. Podobnie z posiewem. USG wymaga dobrego operatora - sama maszyna badania nie zrobi.

PcimOlki

Post » Nie lip 17, 2011 15:19 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

PcimOlki pisze:
kamari pisze:U nas z badaniami jest tak, że podstawowe wet robi u siebie na miejscu, rozszerzone w "ludzkim" laboratorium.

Chodzi o posiew, badania moczu i USG. Zrobić należyte badania moczu w ludzkim labie może być kłopot. Podobnie z posiewem. USG wymaga dobrego operatora - sama maszyna badania nie zrobi.

tutaj mamy dowód u mnie w mieście na to, 2 USG i wynik skrajnie różne...
najszczesliwsza

Post » Nie lip 17, 2011 15:20 Re: HENIUŚ CHORE NERKI SZUKA DT I DOBREGO WETA, POMOCY!

Najbliżej mam do Warszawy, jest tam jakiś sprawdzony wet, czy laboratorium?

Nie znam się na tym wogóle, wiec potrzebuję konkretnych wskazówek. Ogólniki już sobie znalazłam :mrgreen:

Napiszcie, dokąd pojechać i co zrobić :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]