Szczęśliwa dziewiątka (15 i już)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 04, 2010 19:21 Re: Szczęśliwa ósemka. Celny szczoch ustawil mnie do pionu

Sikusa-dyngusa koty zrobily nam juz dzis, po powrocie do domu znalezlismy szczocha na komputerze TZa :roll: :evil: :evil: :evil: :| Sprawdzamy czy dziala. Normalnie boje sie jutra... :|

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie kwi 04, 2010 19:39 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

Współczuję....
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon kwi 05, 2010 18:15 Re: Szczęśliwa ósemka. Celny szczoch ustawil mnie do pionu

Jana pisze:Sikusa-dyngusa koty zrobily nam juz dzis, po powrocie do domu znalezlismy szczocha na komputerze TZa :roll: :evil: :evil: :evil: :| Sprawdzamy czy dziala. Normalnie boje sie jutra... :|

Działa ? :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto kwi 06, 2010 10:54 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

Komputer TŻa działa, ja mam podłączoną starą klawiaturę, z której wytarły się literki, a że nie umiem pisać bezwzrokowo, to jest baaaardzo ciekawie :twisted: :evil: :lol:

Dzisiejszy dzień zaczęłam od sprzątania stołu w kuchni. Któryś kot tam nasikał oczywiście.

Przepraszam, że taka monotematyczna jestem ostatnio :|

Jana

Post » Wto kwi 06, 2010 10:57 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

samo zycie, wspolczuje
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto kwi 06, 2010 10:58 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

Współczuję serdecznie :(
Wiem, co to za przyjemnosć :roll: Ale to, co Twoje robią to już przegiecie...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto kwi 06, 2010 11:36 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

Jana, łączę się w bólu :(, chociaż wiem, że Cię to w żaden sposób nie pocieszy.
U mnie psychopatka Ducha sika wszędzie. Ale ona jest nienormalna.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto kwi 06, 2010 15:14 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

ja tez ślę spóźnione życzenia świąteczne.
Bardzo współczuję sikania, tym bardziej że z tego co pamiętam dawniej problemu nie było.
Zastanawiam się co robić. Może feliway do kontaktu? krople Bacha? Izolacja części stada albo co? behawiorysta?...
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Wto kwi 06, 2010 20:39 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

tomoe pisze:Bardzo współczuję sikania, tym bardziej że z tego co pamiętam dawniej problemu nie było.

Z tego co pamiętam nie było też aż tylu kotów.

Ja czuję, że 8-9 kotów (mieszkanie mam mniejsze niż Jana) to jest stąpanie po cienkiej czerwonej linii, bo miewam też sikowe niespodzianki właśnie przy tej ilości kotów. Choć jak na razie (tfu, tfu) do rangi problemu to nie urosło. Zazwyczaj wystarczy zlikwidować zaszczane pudełko czy wyprać narzutę, aby problem się nie powtórzył.
Dlatego tak usilnie staram się jednak znaleść dom moim tymczasom, choć niespecjalnie mam nadzieję na to, że znajdą się na nie jacyś amatorzy :roll: Bo ani miłe specjanie nie są, a rude to już w ogóle nie są :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro kwi 07, 2010 9:00 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

Ja przy sporo mniejszym miałam raz 10 (a kilka razy po 8 ) ale w większości to jednak kocięctwo było i na szczęście równowaga w stadzie była zachowana.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro kwi 07, 2010 9:28 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

U nas Nosek zrobił w stadzie rewolucję, a teraz to już lawina. Muchomorek bardzo gnębi Niunię, bo ona, bojąc się Noska, robi z siebie ofiarę. Obawiam się, że samo oddanie Noska niewiele pomoże. Ale oczywiście przedświąteczni chętni na Noska nie mogli poczekać jednego dnia i już się nie odezwali... :roll:

Dziś rano Muchomorek dał popis. Zauważyłam, że kręci się przy garderobie, uznałam że będzie kupa. "Muchomor, do kuwety!!!" Muchomorek spojrzał na mnie z ukosa i pobiegł do przedpokoju, jest tam druga kuweta, ale on się zakręcił pod drzwiami wejściowymi. "Muchomor, do kuwety!!!" Niezadowolony z mojego strofowania kot poleciał do pokoju gościnnego, gdzie stoi trzecia kuweta. I do niej wlazł. Gdyby nie było mnie w domu, już bym miała kupę pod drzwiami. Właściwie co drugi dzień mamy, ale twarda kupa na kafelkach jest ok w porównaniu z zasikanymi sprzętami czy łóżkiem :twisted: :lol:

Szczuruś chudnie. Zachowuje się normalnie, ale nie chce jeść, nieważne jaką karmę suchą mu podtykam. Dużo pije. Bardzo się stresuje przy podawaniu leków czy kroplówkach, dlatego zdecydowałam, że nie będziemy się szarpać. Ma być zadowolonym kotem i już. Dostaje codziennie saszetkę w łazience i już powoli przyzwyczaja się, że tam jest jedzenie dla niego. Nie będę go targać na niekończące się badania. Za jakiś czas sprawdzimy krew i mocz, regularnie się ważymy. Teraz Szczuruś jest wesołym kotem i tak ma być.

Jana

Post » Śro kwi 07, 2010 20:03 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

Jak go oddasz, to możesz spróbować uspokoić sytuację feliwayem, czy kroplami. Zrobiłaś mu allegro? Bo po Gamonie tylko z allegro dzwonili i jeszcze z adopcyjnej KMT były jakieś kontakty. A te wszystkie alegratki, gumtree, adopcje to kant ... Z gumtree tylko mi przesyłają mejle, żebym ogłoszenia na 10 dni za 15 PLN wyróżniła :ryk:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw kwi 08, 2010 9:59 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

Feliway cały czas w kontakcie.

Od kilku dni daję Szczurkowi saszetkę w łazience, żeby inne koty mu nie wyżarły. Dziś rano TŻ jak zwykle sypnął kotom suche, Szczuruś obejrzał miski i... zaprowadził TŻa do łazienki :twisted: :lol: :lol: :lol:

Jana

Post » Czw kwi 08, 2010 17:52 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

TŻ odkrył nasze wątki :roll: Właśnie czyta poprzedni, już się dowiedział, że w pokoju gościnnym był kot (Lola), który miał pchły, a ja to ukryłam przed TŻem... Te pchły znaczy.

Oj.

edit A Nosek ma mega biegunkę :( :( :(

Jana

Post » Czw kwi 08, 2010 17:56 Re: Szczęśliwa ósemka. Sikus-dyngus

Jana pisze:TŻ odkrył nasze wątki :roll: Właśnie czyta poprzedni, już się dowiedział, że w pokoju gościnnym był kot (Lola), który miał pchły, a ja to ukryłam przed TŻem... Te pchły znaczy.

Oj.

oj :(

U mnie odrobina ciszy na froncie kałużowym.
Przed Świętami dokonaliśmy kilku roszad w stadzie - oddaliśmy Hipolitowi pokój telewizyjny, a łazienka stała się ogólnie kociodostępna i na noc jest to miejsce Mecenasa, Mićka, Łupiny i Krówka.
O dziwo podziałało. Ilość kałuż uległa zmniejszeniu.
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

[poprzednia][następna]